InArchive.com
"Diskussion" från webmasterforum

#1 Nikke Lindqvist
Jag fick idag en fråga om inArchive.com, som av någon anledning spindlar och arkiverar nätet och har tuggat i sig en hel del småsajter. Det finns tydligen oro för att deras arkiv ska ta över sökplaceringar från originalsajten, en risk som jag tror är rätt liten om det inte är en väldigt nystartad sajt som ännu inte blivit indexerad av Google och sedan knappt lyckas bygga några egna länkar.

Hur som helst, i jakten på info om inArchive så stötte jag på en varningssida på hotpot.se, en sajt som nästan verkar maniskt besatt av att varna för (och länka till) inArchive.com: https://www.google.se/search?hl=sv&q...t.se+inarchive

Jag hittar för övrigt åtskilliga forummedlemmars sajter på inArhcive och kan inte märka att de har drabbats av detta duplicerade innehåll. Själv testade jag med att submitta Flashback, för att de skulle få lite att bita i
Men jag tror som sagt inte att den har någon som helst inverkan på de flesta sajters placering (och har därför inte postat detta i SEO-forumet).

Men. Jag är nyfiken. Vad är då er åsikt om den här typen av arkiveringssajter? Blir ni alla rasande arga och hötter med stora Copyright-skylten, eller rycker ni på axlarna och tänker att en till sådan där - hoppas de gör någonting bra av sajten med tiden?

Som ni kanske förstår, så tillhör jag den senare kategorin.

#4 Nikke Lindqvist
Som Internetsweden påpekade på Twitter. Det finns Google-trafik: http://extremetracking.com/open?login=inarchiv Men jag tror som sagt inte att sajten syns för aktiva sajter, utan nästan enbart för sajter som har lagts ner eller helt bytt innehåll.


#2 Ztream - Supermoderator
Hotpot-personen har mailat mig o varnat.

Jag bryr mig inte för fem öre. Sidan är skit o kommer inte ranka på sitt eget namn knappt.
__________________
Hyr ut skribenter på www.contentor.se, Driver www.ehandel.se,
Driver reseguider (www.newyork.se mfl), e-handel (www.eapoteket.se, www.inredning.nu, www.roligaprylar.se, www.leksak.nu, www.tshirts.se) och bloggar på www.dan.se.

#3 tartareandesire - Supermoderator
Jag är med dig förutom att jag inte ens tänker "hoppas de gör någonting bra av sajten med tiden?". Känns helt meningslöst annat än som kodträning. Tror knappast de skadar någon vettig sajt precis som du säger.
__________________
Upptagen systemutvecklare


#5 JAG
http://hotpot.se/inarchive.htm
Tipset om InArchive.com härstammar från mig.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Vad är då er åsikt om den här typen av arkiveringssajter? Blir ni alla rasande arga och hötter med stora Copyright-skylten, eller rycker ni på axlarna och tänker att en till sådan där - hoppas de gör någonting bra av sajten med tiden?
Du måste läsa webbsidan http://hotpot.se/inarchive.htm! Annars förstår man inte vad det handlar om.
Det handlar alltså inte om någon "typ av arkiveringssajt". Det handlar om ett fullt medvetet försök att lura sökmotoranvändare från originalsajterna till InArchive.com. Detta dessutom på ett omfattande och på sällan/aldrig tidigare skådat sätt!
Detta framgår inte minst av den diskussion jag haft med organisationen bakom InArchive.com och som beskrivits och redogjorts för på http://hotpot.se/inarchive.htm.

Syftet med InArchive.com är alltså inte att det det ska bli "något bra" av sajten med tiden. Det finns enkom ett enda syfte med sajten, och det är att lura sökmotorerna såväl som användarna av sökmotorerna (dvs oss alla). Är det någon som kan tycka att det är bra?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Själv testade jag med att submitta Flashback, för att de skulle få lite att bita i
Ha, ha. Det var kul. Varför tänkte jag inte på detta själv? :)
Nu verkar det dock som InArchive - efter min webbsida om dem - "gjort ett uppehåll" i sina indexeringar av våra sajter. I alla fall har de stoppat möjligheten att se vilka sajter som indexeras. InArchive blev märkbart skakade av min info om dem och de har också spärrat möjligheten att se vilka sajter som indexerats tidigare (som tur är har jag en backup av vilka dessa sajter är).

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Jag hittar för övrigt åtskilliga forummedlemmars sajter på inArhcive och kan inte märka att de har drabbats av detta duplicerade innehåll.
Jag är expert på sökmotoroptimering och jag kan lova att de flesta - eller alla - sajter som drabbats av denna hänsynslösa lettiska organisation har påverkats (eller kommer att påverkas beroende på att allt inte sker direkt).
Detta alltså trots att det är först under de senaste månaderna som sökmotorerna börjat favorisera InArchive.com.

Jag kan besvara alla eventuella frågor om effekten i sökmotorerna och om InArchive.com och arkiveringar.


#6 Ztream - Supermoderator
Jag ändrar mitt tidigare uttalanden, de snor ranking och trafik på undersidor hos mig som är svaga.

Detta är ju ganska störande... Visar mest på hur dåliga google faktiskt är på ranking och duplicate content ;(
__________________
Hyr ut skribenter på www.contentor.se, Driver www.ehandel.se,
Driver reseguider (www.newyork.se mfl), e-handel (www.eapoteket.se, www.inredning.nu, www.roligaprylar.se, www.leksak.nu, www.tshirts.se) och bloggar på www.dan.se.#7 niklas_SWED
Jag kanske är dum eller inte hänger med riktigt, men straffar /utesluter inte google såna hära skitsidor från deras index?
__________________
Egen hemsida - Gratis hemsida

#8 JAG
Vad gör Google?
En mycket välbefogad fråga, och alls icke dum!

Det finns en övertro på vad Google gör och hur bra de är på att upptäcka manipulering av resultaten i sökmotorerna. Det finns oräkneliga sätt att lura sökmotorerna för den som så önskar (själv ägnar jag mig inte åt detta, jag tror ärlighet funkar bäst i längden), men det finns ganska begränsat med metoder att upptäcka dessa manipuleringar. Som Ztream säger, Google falerar en hel del i hanteringen av sajter som bara har som syfte att luras.

Google är svårflörtad (av olika anledningar som jag kanske inte ska gå närmare in på här), och vill man få stopp på "fulsajter" som InArchive.com måste man anmäla sajten till framförallt Google (enligt min beskrivning om detta). I det fall tillräckligt många reagerar så kanske, kanske, kanske Google går in och gör en manuell justering.

Vi kan vara säkra på en sak, och det är att fusket och lurendrejerierna där ute på nätet bara kommer att öka. Om vi som är ärliga och har seriösa sajter inte vill drabbas så tror jag det är viktigt att vi går ihop och samarbetar... om vi ska överleva. Google bryr sig föga om någon eller några enskilda sajtägare. Men är vi bara tillräckligt många så kan vi förhoppningsvis få stopp på dem som försöker utnyttja bristerna i sökmotorerna på bekostnad av oss andra.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#9 tartareandesire - Supermoderator
Visst finns det en övertro på Google. Deras algoritmer må vara avancerade idag men de är fortfarande bara algoritmer som kan utnyttjas.

Det här kanske kan funka: https://www.google.com/webmasters/to...rt?hl=en&pli=1
__________________
Upptagen systemutvecklare

#10 JAG
Rapportera InArchive.com till Google !
Bra tips för att rapportera sajter.

Varje gång Google kommer ut med en ny version av sina algoritmer, nu senast Panda, så spekuleras det hej vilt om hur mycket bättre allting blir. Men hur mycket bättre blir det egentligen?

Vad många glömmer bort är att vi får bara veta det om Googles algoritmer som Google vill att vi ska veta... eller rättare sagt tro att vi vet.

Det är inte lätt att hitta och definiera "duplicate content" så man kanske inte ska vara alltför hård mot Google. Men det är viktigt att vi alla är medvetna om problemen och försöker - tillsammans - bekämpa dem som på olika sätt saboterar värdefull info på nätet. Vi får inte förlita oss på att tekniken sköter allt, ibland behövs det lite manuella insatser, hands on. Som att rapportera "sökmotormissbruk".
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
Senast redigerad av tartareandesire den 2012-07-12 Anledning: egenreklam borttaget
#11 Bear
Ser onekligen fult ut, skulle rapportera på stubben om ja skulla hitta nån av mina sajter där!
__________________
smågrejjer för hemsidebyggare - FixarHemsidan

#12 JAG
Samverkan mot internetbedrägerier
Utmärkt. Det är min förhoppning att alla sajtägare som blivit bestulna på sitt material rapporterar dem till Google.
Om vi bara stillatigandes låter InArchive fortsätta med sina kopieringar så är det som att säga att vi tycker det är ok att luras och bedra på nätet.
Med tanke på att Google precis drabbats av rekordböter för brott mot integritetsskyddet (och dessutom riskerar ännu mer böter) så kanske Google borde vara lite mer försiktig och verkligen agera när sajtägare reagerar, som i detta fall.

Ett problem här är att jag hittat väldigt många av InArchive kopierade webbsidor som ännu inte indexerats av Google. Det innebär att fler sajter kommer att drabbas framöver (och tidigare av InArchive kopierade sajter kommer att drabbas hårdare) om inte Google blockerar InArchive.

Utåt sett ger, som jag nämnde, InArchive sken av att - efter mina sypunkter till dem - inte längre kopiera några sajter, utöver de sajter som redan kopierats, men vi vet inte om kopieringen fortsätter i det fördolda... och vi kan inte skydda oss mot detta.

Även om PR inte har någon reel betydelse så tycker jag det är skamligt att denna scamsajt i Riga fått en Page Rank på 4 av Google.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#13 JAG
Säpo
Jag noterar att även vissa bankers sajter kopierats. Kan tänka mig att dessa banker upplever kopiorna t.o.m. en aning mer besvärligt än de flesta av oss andra.

