handdator

Visa fullständig version : Vicevärd i brf


resurs
2009-12-09, 10:10
vad är egentligen en vicevärlds uppgifter ? behöver man som ordförande i en bostadsförening inte bo i huset ? våran hyr tydligen bara garage och bor i hyreshus ett stenkast i från

totiki
2009-12-09, 10:14
vad är egentligen en vicevärlds uppgifter ? behöver man som ordförande i en bostadsförening inte bo i huset ? våran hyr tydligen bara garage och bor i hyreshus ett stenkast i från
Nej, som ledamot eller ordförande behöver man inte ens vara medlem i föreningen. Man kan vara styrelseproffs eller representant från boendeorganisation eller kommun o s v.
Ordföranden är inte automatiskt vicevärd.
Vicevärden bör ha ett av föreningen upprättat avtal där det stipuleras vilka arbetsuppgifter som ingår och vilket ansvar denne har inför föreningen.

clabbe
2009-12-09, 10:17
I mitt sinne är vicevärden detsamma som en fastighetsskötare. Gör allt som ska göras med huset förutom sånt som andra medlemmar gör eller som man måste hyra in andra för.

Kolla i era stadgar om icke medlemmar i föreningen får vara styrelseledamöter (jag antar att er ordförande inte är medlem). Står det inte tillåtet i stadgarna är det inte lagenligt för han/henne att sitta i styrelsen.

Admin
2009-12-09, 10:22
Vicevärd - arbetsuppgifter (http://hotpot.se/hsb-vicevaerd-foerening.htm)

Styrelse - vicevärd (http://hotpot.se/php/vb/showthread.php?t=1193)


Se även;
Arbetsbeskrivning vicevärd (http://hotpot.se/hsb-brf-vicevard_arbetsuppgifter.htm) - arbetsordning/arbetsuppgifter för vicevärden i en brf

Francois
2009-12-09, 11:29
Kolla också om inte garagen inte är bara till medlemmarna i föreningen. Då ska inte ordföranden får hyra garage, eftersom han inte är medlem.

totiki
2009-12-09, 13:01
våran hyr tydligen bara garage och bor i hyreshus ett stenkast i från
Gör ordf. någon nytta?
Ger föreningen ut något styrelsearvode eller annan ersättning till honom. Är detta då efter förtjänst?
Om svaret är "Nej" anser jag att ni skall byta ut honom mot någon som får svaret "Ja".

Jag har förstått av dina tidigare inlägg att er BRF har en speciell situation med BRFs alla skyldigheter men inga av dess fördelar. Minskande värde samt att en motsvarande hyresrätt snart är billigare i månadskostnad.
Under sådana omständigheter krävs en engagerad styrelse med en ordförande som har en vision som denne vill planlägga med resten av styrelsen för att kunna ändra på rådande omständigheter. Försök att finna en sådan person inom föreningen.

Du har inte fyllt i din profil så man vet ej ens hur stor er förening är, ifall några betydande renoveringar står inför dörren. Alltså i stort sett ingenting. Det är svårt att på så knapphändiga uppgifter kunna vara till någon hjälp.