handdator

Visa fullständig version : Mörkt i kylen i snart 5 månader


rismal3000
2011-01-05, 15:30
Hej.
Jag behöver lite råd.
För ett år sedan var mitt hus såld till bostadsrättsföreningen men jag fortsätter att bo i min lägenhet som hyresgäst.
För snart fem månader sedan blev det mörkt i kylen. Jag har bytt lampan själv men det löste inte problemet. Jag ringde felanmälan många gånger och de lovade mig att det kommer an arbetare och fixar felet.
Efter många samtal och två månader kom han och konstaterade att felet ligger inte i själva lampan (jag berättade om det till felanmälan tydligt många gånger) och att kylen måste fixas av en specialist. Och gick.
Efter det ringde jag många gånger både till felanmälan och förvaltaravdelningen. De kunde inte säga något tydligt och bara bollade mig fram och tillbaka. Till slut, för tre veckor sedan kontaktade jag BF styrelsen och fick ett jätte trevligt skriftligt svar att jag har säkert rätt till att mitt kylskåp ska repareras och att de kommer att göra det.
Och det är mörkt fortfarande.
De fick mig att känna mig jobbig att jag ringer och ber och tiggar och kräver....
Jag undrar vem kan hjälpa till hyresgäster i sådana situationer för att de kommer att ignorera mig a framtiden säkert. Vilka lag som finns och vad har vi rätt för?

Admin
2011-01-05, 15:55
Jag är inte så insatt i vad som gäller för hyresgäster, men vad jag vet är att det är styrelsen du ska vända dig till i ditt fall, och det är styrelsen som är ansvariga för hyresgästerna och deras lägenheter.

För bostadsrättshavare finns det ingen organisation som stödjer dessa, men för hyresgäster finns Hyresgästföreningen. Men då måste man naturligtvis vara medlem där.

Det kanske finns någon vaktmästare i föreningen som du kan vända dig direkt till?

rismal3000
2011-01-05, 16:49
Tack så mycket för svaret.
Jag tror att det är dags för mig att bli medlem hos Hyresgästföreningen.

Admin
2011-01-05, 17:58
Det kan vara bra.

Ett gratis-alternativ är annars är att ansöka om medling i hyresnämnden.
Bara att föra upp sitt ärende till hyresnämnden kan göra att styrelsen får tummarna loss.