handdator

Visa fullständig version : Checklista vid utlandsflytt


Admin
2009-08-07, 20:08
När du ska flytta utomlands finns mycket praktiskt att ordna med innan flytten. Här har vi sammanställt en checklista som du kan bocka av inför flytten.

Uthyrning lägenhet. Ska du hyra ut din lägenhet i andra hand finns en del att tänka på. Du ska kontakta din bostadsrättsförening/din hyrevärd och få tillstånd att hyra ut i andra hand och skriva ett hyreskontrakt. Läs mer på: hyra ut i andra hand (http://hotpot.se/hsb-andrahandsuthyrning-brf.htm).
Kontakta en skatteexpert. När du flyttar utomlands kanske du hyr ut din villa eller bostadsrätt i andra hand. Då kommer du även att skatta i Sverige för hyresinkomster. Du kan också beskattas för realisationsvinster för bostadsförsäljning eller försäljning av aktier och fonder, Om du har kvar anknytning och inkomster av något slag i Sverige till exempel en bostad, kan få man få tillämpa dubbelbeskattningsavtalens regelsystem. Det kan därför vara läge att prata med en skattexpert innan avresan.
Klicka här för att läsa hela artikeln (Privata Affärer)... (http://www.privataaffarer.se/nyheter/200908/checklista-vid-utlandsflyt/index.xml)