handdator

Visa fullständig version : Snart ombildat till bostadsrätter - Upsala Nya Tidning


Admin
2009-09-05, 09:42
Hyresgäster hos Uppsalahem kan inom kort få klartecken att köpa loss sina lägenheter. Det har gått trögt med ombildning, trots politiskt beslut. Men nu närmar sig ett avtal för boende i Sala backe.

Hyresgäster på Lästmakargatan 9A-B erbjöd sig att köpa loss lägenheterna för 22 miljoner kronor. Uppsalahem lade ett motbud på 25 miljoner. Nu har den nybildade föreningen höjt budet till 23 och inväntar svar från Uppsalahem vars styrelse sammanträder 7 september. Då kan det även bli ett beslut om att godta budet från föreningen Timmermannen 7, ett hus i kvarteret Blenda, Svartbäcken, där hyresgäster sedan länge förhandlat med Uppsalahem.

Därmed har Uppsala fått sina första ombildningar från hyres- till bostadsrätter inom allmännyttan. Försäljningarna får dock kritik.

Två föreningar, Tavastehus och Timmermannen, fick nya bud så sent som efter styrelsemötet i juni. Tavastehus har hoppat av diskussionerna. Det fanns inte tillräcklig majoritet bland medlemmarna att gå vidare.
- Vi lägger ner det här nu. Vi kanske återkommer om ett år om förutsättningarna ändras men det är inte aktuellt för oss nu, säger Dan-Ove Flodin från föreningen.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.unt.se/uppsala/snart-ombildat-till-bostadsratter-310334.aspx)