handdator

Visa fullständig version : Bakläxa till ombildningsfuskare - Offensiv


Admin
2009-05-28, 21:52
Trots att uppenbart fusk har uppdagats och hyresgäster protesterat försökte de styrande partierna – M, FP, KD, C och MP – godkänna omvandling av 120 bostäder i kommundelen Vendelsö i Haninge till bostadsrätter.

Godkännandet stoppades till slut, tillfälligt, efter flera inlägg där Rättvisepartiet Socialisterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet krävt åt- erremittering. Det innebär att det avgörs på nästa sammanträde i juni.
Fram till dess kan flera anmälning­ar om urkundsförfalskning ligga på polisens bord. Minst fyra av de som enligt styrelsen i Nyängen har skrivit på en fullmakt för ombildning säger själva att de inte ens har blivit tillfrågade och minst av allt har skrivit på någon fullmakt. Ytterligare ca 10 fullmaktsgivare är osäkra på om de gett har någon rätten att företräda dem med en fullmakt. En av hyresgästerna som skrivit på fullmakten har flyttat. Ändå har styrelsen räknat med den, vilket enligt reglerna är fel.
Flera hyresgäster har vid upprepa­de tillfällen krävt att få tillbaka och upphäva sin fullmakt men har nekats detta, trots att man har rätt att ångra sig.
Även om alla fullmakter skulle vara genuina drevs ombildningen igenom på stämman under Kafkaliknande omständigheter. Elva hyresgäster kördes ut från mötet. Enligt styrelsen vä­grade de att bli medlemmar i bostads- rättsföreningen.
– Det där stämmer inte alls, vi var ju kallade till mötet med brev som medlemmar i föreningen, säger Ulla Nyström, en av dem som vägrat att skriva på för ombildningen.
Enligt protokollet ajournerades mötet den 3 mars till den 4:e och 5:e, varefter antalen fullmakter gav en knapp majoritet för ombildning. Men enligt de bostadsrättsmotståndare som ändå lyckades stanna kvar på mötet är protokollet rekonstruerat i efterhand. De hävdar att mötet aldrig ajournerades, utan att styrelsen gick iväg i avskildhet under pausen och beslutade detta utan att berätta det för någon annan.
Många hyresgäster vittnar om hur ombildningen har lett till mobbning, trakasserier och utfrysning.
– Flera har flyttat på grund av grannosämjan.
Klicka här för att läsa hela artikeln... (http://offensiv.socialisterna.org/sv/852/inrikes/4337/?tpl=118)