Även Datainspektionen har kopierats och inte ens Säpo har klarat sig undan denna massiva kopiering av det mesta av Sveriges nätinformation.

Man får hoppas att media får upp ögonen för detta så att allt fler kan rapportera InArchive till Google. Vi kan nog alla sova lite lugnare om Google tar lite ansvar här, även om vi kunnat konstatera att Google ofta inte ens bryr sig om regeringars önskemål (vilket förvisso kan vara till en fördel i andra fall, så det är absolut inte enbart av ondo).
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#14 Bear
Att de gör det är väl inge fel i sej, Google Cache gör det ju själva. Iofs...
__________________
smågrejjer för hemsidebyggare - FixarHemsidan

#15 JAG
Inga likheter mellan InArchive och cache i Google !!!
Hmm, men det är ju precis det som jag så detaljerat förklarat på webbsidan http://hotpot.se/inarchive.htm att det inte är. De försöker ge sken av att deras kopieringar för sitt eget personliga ändamål inte är någon skillnad mot t ex Googles cache, archive.org, och freezepage. Men så lätt får man bara inte låta sig luras! Det finns inga likheter mellan InArchive och de andra sajterna.

InArchive har bevisligen bara ett syfte och det är att lura sökmotorerna och användarna av dessa. Att det är så här lätt att lura sökmotorerna visar också på de uppenbara bristerna i sökmotorerna.

Den enda vinnaren i detta sammanhang är InArchive. Förlorare - på alla tänkbara sätt och plan - är alla som får sina sajter kopierade.

InArchive kopierar upphovsrättsligt skyddat material i stor skala, inklusive copyrightade bilder och allt.

Jag tror det är viktigt att media skriver om detta inte bara för att fler ska få kännedom om denna lettiska sajts brottsliga beteende så att de kan vidtaga motåtgärder utan även för att stämma i bäcken så att inte fler ser det lönsamma i en scam som denna och gör samma sak.

Det är framförallt av största vikt att alla som drabbats anmäler InArchive till Google enligt det tillvägagångssätt som jag beskrivit.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#16 Bear
Ja håller med dej, det de gör är fult och de förtjänar väl en och annan inslagen knäskål.
Just sayin, att när goooogle började cacha hela internet så gnälldes det också en del, alla vill ju inte finnas där heller. Jag veeet att det är skillnad dock. Jag tror (och hoppas) dock att det stora visa goooogle kommer se igenom det här.
__________________
smågrejjer för hemsidebyggare - FixarHemsidan


#17 Gustav
Konceptet som sådant behöver ju inte vara av ondo. Tex så har http://archive.org/web/web.php funnits länge.

Men inArchive verkar vara SEO-scam/spam av värsta sorten, vilket länkarna i sidfoten avslöjar.

Jag skulle tro att sidan blir bannad ur Google förr eller senare. Det brukar bara ta lite tid.

#18 Nikke Lindqvist
Bosse, du verkar ju bedriva någon form av organiserad kampanj mot sajten. Åtskilliga av mina kunder har fått mail från dig om den.
Min egen huvudsajt finns kopierad ett otal gånger på webben, och de flesta gånger av sajter som lyckas mycket bättre än inArchive med att placera sig. Vad gäller de kunder som har gått mail från Bosse så är det sällan mer än någon handfull sidor som är kopierade, och ingen av dem placerar sig bättre än kundens sajt på sina sökfraser. Enda gångerna inArchive lyckas med att placera sig bättre är när ursprungssajten har duplicerat innehåll för sökfrasen men inArchive bara har spindlat en av sidorna (och det inte finns någon konkurrens från andra sajter) eller när den ursprungliga sidan har tagits bort från ursprungssiten.

Visst finns det tillfällen när det är allvarligt att information dupliceras på detta sätt. Men om det verkligen är just bankers information ställer jag mig rätt frågande till.

#19 JAG
Är det ok att bryta mot lagen?
Nikke Lindqvist, om det är så viktigt för dig att definiera min information till ett fåtal utvalda om att de är utsatta för brottslig verksamhet som "organiserad kampanj" så får du väl göra detta. Även om jag inte förstår ditt skäl till detta. Men för att backa tillbaka till själva sakfrågan så är det viktiga här att de vars sajter som kopieras av den lettiska organisationen kan drabbas ganska hårt, och min personliga åsikt är att denna olagliga kopiering ska beivras.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Min egen huvudsajt finns kopierad ett otal gånger på webben, och de flesta gånger av sajter som lyckas mycket bättre än inArchive med att placera sig.
Din sajt måste vara extremt unik. Det är sällan sajter blir kopierade ens en enda gång, och speciellt inte svenska dylika. Men om du inte ser allvaret ens i att detta sker så vet jag inte riktigt hur jag ska förklara hur det fungerar så att du förstår. Ska dock kort försöka här nedan.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Vad gäller de kunder som har gått mail från Bosse så är det sällan mer än någon handfull sidor som är kopierade, och ingen av dem placerar sig bättre än kundens sajt på sina sökfraser.
Men snälla! Jag förstår att du inte är insatt i hur sökmotorerna fungerar, men du måste väl i alla fall inse att det inte handlar om ifall originalsajten eller den kopierade sajten landar högst på vissa få utvalda sökord?
Det handlar kanske främst om att;
 1. Generellt sett sjunker den kopierade sajten i värde i sökmotorerna.
 2. Vissa söktermer landar på samma sida för såväl orginalsajt som kopierad sajt.
 3. Vissa söktermer (du kan normalt sett bara testa ett fåtal) kommer med stor säkerhet leda till att kopian av sajten kommer före i sökmotorernas resultatlistor.
Inte minst handlar det om att man inte kan/ska acceptera varken att InArchive bryter mot immaterialrätten eller att ens sajt kopieras till nackdel för sajtägaren och till fördel för den som begår brottet.
Naturligtvis är du fri att inte bry dig om detta, men jag törs garantera att de flesta inte tycker att den brottsliga verksamhet som InArchive-organisationen ägnar sig åt är ok eftersom det bevisligen drabbar sajtägarna negativt.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Enda gångerna inArchive lyckas med att placera sig bättre är när ursprungssajten har duplicerat innehåll för sökfrasen men inArchive bara har spindlat en av sidorna (och det inte finns någon konkurrens från andra sajter) eller när den ursprungliga sidan har tagits bort från ursprungssiten.
Hur vet du detta? Om du bara har en halv A4-sida text eller så på din sajt kanske du har möjlighet att kontrollera om det är så. Däremot kan jag, i egenskap av expert på just detta område (och jag lovar dig att jag är mycket väl insatt i hur det fungerar), garantera att du har fel.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Visst finns det tillfällen när det är allvarligt att information dupliceras på detta sätt. Men om det verkligen är just bankers information ställer jag mig rätt frågande till.
Personligen tycker jag att det är ganska allvarligt att just bankernas sajter kopieras (av naturliga skäl), men jag lämnar detta med glädje till bankerna själva att avgöra... och de kunder som förlorar förtroendet för bankerna när det finns kopior av deras sajter som dyker upp här och där.

Du måste förstå att de 170.000 besökare InArchive har per månad (redan i inledningsskedet av detta bedrägeri) på det material de kopierat, det är besökare som annars skulle kommit till de sajter som blivit kopierade.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#20 Nikke Lindqvist
Att du inte tror att jag är insatt i hur Google fungerar visar väl exakt hur mycket koll du har

#21 JAG
?
Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Att du inte tror att jag är insatt i hur Google fungerar visar väl exakt hur mycket koll du har
Min expertis ligger inom sökmotorområdet, och inte på dig, Nikke Lindqvist. Mitt antagande om att du inte är insatt i sökmotorer baseras på fakta och det enda jag har att tillgå, dvs ditt föregående inlägg. Men det här handlar inte om mig eller dig utan det handlar om den skada InArchive ställer till med i sin brottsliga verksamhet och som i mitt tycke bevisats bortom allt rimligt tvivel såväl här som på min webbsida om InArchive.

Jag har t o m understrukit det faktum att 170 000 besökare/månad redan i inledningsskedet av detta bedrägeri villat sig bort till InArchives kopior, men du ser ändå inte detta lagbrott som ett problem?

Vilka mer bevis behöver du?

#23 Nikke Lindqvist
170 000 besökare per månad kan synas som mycket, men det enda det visar är att en stor sajt som bara är hyfsat duktiga på att bygga sin interna länkstruktur, med tiden kan komma att knipa en del longtail-trafik på sökfraser som originalsajterna inte själva lyckas förklara för Google att de vill ranka på.

@Bosse Du behöver inte känna till mig. Men tro mig. Jag har stött på den här typen av sajter förr. Jag har ändå jobbat med de här frågorna sedan AltaVista-tiden.

Kan du visa mig något enda exempel där en aktiv sida på en sajt rankar sämre än inArchive under en längre tid än ett par veckor? De exempel jag har lyckats skaka fram har uteslutande varit sidor som har tagits bort från ursprungssajten, ligger olänkade, eller ligger blockerade för Google på ursprungssajten men inte på inArchive.

Det rör sig alltså om sidor från sajter som inte bryr sig om sin longtail-trafik tillräckligt mycket för att aktivt arbeta med interna 301-redirects eller som har slarvat med sina instruktioner till robotarna.

Men har du några andra exempel, som visar hur aktiva sidor faktiskt blir utrankade av inArchive så är jag verkligt intresserad.

