handdator

Visa fullständig version : Spännande märkesbyggnad mellan Norra Djurgårdsstaden och Värtan - Newsdesk


Admin
2009-08-18, 23:00
Ett runt hus, närmare 200 meter högt planeras att byggas precis vid brofästet av Lidingöbron i anslutning till Ropstens tunnelbanestation. Det är det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder som tillsammans med Skanska planerar för detta spektakulära bostadshus. Huset blir en så kallad 3D-fastighetsbildning, vilket innebär att både hyresrätter och bostadsrätter kommer att rymmas. Totalt handlar det om 280 lägenheter i 54 våningsplan.

- Huset blir ett utmärkande landmärke i det här spännande utvecklingsområdet mitt emellan Norra Djurgårdsstaden och Värtan. Huset bygger också vidare på Stockholms tradition att bygga höga hus vid brofästen. Genom Stimulans för Stockholm har bostadsbolagen fått extra medel för att kunna hålla hög takt i bostadsbyggandet, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).
- Bostadsbolagen har fått i uppdrag att öka takten i bostadsbyggandet och jag är mycket glad att Familjebostäder kan vara med i ett så spännande bostadsprojekt. Det här är en mycket lämplig plats för en märkesbyggnad av den här höga kvalitén. Den tredimensionella fastighetsbildningen skapar också unika möjligheter för hyreslägenheter i ett hus där man annars kunde ha förväntat sig enbart bostadsrätter, säger ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet Joakim Larsson (M).
Huset som kallas "Stockholmsfyren" har tagits fram av rosenbergs arkitekter.

Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/moderaterna-stockholms-stad-lan/pressrelease/view/spaennande-maerkesbyggnad-mellan-norra-djurgaardsstaden-och-vaertan-311564)