handdator

Visa fullständig version : Utvidgat ROT ett steg i rätt rikning men det behövs en klimatpolitik för...


Admin
2010-08-31, 22:11
Utvidgat ROT ett steg i rätt rikning men det behövs en klimatpolitik för bostäderna.
HSB efterlyser också en mer långsiktig politik för att underlätta för alla fastighetsägare att genomföra en nödvändig klimatanpassning av bostadsfastigheterna. De rödgröna partierna har tidigare föreslagit särskilda investeringsbidrag för klimatsatsningar vid ombyggnad s. k klimat-ROT men denna satsning omfattar enbart åren 2011 och 2012.
- Det finns uppemot 650 000 bostäder i Sverige som måste rustas, framför allt i miljonprogrammet. I många fall finns det ingen möjlighet att finansiera sådana investeringar. Därför behövs det en långsiktig klimatpolitik för bostäderna. Detta är också nödvändigt om Sverige ska kunna uppnå klimatmålen eftersom bostäderna står för en betydande del av den totala energianvändningen och koldioxidutsläppen, säger Linn Matic som menar att det är bättre att handla nu än att vänta eftersom det blir betydligt mycket dyrare.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.mynewsdesk.com/se/view/pressrelease/utvidgat-rot-ett-steg-i-raett-rikning-men-det-behoevs-en-klimatpolitik-foer-bostaederna-461570)