#24 JAG
Om InArchive!
Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
170 000 besökare per månad kan synas som mycket, men det enda det visar är att en stor sajt som bara är hyfsat duktiga på att bygga sin interna länkstruktur, med tiden kan komma att knipa en del longtail-trafik på sökfraser som originalsajterna inte själva lyckas förklara för Google att de vill ranka på.
Right! Det är en ansenlig mängd besökare som förirrat sig bort från originalsajterna pga InArchives lagbrott, men det visar inte bara att det är en stor sajt. Siffran 170 000 visar att det är en sajt att ta på allvar och att denna typ av brottsligt beteende måste kvävas i sin linda.

Visst har du rätt i att en väloptimerad sajt (få sådana finns) löper mindre risk att drabbas, ingen kan väl förneka detta, men Google är nyckfull. Om du jobbat med detta sedan Altavista-tiden (vilket är något längre än mig) så vet du att det inte finns några garantier för någonting. Dvs även en väloptimerad sajt kan drabbas (om än inte lika hårt).

Dessutom är InArchive-gänget inte duktiga på att bygga upp sin interna länkstruktur. Det är en samling amatörer som är skrattretandes klantiga. Vi ska vara glada över att de inte är kunniga inom sökmotoroptimering för då hade läget varit betydligt värre.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Kan du visa mig något enda exempel där en aktiv sida på en sajt rankar sämre än inArchive under en längre tid än ett par veckor?
Nej, det kan jag inte av två skäl. Dels för att jag inte har tid eller lust att göra detta tidskrävande arbete, men kanske framförallt för att hur sidor rankas inte är relevant, det är vilken placering olika söktermer får i sökmotorerna som är av betydelse.

Nikke Lindqvist, uppenbarligen är du av en annan åsikt än jag när du vill ta InArchive-gänget och deras beteende i försvar och då uppstår osökt ett antal frågor om vad anledningen till detta kan tänkas vara såväl som vad dina åsikter egentligen är.
 1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

 2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

 3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

 4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

 5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

 6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

 7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

 8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

 9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?
Personligen anser jag att bara siffran på 170.000 lurade besökare/månad talar sitt tydliga språk om vilken skada InArchive ställer till med (och kan ställa till med framöver, om de tillåts fortsätta).
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#25 JAG
Tillägg
Nikke, läste och svarade lite för snabbt på ditt senaste inlägg. Vad gäller sidrankningen förstår jag att du menade samma som jag skrev lite luddigt och i all hast. Men det är ändå ett omöjligt tidskrävande arbete att undersöka, och som jag inte finner särskilt meningsfullt, med beaktande av aktuella omständigheter där det trots allt är fastställt att InArchives kopieringar skadar sajter.

Skulle dock vara kul om du har möjlighet att svara på mina frågor. :)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#26 Nikke Lindqvist
Det var många frågor
Nej, jag tänker inte svara på dem på det sätt du hoppas. Inte i nummerordning och efter dina mallar av hur du upplever webben.

Jag försvarar inte inArchive. Jag skiter i dem, eftersom det finns hundratals, om inte tusentals liknande sajter. Det har det funnits i åratal, och det kommer det alltid att finnas. Flera högt värderade medlemmar av det här forumet har hamstrat blogginlägg och nyhetsartiklar i åratal. Det finns ett otförkolnande satsningar. De flesta kortsiktiga, många amatörmässiga och några få som är långsiktiga och professionellt byggda.

De professionella tillför nytta för oss alla. Kanske inte i första hand för sajtägaren som idag får sitt material kopierat, men för den som om fyra år letar efter en uppgift som för länge sedan tagits bort av sajten och glömts bort av Google om det inte vore för att kopian har levt kvar.

Ibland lyfter något av de här arkiven, för att sedan falla tillbaka i glömska igen. Jag skulle faktiskt önska att det fanns fler.

Vad gäller upphovsrätt så Kan jag bara uttala mig om mina egna alster. De är samtliga producerade under devisen Copyleft - All wrongs reversed. Webben är gjord för kopiering. Den kommer att kopieras.

Affärsidéer kopieras. Copycats finns överallt som försöker kopiera andras framgångsrecept. Ibland är de duktiga, och förädlar en idé, menboftast är de tätt medelmåttiga. Att texter, bilder, sajter kopieras är upprörande för vissa. Det är skitjobbigt för andra. Men det är en del av verkligheten.

Ibland blir även jag irriterad på alla dessa sajter som hämtar och återpublicerar mitt material i samma hadtighet som det dyker upp i mina flöden. Men ilskan är fåfänglig. Man kan slåss mot en hydra, men det gör en bara trött. Bättre tycker jag då att springa vidare, vara bättre än kopiorna och ligga tre steg före.

Du får gärna fortsätta ditt korståg, men du får stå ut med att jag och många andra mest tycker att det är tröttsamt och faktiskt också lite löjligt.

#29 JAG
Sakliga inlägg är att föredra...
Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det var många frågor
Så många frågor var det väl inte? 9 st, som kunde besvaras med betydligt mindre text än vad du skrev. Synd att du inte ville besvara dessa, för jag tror svaren på dessa frågor är allt vad som behövs för att alla ska förstå vad det handlar om... men de flesta kan säkert själv komma fram till svaren på egen hand.

För den som tycker denna tråd blivit rörig så kan jag bara upprepa att det är 170.000 besökare/månad som trillat in på fel webbplats (InArchive), och inget kan väl tydligare än detta visa att jag har rätt?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
... efter dina mallar av hur du upplever webben.
Jag har inga mallar för hur jag upplever webben. Vad menar du? Jag bara framför raka fakta, och tillför sedan mina sakliga synpunkter till dessa fakta, baserat på min kompetens inom området.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Jag försvarar inte inArchive.
För mig låter det som att du försvarar InArchives kopiering och bristande respekt för copyrightskyddet (vilket jag tolkade även ditt första inlägg som).

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
... eftersom det finns hundratals, om inte tusentals liknande sajter. Det har det funnits i åratal, och det kommer det alltid att finnas.
Mjae, blandar du inte äpplen med rostiga spik nu?
Vi talar inte om kopiering av enskilda texter på enskilda sajter, utan en systematisk masskopiering av en stor del av ett helt lands webbplatser. Dessutom en masskopiering till uppenbar och bevisad skada för dem som blir bestulna på sitt material.

Om du menar att det finns hundratals till tusentals sajter som InArchive så skulle jag vara tacksam om du kan nämna i alla fall en enda sådan sajt. Jag skulle bli ganska förvånad om du lyckades med detta... då kanske än mindre troligt att det skulle finnas hundratals/tusentals av masskopieringssajter av typ InArchive.

Du påstår att du råkat ut för sajter som InArchive tidigare. Visst har det funnits sajter som kopierat andra sajter, men jag är ganska säker på att det aldrig tidigare skett i så här stor skala, i alla fall inte i Europa (och jag vill understryka att archive.org inte hör till denna kategori eftersom de inte skadar de sajter som kopierats). Men rätta mig gärna om jag skulle ha fel.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
De professionella tillför nytta för oss alla. Kanske inte i första hand för sajtägaren som idag får sitt material kopierat, men för den som om fyra år letar efter en uppgift som för länge sedan tagits bort av sajten och glömts bort av Google om det inte vore för att kopian har levt kvar.
Det vill jag inte alls hålla med om.
Till att börja med finns det ingen nytta alls för den vars sajt kopieras. Det finns enbart nackdelar (InArchives lama förklaring om backup finner jag bara löjeväckande).

Vad sedan gäller alla andra, utöver sajtägarna, så kan jag inte se att denna masskopiering tillför något för dem heller. Om det skulle vara så att information tagits bort eller glömts bort av sökmotorerna så kan man nog förutsätta att det i de allra flesta fall (om inte alla) inte var information som inte var värd att finnas kvar.

Dessutom förutsätter detta att just denna information som eventuellt skulle kunna vara till nytta för någon dels kopierats - dessutom vid rätt tidpunkt - och sedan indexerats av sökmotorerna. Föga sannolikt redan här att alla parametrar skulle falla på plats.

Sedan kvarstår faktumet att ej uppdaterad information ligger kvar och förvirrar besökarna. Jag vet att detta drabbar läkemedelssajter särskilt hårt.

Med alla förekommande "om", "men" och "kanske", etc, så finns det inte ens något nyttovärde som kan vägas mot den skada kopieringen orsakar.

Sedan finns det inga "professionella" kopieringssajter av typ InArchive (archive.org räknas alltså inte dit... själv ser jag inget värde i denna sajt, men om det nu skulle finnas dem som tycker archive.org tillför något så får de självfallet gärna göra det utan att jag har någon åsikt om detta, så länge sajten inte ställer till med skada så som InArchive gör).

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Ibland lyfter något av de här arkiven, för att sedan falla tillbaka i glömska igen. Jag skulle faktiskt önska att det fanns fler.
Märkligt. Vet inte varför man skulle önska mer av något som är enkom dåligt för alla, men det är upp till dig.

Det är så att varken du eller jag eller någon annan kan avgöra exakt hur stor skada InArchive ställer till med. Det enda som är till 100% säkert är att InArchive skadar/kommer att skada de flesta sajter som kopierats och att det inte finns något överhuvudtaget som en enda sajt har att vinna på att bli kopierad.
Vad kan det då finnas för skäl att inte vidtaga åtgärder mot detta lagbrott under dessa givna förutsättningar?


Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Webben är gjord för kopiering. Den kommer att kopieras.
Njae, webben är väl egentligen inte gjord för kopiering? Kopiering av mindre material är helt givet bra, men bara för att det inte finns skydd mot masskopiering av sajter och att sökmotorerna är så svaga att de inte ens upptäcker masskopiering, där material dessutom kopieras i strid med gällande lagar, vill jag inte se som att systemet är gjort för att luras.

Istället bör alla arbeta gemensamt mot sabotage på nätet av den typ som InArchive sysslar med, enligt min mening.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Ibland blir även jag irriterad på alla dessa sajter som hämtar och återpublicerar mitt material i samma hadtighet som det dyker upp i mina flöden. Men ilskan är fåfänglig. Man kan slåss mot en hydra, men det gör en bara trött. Bättre tycker jag då att springa vidare, vara bättre än kopiorna och ligga tre steg före.
Nu indikerar du till min förvåning en lite annan inställning till olaglig kopiering.... och i samma andetag säger du att det bara är att gilla läget. Men det är ju just det som man inte behöver göra. Det är lätt och snabbt att göra en anmälan till Google, varför då inte göra detta? Varför bara lägga sig platt när det finns motåtgärder som är så enkla att ta till?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
... eller ligger blockerade för Google på ursprungssajten men inte på inArhive.
Tydligen ser du inte det som allvarligt ens när en sajtägare blockerat text för sökmotorerna, men som sedan öppnas upp för alla av InArchive?

Själv anser jag att Googles algoritmer lämnar en hel del att önska när det är så här lätt att lura sökmotorerna.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Du får gärna fortsätta ditt korståg,...
Du får gärna kalla det ett korståg att jag är beredd att kämpa för mina och andras rättigheter istället för att bara acceptera att bli trampad på, och vill du inte bry dig så är det upp till dig.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
... men du får stå ut med att jag och många andra mest tycker att det är tröttsamt och faktiskt också lite löjligt.
Du är fri att tycka vad du vill, men vad är det som gör att du tror att du kan tala för alla?
Nikke, det är tråkigt att du inte kan hålla dig på en saklig nivå utan du måste hänge dig åt personliga påhopp. Vad som är "tröttsamt" och "löjligt" lämnar jag till var och en att bedöma men jag är personligen övertygad om att alla sunt tänkande människor instämmer i vad jag sagt, och det är till dessa människor jag riktar mina synpunkter. Ingen kan "frälsa" alla. ;)

#32 JAG
Vad det handlar om...
Jag kan inte se annat än att Nikke Lindqvists försvar (för det är så jag ser det) av InArchives agerande har något bakomliggande motiv som vi inte känner till, men det är viktigt för alla att förstå vad det handlar om, och därför har jag övergripande sammanställt några få punkter som är relevanta i detta sammanhang (i kombination med tidgare ställda - men obesvarade - 9 frågor).

Summa summarum!
 1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
 2. De sajter som kopieras skadas.
 3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
 4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
 5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
 6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
 7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!
Jag vill dessutom understryka att mycket av det som InArchive kopierat läggs ut som en kompott av ord, mer eller mindre oläsligt och ointressant (dessutom med en klar majoritet av trasiga länkar pga InArchives inkompetens)... eftersom huvudsyftet är att det kopierade materialet ska läsas av sökmotorer, inte av människor.

Är det någon som finner något oklart om InArchive så gäller fortfarande att det bara är att fråga. Jag besvarar/bemöter allt, och hoppas att de som har synpunkter här fortsättningsvis kan hålla sig till trådens ämne.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#41 JAG
Nikke Lindqvist
Nikke Lindqvist, jag vet inte ditt bakomliggande skäl till varför du inte vill arbeta i dina kunders intresse, men det är bara trist att detta drabbar dem som du har uppdrag för.

Själv kommer jag i alla fall att fortsätta verka i mitt eget och i mina kunders intresse, och det är nog inte mycket du kan göra åt detta.

Jag behöver inte förlita mig till oärliga metoder när jag optimerar sajter och därför finns det heller ingen anledning för mig att försvara InArchives lagbrott.

Förhoppningsvis lyckas du inte vilseleda mer än en handfull lättlurade personer. Jag är övertygad om att de flesta har förmåga att förstå givna fakta om InArchive och deras försök att lura sökmotorerna.
Samt att de kommer att göra det du inte vill, dvs att be InArchive ta bort sina kopior och/eller anmäla InArchive till Google och andra.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#27 Bear
Kära Bond, Bosse Bond... Ett par tankar till dej bara.
Självutnämnda experter vinner sällan särskilt mycket sympati. Jag skulle snarare tro att du är en av världens sista SEO experter som tror att panda är Goooogles sista uppdatering...
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Varje gång Google kommer ut med en ny version av sina algoritmer, nu senast Panda, så spekuleras det hej vilt om hur mycket bättre allting blir.
(den här bjuder ja på: http://www.brickmarketing.com/blog/p...in-updates.htm )

Jag tycker att du ska börja lyssna på andras åsikter, SAMT sluta tro att alla som inte håller med dej är idioter som inte begriper nånting.

Läs gärna den där sista meningen flera gånger, lycka till!
__________________
smågrejjer för hemsidebyggare - FixarHemsidan

#29 JAG
Sakliga inlägg är att föredra...
Bear, ditt väldigt osakliga inlägg förtjänar inte att bemötas. Om det är något av relevans jag skrivit som du anser vara fel så ta upp det istället för allmänna påhopp.

Ber att få påminna om att tråden handlar om InArchive. Om du vill diskutera andra saker kanske du kan vara vänlig att göra det i en annan tråd istället?

#33 Bear
Klassisk propaganda-retorik när man inte kan bemöta ett inlägg. Jag lägger ner här för en viss person lyssnar inte på nånting utan står bara och skriker ut sitt...

I sak, bra detektivarbete Bosse, du är nog ett missförstått geni och din sajt om inarchive är npg det bästa som hänt webben, ever... Nöjd? Adjö!
__________________
smågrejjer för hemsidebyggare - FixarHemsidan

#34 JAG
Fortfarande utanför tråden...
Hmm, märkligt att räkna sakliga fakta som "Klassisk propaganda-retorik" när du inte ens bemöter vad jag skriver i sakfrågan.
Att bemöta inlägg är däremot just vad jag kan och vill göra, men jag ser inte påhopp som konstruktivt för något, och alldeles speciellt inte för denna tråd. Varför skulle jag bemöta elaka och meningslösa påhopp utan någon som helst relevans för vad tråden handlar om?

Ej heller din kommentar här ovan om mig och webbsidan är relevant utan vad jag ser av värde är en diskussion runt InArchive, medhåll eller mothåll, spelar ingen roll, så länge det handlar om vad det ska handla om på ett sakligt sätt.

Bear, tråkigt om du inte vill diskutera InArchive, men om du skulle ångra dig är du varmt välkommen att göra detta, trots ditt avslut här. :)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.#28 kw_wasabi - Första inlägget i denna tråd
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Nej, det kan jag inte av två skäl. Dels för att jag inte har tid eller lust att göra detta tidskrävande arbete, men kanske framförallt för att hur sidor rankas inte är relevant, det är vilken placering olika söktermer får i sökmotorerna som är av betydelse.
Hur sidor rankas är INTE relevant, men hur de placerar sig i sökresultatet ÄR av relevant?

Ranking och placering är ju precis samma sak...
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#29 JAG
Sakliga inlägg är att föredra...
kw_wasabi, du kanske ska läsa inläggen du kommenterar en gång till innan du skriver något?

#30 Gustav
Han syftar på PageRank när han skriver rank. Och han gör misstaget att tro att Nikke menar samma sak. Det är i alla fall min gissning.

#31 JAG
Röd tråd, ej längre?
Jag har redan innan kw-wasabi skrev sin till tråden ej hörande synpunkt gett en förklaring till detta. Hoppas att vi kan försöka hålla oss till tråden istället och att vi kan avhålla oss från meningslösa påhopp som de Bear och kw_wasabi ägnar sig åt (när de spann vidare på Nikke Lindqvists påhopp).
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#35 Nikke Lindqvist
Ja PageRank är ju ett sånt begrepp som kan ha legat gömt under samma sten som Bosse de här åren.

#38 JAG
Ej hörandes till tråden
Nikke Lindqvist, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#57 Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.

För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat. Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.

Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive, den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.

Vad gäller eventuella lagliga aspekter så har jag ingen aning om vad som gäller i Estland (eller var nu sajtens upphovsmän finns).

#64 JAG
Varför bry sig om något?
Ursprungligen postat av Bosse
Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.


Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte att personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel!
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag och i framtiden relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag har föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Vad gäller eventuella lagliga aspekter så har jag ingen aning om vad som gäller i Estland (eller var nu sajtens upphovsmän finns).
Det är heller inget jag satt mig in i djupare men förutom det faktum att copyrightskyddet gäller i hela den civiliserade delan av världen så har jag upplysts om att det finns ett EU-direktiv i frågan.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.#65 Ciffan - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
Men snälla Bosse, om du vill diskutera detta med Nikke Lindqvist kan du väl skicka det som personligt meddelande. Detta tjatande tillför inget i ämnet som kan föra diskussionen vidare.
__________________
Det är aldrig för sent att ge upp så varför stressa

#69 JAG
Ännu en som inte kan hålla sig till ämnet!
Jag vill inte diskutera detta bara med Nikke Lindqvist, jag vill diskutera detta med den som är intresserad av ämnet.

Vem tvingar dig att läsa denna tråd? Inte jag i alla fall!
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#67 tartareandesire
Du vägrar ju själv svara på relevanta frågor... Varför ska då han bry sig om att svara dig? Det är som att prata med en vägg... Vill ni två fortsätta er personliga fejd så ta det via PM så vi andra slipper läsa eländet.
__________________
Upptagen systemutvecklare

#68 JAG
Tillbaka till vad tråden INTE handlar om
Om du inte vill läsa vad jag skriver, varför gör du det ändå?
OBS! Nikke Lindqvist har inte ställt någon fråga till mig!


#70 JAG
Utanför ämnet, i vanlig ordning
Nej. Jag ställer frågor om det tråden handlar om, InArchive.
Dessa frågor vill Nikke Lindqvist inte svara på efters om svaren då skulle tydliggöra det Nikke Lindqvist skriver, och som jag inte håller med om.

