handdator

Visa fullständig version : Val av ombildningsonsult - krävs stämma?


peter_mikael
2011-02-27, 07:55
Hej

Vi tänkte försöka ombilda till bostadsrätter och köpa loss huset från vår värd. Måste styrelsen i brf kalla till extra stämma för val av ombildningskonsult eller kan de ta ett sånt beslut själva?

Mvh

Peter

Robarb
2011-02-27, 20:34
Peter! Det är den styrelse som utses på den extra föreningsstämman som får i uppdrag att söka infordra offerter från olika konsulter inför en ombildning.

När en konsult anlitats och en ekonomiska plan upprättats så skall en köpestämma ske för beslut om det är medlemmarnas mening att förvärva fastigheten för ombildning till bostadsrätter.

Du bör skaffa Dig god kunskap om ombildningens förutsättningar så att Du och de övirga i styrelsen inte blir "lurade" eller besvikna på processen.

Det kunde vara en fördel om Du skickar ut en intresseanmäölan till samtliga lägenheter för att undersöka hur intresset för ett förvärv ser ut. Är det för få, dvs färre än 67 % av de boende som önskar en ombildning så bör medlemsmöten anordnas för att försöka sprida information om förutsättningarna för bostadsrätter. Är fortfarande intresset för litet så får ni avvakta med ombildningen till dess frågan mognat hos de boende.