handdator

Visa fullständig version : Söker bra revisor


guben
2011-02-09, 21:20
Föreningsvald revisor i vår förening har kommit på kant med styrelsen.

Det värsta som kan hända ur medlemmarnas synvinkel vore väl att han avgår och ingen annan lämplig person vill ta på sig uppdraget.

Det vore i det läget bra att kunna föreslå stämman en extern revisor.

Känner någon av er till en bra revisor, helst inom Mälardalen (Örebro, Västerås,Enköping, Eskilstuna trakten?

Det handlar i första hand om förvaltningsrevision (medlemmarnas ekonomiska intresse och inflytande), Borevision är huvudrevisor men dom granskar ju i huvudsak endast redovisningsfrågor och påtalar bara direkta lagbrott.

Mr Magoo
2011-02-09, 21:34
Det lät ju inte bra med revisorn och styrelsen. Vi har kontakt med en grym revisor men han finns tyvärr inte i de områden du beskriver utan på väskusten. Vill du ha mer info så hör av dig.

guben
2011-02-10, 12:01
Tack Mr Magoo för svar. Nä, det är inte roligt, det är jag som är revisorn :(

Grymma revisorer tycks det vara ont om.....klagomålen brukar ju mest handla om att revisorerna lierar sig med styrelsen, inte törs framföra synpunkter eller saknar kompetens.

Rollen som föreningsvald revisor är ju annars en mycket tung uppgift med en inbyggd potentiell konflikt med dom grannar som sitter i styrelsen.

Det mest effektiva borde vara att ta in en extern "grym" revisor.

Mr Magoo
2011-02-10, 20:13
Sorry, jag vet. Vi valde vi att inte ha någon förtroendevald revisor pga det du beskriver, tungt och med jobbiga beslut. Vår ekonomigrupp jobbar tillsammans med vår externa revisor. Han kom in, redde ut allt med vår inteimsstyrelse och deras förehavanden. Ett gott "bollplank" och mycket duktig.

reca
2013-03-16, 18:25
Vi använder Örebro Redovisningskonsult (http://www.orebroredovisning.se) efter ungefär samma grej du beskriver. En i styrelsen använde dem till sitt företags bokföring så det var genom honom vi kom i kontakt med dem. Funkar bra, vi får tips etc :4: