handdator

Visa fullständig version : Riksbyggen tar inte ansvar för förskingring - Sveriges Radio


Admin
2009-09-06, 10:02
Den bostadsrättsförening i Trelleborg som utsatts för förskingring av en före detta ordförande har sig själv att skylla. Det anser den ekonomiska förvaltaren Riksbyggen.
Bostadsrättsföreningen utsattes under fyra års tid för förskingring av sin före detta ordförande, som bland annat ska ha tagit ut otillåtna summor i förlorad arbetsinkomst och köpt varor och tjänster till sig själv för föreningens pengar. Mannen är misstänkt för grov förskingring men befinner sig sedan upptäckten utomlands.
Bostadsrättsföreningen anser att Riksbyggen, som man anlitade som ekonomisk förvaltare, borde ha upptäckt och stoppat utbetalningarna. Därför har man stämt Riksbyggen på runt 800 000 kronor.
Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.sr.se/malmo/nyheter/artikel.asp?artikel=3080224)

schrapet
2009-09-30, 17:22
Går man in på Riksbyggens hemsida så marknadsför man sin ekonomiförvaltning enligt nedan !
Döm själv hur det stämmer med verkligheten! :13:/SP

Löpande redovisning
.... För den enskilde är det många gånger svårt att hålla sig informerad om vilka lagar och regler som gäller inom fastighetsekonomi.
Vi har ekonomisystem och rutiner som är speciellt anpassade för fastighetsförvaltning och som garanterar en välskött ekonomi och en trygghet för bostadsrättsföreningar och bostadsfastighetsägare.

Fakturahantering
Kontrollen av inkommande fakturor försummas många gånger idag på grund av att tiden inte räcker till. Vi sköter hela hanteringen med kontering och bokföring samt går tillsammans med kunden igenom fakturan så att den är korrekt på alla punkter.