Som jag förklarat genom hela tråden vägrar jag inte svara på relevanta frågor. Jag svarar på frågor som har med InArchive att göra.

Återigen, läs inte denna tråd om du inte vill. Det är min rekommendation.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#79 kw_wasabi
Många verkar intresserade, men problemet verkar vara att de inte håller med dig.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#87 JAG
Som alltid, utanför tråden...
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Många verkar intresserade,
Ja, många verkar intresserade av att ägna sig åt trakasserier och infantila påhopp, men det kanske inte är så bra? Blir kanske svårt att ta något på allvar i detta forum när ett dylikt barnsligt beteende tillåts i forumet.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
men problemet verkar vara att de inte håller med dig.
Hur många gånger ska jag behöva skriva att jag inte bryr mig det minsta om ifall det finns dem som inte håller med mig? Tvärtom hoppas jag att det finns någon - utöver Nikke Lindqvist - som gör detta. Men då får dessa personer säga vad de inte håller med om och förklara varför de är av annan åsikt.

Det enda som är viktigt är att de som har det minsta förnuft begriper allvaret i situationen, samt sitt eget bästa, och vidtar åtgärder mot brottligt beteende av den typ som InArchive ägnar sig åt.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#36 W2Best
Även jag har kunder som fått mejl från Bosse. Med tanke på hur extremt mycket mejl och kreativitet du lägger på detta ämne, kan man nästan tro att du är en del av det hela, och för någon form av omvänd marknadsföringskampanj för att dra trafik till sajten. Tror åtminstone att dina insatser drar åtskilliga mängder trafik till Webbplatsen.
__________________
Entreprenoren.se - Mitt lilla klotterplank om wordpress, thesis och annat skoj.

#39 JAG
Ej heller hörandes till tråden
Citat:
Ursprungligen postat av W2Best
Tror åtminstone att dina insatser drar åtskilliga mängder trafik till Webbplatsen.
Kanske det, men i det långa loppet får man hoppas att det finns tillräckligt många intelligenta personer där ute för att InArchive inte ska lyckas i sitt illvilliga uppsåt.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#37 tartareandesire
Humor var onekligen en lämpligt vald tagg till den här tråden
__________________
Upptagen systemutvecklare

#40 JAG
Inte heller något som har med ämnet att göra
Ja, vad praktiskt att personer på Flashback-nivå kan lägga till meningslösa taggar till trådarna i detta forum, men kul att du har kul. :)


#22 FredrikNAS
Du kallar dig om och om igen för expert, och sökmotorexpert.. När jag ser på hotpot.se så måste jag fråga dig vad det är som gör dig till sökmotorexpert? har du haft något kunduppdrag du kan visa till?
__________________
Det är vi som bevakar dina domäner -- Fredrik Näs - Om marknadsföring, domäner, reklam, och webb --| - - @FredrikNas - följ mig på twitter -- Jobbar från 1nov på Mystore.no inom Ehandel

#24 JAG
Om InArchive!
Vet inte vad hotpot.se har med saken att göra men återigen, den här tråden handlar inte om mig utan om InArchive. Vill du veta mer om min kompetens så ställ praktiska frågor i annan tråd om sökmotoroptimering - eller i denna tråd med frågor rörandes InArchive - som är intressanta för mig att svara på och andra att läsa. Då ger jag mig glatt in i dessa diskussioner när tiden så medger det. :)

#42 FredrikNAS
För mig verkar det här handla om att du Bosse bygger sidor inte ens 90 talet vill kännas vid (hotpot.se), och sannolikt därför blir hårt drabbade av meningslösa skräpsidor av typen inarchive som klarar att slå sig förbi dig med kopierat content.

När detta sker så försöker du skapa ett tryck mot Inarchive genom att få flest möjliga att anmäla sidan i google, för att få den granskad / nedtagen., naturligtvis väl marskerat

Nu försvarar jag inte inarchive, det är naturligtvis tråkigt att dom kopierar content, men dom är knappast först ute, och sannolikt inte ens dom största fiskarna. När du skriver här på forumet och undviker frågor som passar dig, och totalt kritiserar och är otrevlig mot folk som är av annan åsikt så blir det såna här trådar, och det blir dessutom väldigt svårt att få medhåll i sak.

Dessutom det här med att du är expert på sökmotorer och sökmotoroptimering, har du inget belägg för det så kan du väl sluta med denna självutnämning? Det blir bara för komiskt när du kallar dig för expert, och samtidigt förklarar en riktig sökmotorexpert för okunnig.
__________________
Det är vi som bevakar dina domäner -- Fredrik Näs - Om marknadsföring, domäner, reklam, och webb --| - - @FredrikNas - följ mig på twitter -- Jobbar från 1nov på Mystore.no inom Ehandel

#43 JAG
Helt utanför ämnet. Igen!
Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
För mig verkar det här handla om att du Bosse bygger sidor inte ens 90 talet vill kännas vid
Du uttalar dig om något du inte vet det minsta om. Du refererar till personliga testsidor jag har sedan väldigt många år tillbaka och drar dina milt uttryckt förhastade slutsatser utifrån detta.
Dessutom pratar du nu om att bygga hemsidor, i stället för om optimering. Jag förstår inte vad du är ute efter när du avviker så här långt från vad det egentligen handlar om.

Sedan är du helt ute i det blå när du tror att jag blivit hårt drabbad av InArchive. Så är det alls icke, eftersom jag har den kompetens som behövs för att inte påverkas i någon större grad av obskyra sajter som InArchive!

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
När detta sker så försöker du skapa ett tryck mot Inarchive genom att få flest möjliga att anmäla sidan i google, för att få den granskad / nedtagen., naturligtvis väl marskerat
Så är det inte. Finns inget maskerat här. Jag arbetar mer för andra än för mig själv i denna fråga. Tråkigt att du inte ser detta.

Tycker du verkligen det är fel att rikta tryck mot dem som bryter mot lagen och skadar seriösa sajter samt lurar intet ont anande sökmotoranvändare?

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
Nu försvarar jag inte inarchive, det är naturligtvis tråkigt att dom kopierar content, men dom är knappast först ute, och sannolikt inte ens dom största fiskarna.
Det är ju bra att du avviker från Nikke Lindqvist när du inte försvarar InArchive, men vad är det du säger egentligen?
Menar du att bara för att du tror att InArchive inte är först ute eller för att InArchive inte utfört den största masskopieringen genom tiderna så behöver man inte bry sig om den skada InArchive ställer till med?

Nikke Lindqvist påstår att det finns hundratals till tusentals sajter som InArchive. Detta är naturligtvis helt uppåt väggarna fel, men du ifrågasätter inte ens detta???

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
När du skriver här på forumet och undviker frågor som passar dig,
Nämn en enda fråga - EN ENDA FRÅGA - som jag undvikit om InArchive.com. Någon sådan fråga existerar inte!!!

Hur kan du kritisera mig för att inte besvara frågor, som just besvarat alla frågor, men du har inte någon åsikt om Nikke Lindqvist som glidit undan 100 % av alla frågor som ställts i denna tråd?

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
... och totalt kritiserar och är otrevlig mot folk som är av annan åsikt så blir det såna här trådar
Om du läser denna tråd från början så kommer du snabbt att upptäcka något, som torde vara ganska uppenbart för alla. Nämligen att jag aldrig varit det minsta otrevlig mot någon som inte varit otrevlig mot mig.
Vad får dig att tro att jag stillatigande skulle sitta och acceptera infantila personangrepp?

Dessutom har jag inte ägnat mig åt personangrepp som vissa andra, t ex Nikke Lindqvist. Det gör man bara när man saknar sakliga argument.

Jag har enbart försökt styra diskussionen till vad tråden ska handla om, och det är inte om mig, utan om InArchive.

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
, och det blir dessutom väldigt svårt att få medhåll i sak.
Jag söker inte medhåll. Jag vill att fakta ska komma fram. Något annat bryr jag mig inte om.

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
Dessutom det här med att du är expert på sökmotorer och sökmotoroptimering, har du inget belägg för det så kan du väl sluta med denna självutnämning?
Oj, vad svårt det är att hålla sig till trådens ämne, men visst, om du slutar med din självutnämning; "Det är vi som bevakar dina domäner".

Citat:
Ursprungligen postat av FredrikNas
Det blir bara för komiskt när du kallar dig för expert, och samtidigt förklarar en riktig sökmotorexpert för okunnig.
Glad att du är så lättroad. Jag har inte förklarat Nikke Lindqvist som okunnig. Däremot står det klart att det Nikke Lindqvist säger inte är förenligt med verkligheten.
Varje av Nikke Lindqvist obesvarad fråga här visar på detta!
Vill du inte gå på fakta så är det nog tyvärr inget jag kan göra för att få dig att förstå.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#45 FredrikNAS
En eloge till dig Bosse som skapar ett konto i 2005 och sitter på händerna och väntar i 7 år före du börjar trolla här, det måste vara rekord.
__________________
Det är vi som bevakar dina domäner -- Fredrik Näs - Om marknadsföring, domäner, reklam, och webb --| - - @FredrikNas - följ mig på twitter -- Jobbar från 1nov på Mystore.no inom Ehandel

#47 JAG
Meningslös kommentar utanför ämnet återigen!
Jag är glad för detta rekord, men du famlar efter grässtrån i dina försök att nedvärdera mig. Men det är klart, det är säkert lättare än att bemöta vad det handlar om i sak. ;)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#48 FredrikNAS
Det var iaf betydligt lättare än att försöka diskutera med dig.
__________________
Det är vi som bevakar dina domäner -- Fredrik Näs - Om marknadsföring, domäner, reklam, och webb --| - - @FredrikNas - följ mig på twitter -- Jobbar från 1nov på Mystore.no inom Ehandel

#51 JAG
Uppenbart svårt att hålla sig till ämnet för vissa...
Japp, det var ju precis det jag sa. Kul att vi är överens om detta i alla fall.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#44 htiawe
Jag kan bidra med några frågor som borde vara ganska enkla att svara på och som antagligen kan bidra med lite ljus kring vem du är så att vi lättare kan sätta oss in i situationen.

