handdator

Visa fullständig version : Vanligare med strider vid ombildningar - Sveriges Radio


Admin
2009-10-16, 23:53
I samband med ombildningar av hyresrätter till bostadsrätter i Stockholm har det uppstått allt mer infekterade strider mellan hyresgäster. Stadshusets politiker överväger därför olika åtgärder, och vid en särskilt infekterad ombildning i Dalen i södra Stockholm planerar Svenska bostäder att skicka en opartisk jurist till nästa köpstämma, så att allt går rätt till.

De allra flesta ombildningar inom Stockholms stads hyreshus har gått lugnt till. Sedan 2007 har omkring 350 köpstämmor hållits och där har en majoriteten varit för en ombildning. men enligt Hyresgästföreningen har det varit oenighet och otrivsel vid ett 80-tal av dessa ombildningar.
Turen är nu kommen till fastigheter där det inte längre är självklart för alla hyresgästerna att köpa och ta över sina lägenheter. Och sedan i somras har stämningen blivit mer hätsk med övertramp från båda sidorna.

Vid åtminstone tre tillfällen har köp stoppats då köpstämman inte gått rätt till, säger Joachim Quiding, administrativ direktör vid Stockholms stadshus ab som samlar alla kommunens bostadsbolag.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=3173230)