handdator

Visa fullständig version : Försäljning börjar närma sig - Sydöstran


Admin
2009-08-22, 11:55
Den stiltje som lagt sig över de obebodda fastigheterna på Saltö kommer inte att hålla i sig länge till. På kronofogden beräknar man att fastigheterna kommer att läggas ut för auktion under den närmaste månaden. Men vad de kommer att kosta är ännu inte klart.
Men även om fastighetspriserna har sjunkit sedan Saltöhem startade sitt projekt 2002 kommer det inte att bli aktuellt med någon rea på lägenheterna.
Swedbank, som har kundfodringar på nästan 150 miljoner kronor, köper hellre in lägenheterna än att se dem säljas ut på en trög fastighetsmarknad.
– Vi var nära med Riksbyggen, säger Urban Toresson. Men de ville inte ta den risken i det konjunkturläget som var då. Det krävs ett företag med mycket muskler och kapital för att kunna gå in i den här affären.
Försäljningen gäller inte bara fastigheterna Flundran 1 och 8 utan även de markytor som skulle bebyggas i etapp två. Bland annat Saltö torg där Saltöhem planerade att bygga ett äldreboende.
– För de ytorna krävs det ett företag som kan ”övervintra” och vänta i fyra fem år med att starta projekt, säger Urban Toresson.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Sydöstran)... (http://www.sydostran.se/index.77667---1.html)