Fråga: Vilka siter jobbar du med? Ge oss några länkar, alla är nog inte hemligstämplade?

Fråga: Vad har du för dokumenterad erfarenhet / utbildning inom SEO?

#46 JAG
Fortsättning helt utanför ämnet
P å vilket sätt menar du att detta har med InArchive att göra?

På vilket sätt skulle svaren på dessa uppenbart irrelevanta frågor göra dig klokare i vad InArchive sysslar med?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#50 htiawe
Som du märker så råder det en del oenigheter gällande din kunskap och din profession. Oenigheter och frågor du kan kontrollera genom att ge deltagarna i tråden lite mer information om vem du är.

Hur det påverkar synsättet på inArchive är kanske mer invecklat än vad du vill tro. Delar du med dig av vem du är så finns det stora chanser att gensvaret på dina trådar blir positivt riktat än kritiskt.

#53 JAG
Ännu en som inte kan hålla sig till ämnet!
Citat:
Ursprungligen postat av htiawe
Hur det påverkar synsättet på inArchive är kanske mer invecklat än vad du vill tro.
Men ändå kan du inte förklara vad det är du tycker är invecklat.

Citat:
Ursprungligen postat av htiawe
Delar du med dig av vem du är så finns det stora chanser att gensvaret på dina trådar blir positivt riktat än kritiskt.
Men, som jag redan påpekat flera gånger, jag riktar mig inte till dem som inte begriper sakliga fakta. Dessa personer saknar flexibilitet och kommer ändå inte att förstå vad det handlar om. Jag riktar mig till förnuftiga personer... som kan hålla sig till ämnet.

Varför skulle jag vara den enda i detta forum, tycker du, som redogör för min historia? Du själv t ex, vem är du?

Nu är jag seriöst böjd att instämma i tartaranddesires tidigare inlägg. ;)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#72 htiawe
Har du polisanmält? Om inte, vad har du för argument till att inte polisanmäla?

#73 JAG
I alla fall lite om InArchive... ;)
Nej, jag har inte polisanmält InArchive. Andra som kontaktat mig har sagt att de skulle göra detta.
Själv har jag inte polisanmält InArchive av den enkla anledningen att detta inte är en polisiär fråga (som tydligen vissa tror). Det är civilrättslig fråga. Det är endast ett fåtal typer av brott (en närmast försumbar del, tror jag många skulle vilja säga) som hanteras av polisiära myndigheter.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#49 tartareandesire
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
På vilket sätt skulle svaren på dessa uppenbart irrelevanta frågor göra dig klokare i vad InArchive sysslar med?
Ett välmenat råd - var öppen och tolerant. Du kommer aldrig att få en vettig kund om du fortsätter bete dig på det här viset.

Dina egna ord passar in ganska bra här
Citat:
Förhoppningsvis lyckas du inte vilseleda mer än en handfull lättlurade personer.
__________________
Upptagen systemutvecklare

#52 JAG
Utanför ämnet...
Tack, jag har vettiga kunder så det räcker och blir över.
Men kanske Nikke Lindqvists kunder får sig en tankeställare... kan man hoppas i alla fall.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#55 tartareandesire
Självutnämner man sig själv till expert så får man rimligtvis också presentera sig "på riktigt", det är en väsentlig skillnad. Åtskilliga personer här på forumet är för övrigt helt öppna med vilka de är genom de webbplatser och företag de representerar.
__________________
Upptagen systemutvecklare

#58 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Självutnämner man sig själv till expert så får man rimligtvis också presentera sig "på riktigt"
Ser inget rimligt i detta. Det är som om det snöar ute så måste man ta på sig vinterjacka inomhus. InArchive är en sak och och jag är en annan sak.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#61 tartareandesire
Men, alltså, förstår du verkligen inte? Ingen skulle lyssna på Anders Borgs ekonomiska teorier om han var en gymnasiestudent men nu är han finansminister. Eftersom ingen på forumet känner till dig så måste du presentera dig om någon ska orka läsa igenom dina uppsatser och bry sig om dina teorier. Eftersom du påstår dig vara SEO-expert så måste du också ge några belägg för påståendet. Att du anser InArchive vara satan på nätet är INTE ett belägg
__________________
Upptagen systemutvecklare

#68 JAG
Tillbaka till vad tråden INTE handlar om
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Men, alltså, förstår du verkligen inte?
Är detta också ditt sista inlägg i denna tråd?

Sorry, men nej jag förstår inte varför det är viktigare att veta allt om mig än något om dem och det som tråden handlar om.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Ingen skulle lyssna på Anders Borgs ekonomiska teorier om han var en gymnasiestudent men nu är han finansminister.
Jag upprepar. Du behöver inte läsa vad jag skriver. Det är frivilligt. Jag håller dig inte i ett skruvstäd framför denna tråd, eller hur?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Eftersom ingen på forumet känner till dig så måste du presentera dig om någon ska orka läsa igenom dina uppsatser och bry sig om dina teorier.
Jag har aldrig sett att någon presenterat sig eller uppmanats att presentera sig tidigare (därmed inte sagt att det finns undantagsfall!).

Du behöver inte läsa mina "uppsatser"! Du behöver inte bry dig om mina teorier!

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Eftersom du påstår dig vara SEO-expert så måste du också ge några belägg för påståendet.
Nej, varför behöver jag ge belägg för detta? Vad tror du jag bryr mig om vad du eller andra tror om mig? Antingen tar man åt sig av vad jag skriver och lyssnar, eller så gör man det inte. Räcker inte de fakta som finns som visar på min kompetens så är det synd, men då är det bara så.

Om du däremot diskuterar det som är av betydelse så hakar jag snabbt på men du måste förstå att i ett forum är man inte tvingad till att presentera sig. Den som vill lyssna gör det, den som inte vill gör inte detta.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Att du anser InArchive vara satan på nätet är INTE ett belägg
Det är ditt osakliga ordval, som dessutom är oriktigt.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#60 Advocay - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
Du menar att SEO (som du är expert på) inte är relevant i denna diskussion?

Undrar för övrigt vilken sveriges största sajt om bostadsrätter är?
__________________
Domänpundare

#63 JAG
Ännu en som inte kan hålla sig till ämnet!
Nej, det har jag aldrig sagt!
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#66 Advocay
Jo det har du visst, du har sagt att det inte är relevant att diskutera din självutnämnda (!) expertis inom seo i relation till denna monstermonolog till tråd. Jag och andra i tråden hävdar motsatsen.

Sedan undrar jag fortfarande vilken sida som är störst i sverige gällande bostadsrätter. Är det den som nämnts tidigare i tråden? h**p**.se? I sådana fall ställer jag mig frågande till samtliga påståenden i din signatur.
__________________
Domänpundare

#71 JAG
Inte lätt att hålla sig till tråden här inte ;)
Citat:
Ursprungligen postat av Advocacy
Jo det har du visst,
Nej, nu blandar du ihop saker. Du ställde mig frågan om SEO inte var relevant i frågan om InArchive. Jag svarade att jag aldrig påstått detta.
Nu hävdar du; "Jo det har du visst". Lycka till med att hitta detta i tråden för du har fel.

Citat:
Ursprungligen postat av Advocacy
du har sagt att det inte är relevant att diskutera din självutnämnda (!) expertis inom seo
Ja, men ser du inte skillnaden mellan din tidigare fråga och vad du skriver här?

Citat:
Ursprungligen postat av Advocacy
i relation till denna monstermonolog till tråd.
En monolog är något annat än detta, vill jag be att få upplysa om.
Men visst blev det en lång tråd om annat än vad tråden handlar om, trots mina upprepade försök att leda tillbaka tråden till ämnet.

Citat:
Ursprungligen postat av Advocacy
Jag och andra i tråden hävdar motsatsen.
Hävda då motsatsen. Vad bryr jag mig om det?

Citat:
Ursprungligen postat av Advocacy
Sedan undrar jag fortfarande vilken sida som är störst i sverige gällande bostadsrätter. Är det den som nämnts tidigare i tråden? h**p**.se? I sådana fall ställer jag mig frågande till samtliga påståenden i din signatur.
Ställ dig frågande till precis vad du vill. :)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#76 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Nej, det har jag aldrig sagt!
Bo Göran, du kanske inte har sagt det rakt ut i tråden men det står ju "Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter" i din signatur.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#84 JAG
Ej till tråden hörande kommentar
Du förstår alltså inte heller skillnaden på
1) om InArchive-frågan på något sätt handlar om SEO
och
2) mig?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#54 JAG
Detta är vad det handlar om
För att då försöka att återgå till vad det handlar om i denna tråd så är det kanske främst följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#56 tartareandesire
Jag kan passa på att svara själv vad jag anser om dina frågor.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?
Självklart inte, polisanmäl om brott begås.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?
Vem bryr sig om vad de säger? Det är ungefär lika intressant som att läsa 100 gånger om vad du själv anser om personerna.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?
På vilket sätt tjänar de pengar menar du? Finns några redovisade inkomster att ta del av?

