handdator

Visa fullständig version : Politisk strid om utförsäljning - Göteborgs-Posten


Admin
2009-12-17, 09:13
Utförsäljningen av allmännyttan i Stora Höga splittrar politikerna. De lägenheter som sålts vidare har ökat i värde med nästan 40 procent. Oppositionen rasar och menar att skattekollektivet får betala.

Det var i juni i år som 42 hyreslägenheter i Getskär såldes för 45 miljoner kronor. Tidigare hade den borgerliga majoriteten ändrat i Stenungsundshems ägardirektiv för att underlätta omvandlingen till bostadsrätter. I direktivet står det att utförsäljningen ska ske till marknadsmässiga priser.

Men redan en vecka efter försäljningen såldes den första lägenheten vidare. Siffror från det kommunala bostadsbolaget visar att de två lägenheter som sålts under året har ökat i pris med drygt 37 procent. Det innebär en prisökning på hela beståndet med över 17 miljoner kronor.
– Det är dåligt ur alla synvinklar. Jag tycker inte att man ska sälja gemensamma tillgångar till underpris. Dessutom finns det inga allmännyttiga bostäder kvar i Stora Höga, säger Lars-Ebbe Pettersson (S).
I en interpellation ställer Lars-Ebbe Pettersson flera frågor till kommunalrådet Ove Andersson (M). Om det känns rätt att alla skattebetalare i Stenungsund har berikat en liten del av invånarna är en.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.gp.se/nyheter/bohuslan/1.273045-politisk-strid-om-utforsaljning)