handdator

Visa fullständig version : Personlig konflikt med maktgalen ordförande


kajsaf
2009-10-07, 23:01
Om man har en personlig konflikt med ordföranden och misstänker att hon fattar beslut för att visa sin makt gentemot en medlem, hur göra?
Vi har en icke omtyckt(som person) ordförande i vår lilla förening som är "polis" på gården och beter sig som om hon äger och beslutar kring allt, (hon sköter dock i övrigt föreningen bra, ekonomiskt vill säga, kallelser, protokoll osv). Vi bad för något halvår sedan om att få ha en liten babygunga på gården (1,5+1,5 m max) och satte upp lappar för att höra med övriga grannar, ingen emotsatte sig detta, ej heller ordföranden. Ordföranden har bla ett privat fruktträd som täcker en stor del av gården och någon har sin mc parkerad där så babygungan tar ingen plats i jämförelse.
Efter diverse märkliga konflikter med henne så kräver hon nu plötsligt (vi ska flytta från föreningen om ca en månad vilket hon vet)att babygungan ska bort om 1 vecka senast. Hon hävdar att det finns konsensus i föreningen att gungan inte används och att styrelsen inte längre tillåter att vi får ha gungan, det ska planteras rabatter osv skyller hon på (som ingen annan än hon beslutat). Det finns många ställen på gården där gungan kan stå utan att störa. Vi har hört efter med några grannar, bla en styrelseledamot och ingen av dom kände till detta.Vi upplever det som att hon vill visa sin makt det sista hon gör innan vi flyttar genom att tvinga oss att flytta gungan två veckor tidigare än vi ska flytta (och då alltså naturligt flyttar gungan). Kan hon göra så här?

MikHo
2009-10-08, 07:24
Gör en skrivelse till styrelsen, där ni önskar styrelsens svar på detta.
Nu ställer det till lite problem att ni skall flytta, troligtvis hinner ni inte närvara vid en stämma men kontrollera även med era grannar som tidigare varit positiva och skriv redan en motion till nästa stämma med frågan gällande denna gungan.

Är det ni som har beskostat och satt upp gungen eller är det föreningen?

kajsaf
2009-10-08, 09:37
Det är vi som bekostat gungan och det är en liten enkel plastsak som bara fälls upp, alltså ingen uppsättning osv. så det handlar enbart om en maktmarkering från hennes sida. Gungan står dessutom i ett "barnområde" av gården där en gemensam sandlåda finns och där ingen annan vistas i princip, gungan kan lätt flyttas till någon annanstans av gården om det skulle behövas dessutom.Det här med att helt plötsligt påstå att föreningen inte tillåter, att det råder konsensus osv (som då inte stämmer eftersom vi hört efter med styrelsemedlem och även några andra grannar)och beodra att senast nästa helg ska den vara borta finner vi mkt märkligt, en personlig lapp med bla denna order är det enda som finns skriftligt ang gungan.

totiki
2009-10-08, 10:24
Jag tycker du skall släppa det och lämna det utan beaktande. Varför ägna tid åt detta, ni har väl fullt upp ändå med flytten bland annat.

Ifall er ordförande försöker göra någon sak av detta kommer alla övriga medlemmar i föreningen att se vad hon går för. Dels att hon tagit detta beslut på egen hand utan övriga styrelseledamöter och dels att hon inte bryr sig om att ni skall flytta om en månad. Det kommer bara att slå tillbaka på henne själv. Hon kan inte bestraffa er för detta på något sätt heller.

För övrigt gör man inga rabatter på hösten. Jorden behöver vila. Möjligen kan man plantera lite lökar.

kajsaf
2009-10-08, 10:44
jag ska släppa det. Var lite uppretad bara och ville mest försäkra mig om att man inte kan gå tillväga på det viset.