handdator

Visa fullständig version : Högsätra snart omvandlat till bostadsrätter - Lidingösidan


Admin
2010-08-12, 11:52
http://nt3.ggpht.com/news/tbn/uwVtCVgrJRWrsM/0.jpg (http://news.google.com/news/url?sa=t&fd=R&usg=AFQjCNG8KgoxYUSCX_GpHIGpWM_D7XsrVw&url=http://lidingosidan.se/2266/nu-omvandlas-hoegsaetra-till-bostadsraetter)I måndags beslutade Lidingös kommunstyrelse att kommunägda Lidingöhem AB får sälja de 626 lägenheter och 9 lokaler som ingår i fastigheten Kantarellen 11. Köpare är den bostadsrättsförening som de boende i fastigheten bildat. Köpesumman blir 600 miljoner kronor plus värdet av aktierna i det nya dotterbolag som Lidingöhem AB bildar i samband med försäljningen.
I fastigheten Kantarellen 11 ingår lägenheter på Högsätravägen 1-33 och 18-32 och Lillåkersvägen 2-52. I början av juni röstade en majoritet av de boende för att de ville omvandla bostäderna från hyresrätter till bostadsrätter.

Lidingöhem AB äger och förvaltar i dag cirka 1200 lägenheter. I och med försäljningen så halveras antalet bostäder.

Lidingö stad har idag 86 lägenheter i fastigheten. Lägenheterna
används inom introduktionsenheten vid konsult- och servicekontoret, socialförvaltningen, äldre- och handikappförvaltningen samt som personallägenheter. Stadsledningskontoret anser att staden har ett fortsatt behov av lägenheterna och att det därför är rimligt att staden köper dem i samband med försäljningen av fastigheten. Köpeskillingen för de 86 lägenheterna är till 80 266 869 kronor.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://lidingosidan.se/2266/nu-omvandlas-hoegsaetra-till-bostadsraetter)