handdator

Visa fullständig version : Rätta till orättvisa rot-avdrag - Svenska Dagbladet


Admin
2010-08-25, 20:01
Rot-avdraget borde gälla också för hyresfastigheter. Och skattesystemet som missgynnar­ hyresrätten måste rättas till. Det är Fastighetsägarnas och Hyresgästföreningens medicin för att få fart på de gigantiska renoveringarna av miljon­programmen.

Det är inte läge att skylla ifrån sig. Underhållet av husen i många miljonprogramsområden har eftersatts under en lång tid, och det är i grunden fastighetsägarnas ansvar. Det tycker både Hyresgästföreningen och branschorganisationen Fastighetsägarna. På vissa håll är skälet exempelvis pengabrist, på andra att frågan inte har drivits.
Men om orättvisor i det politiska systemet kunde jämnas ut skulle renoveringsintresset kunna få sig en rejäl skjuts. En rapport från Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och Sveriges allmännyttiga bostadsbolag visar att kostnaden för en nybyggd hyresrätt är 2000 kronor högre per månad än ett nybyggt småhus eller en bostadsrätt. Samtidigt gäller de rot-avdrag, som villa- och bostadsrättsägare kan utnyttja, inte för hyresfastigheter.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/ratta-till-orattvisa-rot-avdrag_5186817.svd)