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?
Visa några exempel på effekterna för specifika sajter själv? Om de får 99,9% skräptrafik så är det väl skit samma.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?
Det där är en ren gissning. Ingen av oss vet vad Google kommer göra med denna typ av sajter framöver. Vettiga original kommer alltid att premieras såväl av besökarna som Google. Det är ju inte så att de snor en väsentlig andel av trafiken från varje sajt men många bäckar små.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?
Du tänker helt galet. Frågan är istället om det är värt att lägga tid och energi på. Gör en polisanmälan och arbeta på som vanligt med kvalitativa tjänster och webbplatser så kommer allt gå bra.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?
Det är väl upp till var och en att avgöra om det är värt besväret. Google är säkerligen redan väl medvetna om detta problem. InArchive är långt ifrån de enda som kopierar material även om det är relativt få som gör det i samma omfattning.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?
Se svar på övriga frågor.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?
Naturligtvis har man inget att vinna på det men jag tror heller inte att några vettiga sajter förlorar på det. Den lilla andel besökare en kvalitativ tjänst förlorar den vägen är knappast några särskilt viktiga besökare.

Jag med många andra tycker inte bättre om InArchive än vad du gör men det är en väsentlig skillnad mellan att göra en polisanmälan och att ge sig ut på ett omfattande korståg mot en tämligen värdelös kopieringstjänst. De flesta av oss måste göra prioriteringar av tid och resurser.

Sådär, nu tänker inte jag säga något ytterligare i den här tråden
__________________
Upptagen systemutvecklare

#62 JAG
Äntligen! Ett inlägg om vad tråden handlar om !!!
2.
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Vem bryr sig om vad de säger? Det är ungefär lika intressant som att läsa 100 gånger om vad du själv anser om personerna.
Så det enda av intresse här för dig är mig. Men InArchive, som tråden handlar om, är inte intressant. Ja, ja, var och en får självfallet tycka som den vill.

3.
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
På vilket sätt tjänar de pengar menar du? Finns några redovisade inkomster att ta del av?
Då kan man ju osökt fråga sig om du läst webbsidan om InArchive?
Det är väl uppenbart - alldeles särskilt av de svar InArchive ger, men som du säger dig inte vara intresserad av - att InArchive inte är en välgörehetsorganisation? Att kräva omöjliga bevis för något så självklart är väl kanske inte särskilt meningsfullt?

4.
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Visa några exempel på effekterna för specifika sajter själv? Om de får 99,9% skräptrafik så är det väl skit samma.
Vad tjänar din motfråga till här?
Däremot är svaret på den fråga jag ställt relevant i sammanhanget.

5.
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Det där är en ren gissning.
Njae, det är ingen gissning. Det är en fråga till Nikke Lindqvist. En fråga som han av personliga skäl inte vill svara på.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Ingen av oss vet vad Google kommer göra med denna typ av sajter framöver.
Det är ingen som kan förneka detta. Vi vet bara vad som gäller idag, och att Google efter alla dessa år med liknande scams fortfarande inte kan hantera ens en masskopiering av denna dignitet.

Men då är en naturlig följdfråga ifall det uppenbara faktum att vi inte vet något om framtiden är skäl nog för att inte agera mot dem som bryter mot lagen och dessutom försöker sabotera för en stor del av ett lands webbplatser?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Vettiga original kommer alltid att premieras såväl av besökarna som Google. Det är ju inte så att de snor en väsentlig andel av trafiken från varje sajt men många bäckar små.
Absolut. Jag håller med dig.

6.
Ursprungligen postat av Bosse
6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Du tänker helt galet. Frågan är istället om det är värt att lägga tid och energi på.
Jag förstår inte på vilket sätt du menar att jag tänker helt galet.
Självklart är det värt att lägga tid på att försöka hindra brottslighet av denna typ. Detta gör jag med information. Jag har svårt att förstå hur någon kan tycka att information inte är bra. Den som inte bryr sig behöver ju heller inte engagera sig i denna tråd. Kan det vara enklare?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Gör en polisanmälan och arbeta på som vanligt med kvalitativa tjänster och webbplatser så kommer allt gå bra.
Det är en väg att välja, för den som så önskar.

7.
Ursprungligen postat av Bosse
7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Det är väl upp till var och en att avgöra om det är värt besväret.
Håller med dig igen!

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Google är säkerligen redan väl medvetna om detta problem. InArchive är långt ifrån de enda som kopierar material även om det är relativt få som gör det i samma omfattning.
Ja, det är i runda tal ingen annan som gjort det i samma omfattning som InArchive, i alla fall i Europa.
Vi vet inte om Google är medveten om problemet. Det tycks ju inte vara så eftersom det är så lätt att lura sökmotorerna. Om det skulle vara så att Google är medveten om problemet uppstår frågan varför de inte gjort något åt saken.
När vi nu inte vet varken vad Google vet eller om de har för avsikt att skärpa sig, kanske det inte är helt fel att aktivera sig själv för att förhindra att fler InArchives poppar upp?

Ursprungligen postat av Bosse
9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Naturligtvis har man inget att vinna på det men jag tror heller inte att några vettiga sajter förlorar på det. Den lilla andel besökare en kvalitativ tjänst förlorar den vägen är knappast några särskilt viktiga besökare.
Jag upprepar vad jag sagt fler gånger tidigare, om man inte känner till något annat om InArchive så måste man nog ändå i alla fall ta 170.000 vilsna besökare/månad - redan i inledningsskedet - på allvar.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Jag med många andra tycker inte bättre om InArchive än vad du gör men det är en väsentlig skillnad mellan att göra en polisanmälan och att ge sig ut på ett omfattande korståg mot en tämligen värdelös kopieringstjänst.
Ja, det är skillnad mellan dessa två exempel du ger.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
De flesta av oss måste göra prioriteringar av tid och resurser.
Hindrar jag någon från att göra dessa prioriteringar?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Sådär, nu tänker inte jag säga något ytterligare i den här tråden
Jag vill understryka att jag mycket uppskattar att du är en av de första i denna tråd som faktiskt vågade diskutera InArchive, samt att du svarade på de frågor jag riktade till Nikke Lindqvist, men som han tyvärr försöker undvika till varje pris! Det ska du definitivt ha en eloge för!

Återstår att se om detta "korståg" (för att använda ett i denna tråd lätt slitet ord, myntat av Nikke Lindqvist) mot mig fortsätter.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#74 tartareandesire
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad tjänar din motfråga till här?
Däremot är svaret på den fråga jag ställt relevant i sammanhanget.
Det är relevant eftersom du påstår att InArchive är ett problem för våra egna webbplatser. Kan du inte visa på några specifika effekter så faller hela ditt resonemang och det enda du då gör är bedriver en kampanj mot en enskild sajt som du verkar avsky mer än allt annat i världen.

För övrigt så måste väl även du inse att du gör någonting fel med tanke på de reaktioner du får här? Lite självdistans skulle inte skada...
__________________
Upptagen systemutvecklare

#82 JAG
I vanlig ordning, utanför ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Det är relevant eftersom du påstår att InArchive är ett problem för våra egna webbplatser. Kan du inte visa på några specifika effekter så faller hela ditt resonemang
Så du kan alltså inte utgå från fakta och det som är relevant, utan du måste utgå från något annat?

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
... och det enda du då gör är bedriver en kampanj mot en enskild sajt som du verkar avsky mer än allt annat i världen.
Du är fri att tycka vad du vill, hur ologiskt och oriktigt det än må vara.

Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
För övrigt så måste väl även du inse att du gör någonting fel med tanke på de reaktioner du får här? Lite självdistans skulle inte skada
Visst vet jag att jag gör fel. Jag skulle inte brytt mig om att kommentera alla dumheter och irrelevanta kommentarer i denna tråd.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#78 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
Vill ni två fortsätta er personliga fejd så ta det via PM så vi andra slipper läsa eländet.
Nej! Det är ju underhållande
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#86 JAG
Meningslös kommentar utanför tråden
Ja, det kanske man kan tycka. Tråkigt bara att vissa vill förstöra en seriös och allvarlig fråga, av betydelse för så väldigt många, med barnsliga kommentarer.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#75 Anders Larsson
Citat:
Ursprungligen postat av tartareandesire
För övrigt så måste väl även du inse att du gör någonting fel med tanke på de reaktioner du får här? Lite självdistans skulle inte skada...
Det gäller inte bara för Bosse, utan för flera debattörer i tråden.

#83 JAG
Ostyrt forum!
Det är modigt att våga gå emot en samling av mobbare, som inte tycks ha något annat att göra än att försöka förstöra relevanta och viktiga trådar. Tänk bara på att rätt vad det är, när dessa människor tröttat på att försöka förstöra denna tråd med sina meningslösa kommentarer, så kan de ge sig på dig.

Jag vill avråda alla från ens tanken att försöka stötta mig på något sätt här eftersom risken är att ni också snart utsätts för liknande trakasserier.

Likheterna med Flashbackforumet är slående. Där finns det heller inga moderatorer som bryr sig. Egentligen är det värre här där man kanske vill tro att WN är ett seriöst forum. Att sedan dessutom en moderator ger sig in i gängmentliteten gör inte saken bättre.

Det är som flugor på en sockerbit. Har väl en börjat så dröjer det inte länge förrän likatänkande surrar runt.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#77 kw_wasabi
Jag blev också lite intresserad av vem Bosse är och kollade upp domänen hotpot.se på IIS.
https://www.iis.se/domaner/free/whois

Klickar man på xxxwal5069-00001 och fyller i Captcha får man lite mer uppgifter. Ville inte skriva ut dem här eftersom det säkert strider mot någon dataregisterlag.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#85 JAG
Kan man komma längre bort från vad tråden handlar om?
Kommentarerna tar sig allt mer löjliga former. Det är onekligen lite sorgligt att se hur illa människor kan bete sig. Vad får du ut av detta kw_wasbi? Har du verkligen inget bättre för dig?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#92 kw_wasabi
Jag besvarar en fråga många ställt till dig i tråden. Eftersom du inte vill svara så presenterar jag vad jag hittat. Jag tycker det är relevant eftersom du bl.a. gör anspråk på att vara sökmotorexpert.

