handdator

Visa fullständig version : Kvarteret Linjalen röstade nej till ombildning - Stockholms Fria Tidning


Admin
2009-08-29, 07:17
Nu har de boende i kvarteret Linjalen sagt sitt för andra gången. På torsdagskvällen stod det klart att kvarteret inte kommer att genomgå en ombildning till bostadsrätter.

Cirka 200 personer hade kommit till Åsö gymnasium för att rösta, vilket inte var tillräckligt för att driva igenom röstningen. Det krävdes att 67 procent av de 455 hyresgästerna röstade ja. Terje Gunnarsson, ordförande i Hyresgästföreningen Region Stockholm, var glad över resultatet.

I april i år röstade de boende i kvarteret Linjalen för en ombildning till bostadsrätter. Kravet var att 67 procent av medlemmarna röstade ja men resultatet blev bara 43 procent. Senare meddelade bostadsrättsföreningen Brf Linjalen att en ny köpestämma skulle hållas innan köperbjudandet från ägaren Stockholmshem går ut nu den sista augusti.
Nätverket Rädda Linjalen har arbetat aktivt sedan bostadsrättsföreningen valde att ansöka om en ombildning av kvarteret. I samarbete med Rädda Hyresgästen och Hyresgästföreningen arbetar de för att kvarteret inte ska ombildas.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.stockholmsfria.nu/artikel/80450)