handdator

Visa fullständig version : BRF har sänkt värdet på vår bostad!


ÅSA
2009-11-17, 19:43
Vi bor på nedre botten. När vi köpte lägenheten för fem år sedan var den omgiven av tjocka och taggiga buskar, vilket gjorde det svårt för någon att komma alltför nära våra fönster och titta in.
I somras genomfördes omplanteringar i utemiljön. Buskarna revs och det lades plattor närmast våra fönster istället. När vi frågade om det fick vi till svar att nya buskar skulle planteras men att detta skulle ske på hösten. Nu är det snart december och när vi frågade igen så visar det sig att inga buskar ska planteras, enbart gräsmattor och dessa plattor ska löpa runt huset.
Vi anser att detta sänker värdet på vår lägenhet du fönstertittare och potentiella inbrottstjuvar kan spana in i lägenheten på ett mycket bekvämt sätt. Vad har vi för rättigheter att kräva någon form av buske eller staket igen?

stephan
2009-11-17, 20:55
Jag blir så trött på egenmäktiga styrelser som tror sig veta bäst, medan de egntligen skall betrktas som gangsters.

Hur mycket sånt här skall man behöva läsa???

1. att ändra så pass mycket som här är beskrivet är enligt bostadsrättslagen om och tillbyggnad och skall beslutas av en stämma.

2. Att styrelser inte pratar med sina medlemmar om hur de vill ha det är fruktansvärt. Det är därför man väljer "rätt" styrelseledamatör på en stämma.

Skriv en motion till nästa stämma. beskriv hur styrelsen har försummat medlemmarna med att göra som de vill, (ofta genom påtryckning av en förvaltare, eller några som vill ha arbete).

Motionen skall vara så formerad så att den säger att den skall behandlas under § ansvarsfrihet för styrelsen.

Avsluta motionen med jag anser att styrelsen brutit mot sunt förnuft.
Jag föreslår stämman beslutar enligt:

Att styrelsen inte beviljas ansvarsfrihet för det gångnga verksamhetsåret.

Om inte medlemmar i bostadsrättsföreningar vaknar kommer det att sluta i en stor juridisk härva.

Med det menar jag att hittills finns inga prejudikat, och allt som "klagas" på blir förlikningar. Precis som HSB, Riksbyggen, SBC och allt vad de heter vill.

Det ger nämligen klirr i kassan till dessa usal organisationer, som verkar för att grannsämjan skall bli värre istället för det som är deras uppgigt.

Hjälpa sina medlemmar. Men vad är en medlem värd, när en hel styrelse kan förse dem med klirr i kassan?????. Medlemmar kostar bara!!!!!!!

MikHo
2009-11-18, 19:41
Var buskarna på "er" tomt eller på föreningens?

Ganska avgörande gällande ert uppskattade värde på lägenheten.
Det kanske är så att värdet i era ögon har minskat men i andras har det ökat?

totiki
2009-11-18, 20:35
Det var en särdeles klok kommentar MikHo! Vem vet vilken köpare som kommer att vara intresserad vid försäljning. Det viktiga är väl att det finns två som bjuder och vill ha lgh som omgivningen ser ut just då. De vet ju inget annat.

Åsa för dig är det annorlunda. För dig har livskvalitetens värde sjunkit.
"När vi frågade om det fick vi till svar att nya buskar skulle planteras men att detta skulle ske på hösten." ...jag antar att ni inte fick detta på papper, men kanske fanns det något vittne till det muntliga löftet. Det är ju frågan om ett löftesbrott mot er från styrelsens sida.
Det stephan säger om stämmobeslut kan stämma, det beror på omfattningen av omplanteringen. Fast det kan vara svårare att driva. Kan ni däremot bevisa att ett löftesbrott blivit begånget kommer ni att få era buskar återställda.