handdator

Visa fullständig version : Omförhandling av lån i brf


MagganSthlm
2010-12-10, 13:57
Vår fastighet har två lån ett hypotek och ett blanco.
Vilket brukar banken vilja att man skall börja amortera på vid en omförhandling. Hur lång amorteringstid brukar det vara?
Vilka krav brukar banken ställa vid att ha fortsatt amorteringsfritt.

Huset värde borde vara ca 25 milj och lånen är på 2,5 resp 1 .

totiki
2010-12-10, 14:08
Vid omförhandling kan du säkert ändra båda till blanco resp. hypotekslån. Det är ju en ny förhandling. Du kan byta bank också. SHB kör med marknadsräntor som ofta är lägre än vad ex. Swedbank tillhandahåller.
Swedbank brukar skriva att lånet löper på xx år. Men i själva verket löper det enbart den längd ni kommer överens om innan det skall omförhandlas igen.
Den sista frågan kan bara banken svara på. Det kan skilja sig emellan bankerna. Och för bolåntagare har bilden ändrat sig på sistone p g a. lånetaktet o s v. Kanske kan det spilla över på företagslån. Om det vet jag ingenting.

Ni har ju låga lån i förhållande till Fastighetens värde så jag tror inte att ni nödvändigtvis måste få ett amorteringskrav över er. I sådana fall är det kanske mer symboliskt. I förhandlingen kan ni ju alltid erbjuda er att amortera på båda lånen. Det är bara att dela den summa ni anser att ni kan amortera emellan de båda lånen. Annars väljer ni det lån som har den högsta räntan, givetvis.

Mr Magoo
2010-12-10, 14:20
Blanco lån är ett lån utan säkerhet och borde ha den högsta räntan av era lån. Rekomenderar att ni gör om det till ett hypotekslån. Använd ränteskillnaden som en amortering så kostar det er inget extra mot idag men ni amorterar.

shinichi7
2011-05-15, 12:09
Vi er Norges største uavhengige tilbyder av forbrukslån uten sikkerhet og vi finner det beste forbrukslån for akkurat deg. Centum Finans samarbeider med de 6 beste bankene for forbrukslån i Norge. Du sender inn kun en søknad for forbrukslån og vi tar jobben videre med å finne det beste lånetilbudet.

Kommentar av Admin:
Och så var det det här med spam... som inte hör hemma här.
Även om du är från Norge så måste du kunna läsa den lilla enkla text på svenska som du godkänner när du registrerar dig.
Att du sedan lägger in din reklam från ett av världens största spamländer gör inte saken bättre
Du är därför direkt avstängd från forumet, utan diskussion!

En stor varning utfärdas för det uppenbart oseriösa företag som nämns här och dess tillhörande spam-sajt (laanpengeronline.com)!
Påstådd e-post till dem: shinichi72011@hotmail.com