handdator

Visa fullständig version : Ett rasistiskt HSB?


Admin
2009-12-23, 07:42
Invandrare risk på HSB-lista (SvD) (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/invandrare-risk-pa-hsb-lista_3979069.svd)

Asbest, buller, våldsrisker – och invandrare. Det är punkter som ska bockas av på HSB:s riskinventeringsprotokoll som skickas ut till bostadsrättsföreningar i Skåne.
– Det här är ett förlegat protokoll, snudd på rasistiskt, säger en bostadsrättsförenings ordförande i Lund till Sydsvenskan.

Asbest, buller och invandrare på samma lista (http://sydsvenskan.se/lund/article612132/Asbest-buller-och-invandrare-pa-samma-lista.html) (SDS)

HSB:s skyddsombud använder checklistan när de riskinventerar. En punkt som ska bockas av är buller. En annan punkt är asbest. En tredje är invandrare.

Formulering på formulär ger tvivelaktig signal (http://sydsvenskan.se/lund/article614211/Formulering-pa-formular-ger-tvivelaktig-signal.html) (SDS)

Protokollet HSB använder sig av när de inventerar risker signalerar en mystisk människosyn. Det anser diskrimineringsombudsmannen, DO

HSB:s riksordförande: ”Jag blir förvånad” (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hsbs-riksordforande-kent-olof-stigh-jag-blir-forvanad_3979593.svd) (SvD)

Förvåning. Så kan HSB Riksförbunds ordförande Kent-Olof Stighs reaktion angående riskinventeringsprotokollet som skickats ut i Skåne sammanfattas. Nu kräver han att ordet invandrare stryks ur protokollet.

stephan
2009-12-23, 10:17
Detta protokoll har funnits i 15 år, och ingen på HSB eller Riksbyggen har upptäckt det. (Eller velat upptäcka det)
Riksbyggen är också medlemmar i Fastigo.

Skön familj?


"Protokollet skrevs i mitten av 1990-talet och finns tillgänglig för flera medlemsföretag över hela landet"

Bojkotta HSB o Riksbyggen.

Admin
2009-12-23, 10:25
Detta visar kanske även med all önskvärd tydlighet att HSB-ledamoten och Riksbyggen-ledamoten sover sig igenom sina sessioner med övriga i styrelsen.

Ingen bryr sig.

stephan
2010-01-02, 16:38
Ni som kan HSB:s hisroria kanske också funderar på varför det ser ut som det gör i styrelserna i HSB regionerna. Man har kvinnovoterat, men hur många invabdrare sitter i HSB styrelser?

Sedan kommer åldern in också som jag tror påverkar att inga invandrare är intresserade att vara med.

Sist men inte minst valberedningarna har jag studerat lite. Alltså de som skall se till att HSB är representerat av olika människor.

Behöver jag säga vad jag kommit fram till avseende valberedningarna arbete?