handdator

Visa fullständig version : Ombildningar till bostadsrätter är ett Stockholmsfenomen - Newsdesk


Admin
2010-06-01, 13:10
Man kan exempelvis få för sig att ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter är en stor och landsomfattande fråga som engagerar mängder av människor runt om i landet.

Det är självklart en stor och ofta känslofylld fråga för alla som är inblandade i de ibland väldigt komplicerade ombildningsprocesserna där människors olika vilja och önskningar ska ställas emot varandra i ett röstningsförfarande.

Men ombildningar till bostadsrätter är ett Stockholmsfenomen. 94 % av alla ombildningar sker i storstadsområdena och Stockholm står för 75 % av dessa enligt SCB. Man kan givetvis ha olika uppfattning om varför just Stockholm toppar ombildningsligan men utan tvekan är den i väldigt hög grad politiskt driven på ett sätt som skiljer ut Stockholm från alla andra kommuner i Sverige.

Därför är det givetvis nödvändigt att föra en diskussion om vad ombildningarna får för konsekvenser för Stockholm.

Men samtidigt borde man kunna beskåda en och annan rubrik om att det finns 1 678 000 hyreslägenheter som har sämre ekonomiska villkor än andra boendeformer. Anders Borg har fått förslag på en skattereform för hyresrätten och borde skrida till verket för att ändra på denna orättvisa.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hyresgastforeningen/blog_post/view/det-kraevs-lite-nya-rubriker-1943)