handdator

Visa fullständig version : Stambyte i Riksbyggen-brf, sänkning av standard


jeca
2009-12-13, 01:00
I vår förening (Riksbyggen) har det beslutats om ett stambyte. Även vi godkände detta utan att vi egentligen vill få det gjort efrersom en totalrenovering gjordes för två år sedan och stambytet kommer att innebära en standardförsämring för oss.
Det är ett totalomfattande stambyte där de river allt i badrummet. De kommer även att fixa rören i köke,t men förhoppningsvis inte göra någon skada där.

Och de kommer även byta vår elcentral i hallen.

Nu, efter förbesiktning, säger besiktningsmannen att de kommer att behöva riva vårt tak även i hallen, då vi har sänkt ner taket och satt spottar där. Detta görs för att kunna dra elen från nya elcentralen till badrummet, men föreningen kommer inte att ersätta varken taket eller spottarna. Har de rätt att bara komma in och förstöra så utan att återställa det i befintligt skick?

Vad vi även tycker känns fel är att de kommer göra samma sak i badrummet och om vi vill ha spottar där får vi välja det som tillval, vilket kommer att kosta oss ca 5000 kr, trots att vi redan köpt detta en gång och har kvitton på det.

Vad kan vi göra och vända oss för att få hjälp med detta? Vi vill inte betala för saker vi redan har, och har betalt för en gång.

Se även;
Ersättningspolicy för medlemmar vid stambyte i brf (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=7725)

totiki
2009-12-13, 18:22
Vad var det för totalrenovering för två år sedan om ni behöver stambyta idag?

jeca
2009-12-14, 01:39
Det var den förra ägaren av lägenheten som valde att renovera badrummet. Han renoverade dock allt från golv till tak och nytt porslin, men inte rören då såklart. Det är ju det som föreningen nu vill.

totiki
2009-12-14, 08:30
Det finns en en hel del trådar som tar upp den här frågan bl a. nedanstående.

Denna tråd liknar ditt fall;
Föreningen vill renovera nyrenoverat badrum i bostadsrätt (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=10673)

Här finns lite fler åsikter;
Stambyte och badrumsrenovering (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=5181)

Ja, det finns många trådar här i forumet som handlar om stambyte ur fler aspekter än en.