handdator

Visa fullständig version : Hur kan man höja hyran för brf's hyresgäster?


sagbab
2010-03-30, 21:25
Vår unga förening (2006) har fortfarande 6 hyreslägenheter. Redan när föreningen bildades var hyrorna låga, och ligger därför under marknadshyrorna i området.

Med tanke på att bostadrättshavarna i föreningen fick en 10% avgiftshöjning 2008, med planer för ytterliggare höjningar...
Vilka möjligheter finns att höja även hyreslägenheternas avgifter så att de står i paritet med medlemsavgifter och marknadshyror i området?

När vår förvaltare tar hand om förhandlingarna nu är det en kollektivförhandling tillsammans med alla andra av förvaltarens föreningar. På så sätt blir hyreshöjningarna aldrig högre för oss än för någon annan förening. Och dessutom tar förvaltaren ut ungefär samma summa i arvode för förhandlingarna som föreningen får in i ökade hyresintäkter :12:

Gusten
2010-03-31, 11:42
För hyrorna gäller samma regler som om det fortfarande varit ett rent hyreshus, alltså bruksvärdeshyra.
Att bostadsrättshavarna fått höjd avgift, och även kan komma att få ytterligare avgiftshöjningar, har ingen som
helst betydlse för möjligheten att höja hyran hos hyresgästenrna.

totiki
2010-03-31, 12:10
Och dessutom tar förvaltaren ut ungefär samma summa i arvode för förhandlingarna som föreningen får in i ökade hyresintäkter.
Jo, det kan man läsa om på ett flertal trådar i forumet att Förvaltaren är den som har kontroll och kan göra sig en hacka på de boendes bekostnad.