Om Expressen får ett samtal från någon som påstår sig vara kungen, är det inte rimligt att de kollar upp honom då?

Frågan är vad du får ut av att skriva milslånga texter om inArchive. Jag tar varken ställning för eller emot dem, men förundras över vad du får ut av det. Jag skulle lagt tiden på arbetsuppgifter som genererade intäkter istället, men du gör ju ett annat val.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#93 JAG
Utanför tråden... igen, igen och igen
kw_wasabi, du har inte ställt en enda fråga till mig om det som tråden handlar om. Det enda du varit intresserad av är för tråden fullständigt irrelevanta saker om mig.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag besvarar en fråga många ställt till dig i tråden. Eftersom du inte vill svara så presenterar jag vad jag hittat. Jag tycker det är relevant eftersom du bl.a. gör anspråk på att vara sökmotorexpert.
Du besvarar med din länk ingen fråga någon ställt till mig!
Du tror inte att vem som helst annars här själv kan ta reda på detta som mest bara du undrat över, och som dessutom helt uppenbart för alla är utan relevans för vad tråden handlar om?

Vi skulle alla kunna ta reda på mycket om dig också, om vi nu varit intresserade av detta.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Om Expressen får ett samtal från någon som påstår sig vara kungen, är det inte rimligt att de kollar upp honom då?
Löjlig jämförelse, inte minst eftersom Kungen - som har en stab för mediakontakter - inte skulle ringa Expressen. Och jag påstår mig inte vara Kungen, utan är en vanlig, hjälpsam och - som kanske synes från denna tråd - mycket tålmodig medborgare. Dessutom märks det att du inte vet hur media fungerar. Har du hört om något som kallas anonyma tips (och anonymitetsskydd, som inte är relevant här, men som blir det med din jämförelse)? Har du någonsin hört talas om att alla som läser Expressen kollar upp varje källa i varje fråga?

kw_wasabi, inte vid ett enda tillfälle har du kontaktat mig personligen för att ställa någon fråga om mig. Så tydligen tycker inte ens du - som tyngt ner denna tråd med en massa oväsentligheter - att det är särskilt intressant att veta mer om mig.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Frågan är vad du får ut av att skriva milslånga texter om inArchive.
Det är väl uppenbart för alla, och borde vara så även för dig!
Men min fråga till dig kvarstår. Svara gärna på min fråga istället.

Var hittar du "milslånga texter" av mig? Vad tillför överdrifter av denna meningslösa typ, tycker du?

Oavsett längd på mina texter, vem tvingar dig att läsa dem?
Vad jag skriver är ämnat för dem som är intresserade, och är du inte intresserad av InArchive, vad gör du här?


Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag tar varken ställning för eller emot dem
Ja, vi kan alla konstatera att du inte tycks vara intresserad av vad tråden handlar om, och då kanske du ska ägna dig åt något annat som intresserar dig?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag skulle lagt tiden på arbetsuppgifter som genererade intäkter istället
Hur mycket intäkter genererar det för dig att tjata om mig i denna tråd?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
men du gör ju ett annat val.
Exakt, det gör jag. Jag vill hjälpa mina medmänniskor... och jag lägger dessutom väldigt mycket av mina egna pengar på att göra just detta (utan att få det minsta i retur)!!!

Om en blind skulle behöva hjälp att ta sig över gatan kanske du inte skulle vilja bistå med hjälp (eftersom det inte genererar intäkter), men jag kan garantera att jag i detta läge inte skulle tveka en millisekund för att erbjuda den blinde min hjälp. Motsvarande gäller här i forumet!
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#99 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Var hittar du "milslånga texter" av mig? Vad tillför överdrifter av denna meningslösa typ, tycker du?
Jag ödslade tid på att klippa/klistra texten i alla dina inlägg till ett word-dokument. 9337 ord har du bidragit med i totalt 46 inlägg, 202 ord per inlägg. Kanske inte milslånga, men du tog det lite väl ordagrant.

Lyckas du inte värva personer till din kamp på 18 A4-sidor så är det nog bara att lägga ner. Acceptera att inArchive, precis som många andra sajter, kopierar innehåll utan tillåtelse. Jag håller med dig där, det är inte tillåtet. Håller dock inte med dig om att de skulle vara ett stort hot.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Hur mycket intäkter genererar det för dig att tjata om mig i denna tråd?
Jag tjänade ingenting på att göra detta.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#103 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag ödslade tid på att klippa/klistra texten i alla dina inlägg till ett word-dokument. 9337 ord har du bidragit med i totalt 46 inlägg, 202 ord per inlägg.
Faller detta arbete av dig in under din tidigare synpunkt?;
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag skulle lagt tiden på arbetsuppgifter som genererade intäkter istället, men du gör ju ett annat val.
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Lyckas du inte värva personer till din kamp på 18 A4-sidor så är det nog bara att lägga ner.
Du är fri att tycka detta. Men man kanske inte ska räkna med att alla tycker som en själv i allt? :)
Själv ser jag preventivt arbete som ganska viktigt i detta sammanhang, och jag försöker inte värva någon.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Acceptera att inArchive, precis som många andra sajter, kopierar innehåll utan tillåtelse.
Nej, jag accepterar inte detta, och jag kommer inte heller göra det varken för InArchive eller dess eventuella efterföljare.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag håller med dig där, det är inte tillåtet. Håller dock inte med dig om att de skulle vara ett stort hot.
I motsats till dig så ser jag 170.000 besökare/månad (enl. InArchives egen statistik) som egentligen skulle gått till originalsajten som ett ganska stort hot redan idag. Tänk då vad konsekvenserna skulle kunna bli om jag inte motverkat dem och de tillåtits att fortsätta... eller om de hade haft någon som varit kunnig på SEO!

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Hur mycket intäkter genererar det för dig att tjata om mig i denna tråd?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag tjänade ingenting på att göra detta.
Exakt, pengar är inte allt.
Man kan också vilja hjälpa sina medmänniskor utan krav på varken motprestation eller kompensation, och det är vad jag gör.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#81 SimonP - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
http://www.sydsvenskan.se/bostad/hem...iga-styrelser/
__________________
"We write the code that makes the whole world sing"


#80 kw_wasabi
Måste medge att Bosse lyckats ganska väl med sin mission. länk till sökresultat
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#88 JAG
Ej inom ämnet
Ja, jag är inte det minsta orolig för att budskapet inte går fram. Men jag tror det hade ändå varit bra om man kunnat hålla en seriös diskussion om detta så kanske kampen mot aktuell brottslighet - inkl. i framtiden - kunnat effektiviseras.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#91+89 JAG
Ännu ett försök att hitta tillbaka till vad tråden handlar om
Detta är vad det handlar om; InArchive !!!

Vill passa på att upprepa upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives brottsliga verksamhet.

Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av.


Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.

Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.

Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.

Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra.
Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,

Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.

Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt! ;)
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag har föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#95 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men. Jag är nyfiken. Vad är då er åsikt om den här typen av arkiveringssajter? Blir ni alla rasande arga och hötter med stora Copyright-skylten, eller rycker ni på axlarna och tänker att en till sådan där - hoppas de gör någonting bra av sajten med tiden?

Som ni kanske förstår, så tillhör jag den senare kategorin.
Jag har tidigare bedrivit en kampanj mot SEO Lokal som stal texter från SEO-bloggar. Där blev jag irriterad eftersom materialet presenterades ganska snyggt och såg ut att vara producerat av han som driver seolokal. Dessutom plockade han bort länkar från inläggen och ersatte dem med sina egna.

När jag tittade på inArchive.com möttes jag däremot av en otroligt svårsurfad sajt. Extremt långa laddningstider och många klick till dess att man kom till något kopierat material. Dessutom framgår det ju faktiskt tydligt vilken domän de tagit texterna ifrån. Jag kan medge att min kampanj mot seolokal liknar Bosses kamp mot inArchive. Min uppfattning är att inArchive är en ganska harmlös sajt.

Jag har svårt att tänka mig att inArchive har viljan att göra något bra och användbart av sina sajt, i så fall har de en väldigt lång väg att gå. Jag är inte heller särskilt orolig för att de skulle sno åt sig trafik från någon av mina sajter, inte ens de allra svagaste.

Bosses informationskampanj mot inArchive verkar ha övergått till någon form av manisk jakt på upprättelse. En upprättelse han redan verkar fått [länk]. Deras svenska sökresultat på domännamnet är redan nedlusat. Mission Accomplished. Lämna och gå vidare.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#98 kw_wasabi
Lite om ämnet och resten utanför ämnet
Ja, det har alltid förekommit dylika copyright-brott, och kommer alltid att fortsätta, speciellt så länge ingen reagerar på att sökmotorerna är så lättlurade.

Men tycker du att detta är skäl nog för att inte reagera när någon beter sig som InArchive?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
När jag tittade på inArchive.com möttes jag däremot av en otroligt svårsurfad sajt. Extremt långa laddningstider och många klick till dess att man kom till något kopierat material.
Det stämmer, sajten är en katastrof från början till slut. Kan informera om att det inte var långa laddningstider innan min information om InArchive, så vad som hänt där vet vi inte.

Vad gäller antalet klick så vill jag upplysa om;
 1. Det är endast ett klick i sökmotorn för att komma till det kopierade materialet.
 2. InArchive-gänget har prioriterat att lura sökmotorerna. Användarvänligheten kan vi nog förutsätta har ganska låg prioritet för dessa personer.
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag kan medge att min kampanj mot seolokal liknar Bosses kamp mot inArchive. Min uppfattning är att inArchive är en ganska harmlös sajt.
Personligen ser jag att en sajt som redan i inledningsskedet lyckats lura till sig 170.000 besökare/månad är så långt från harmlös som den kan vara.
Vad tror du skulle hänt om de fått fortsätta i godan ro, utan min information?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag har svårt att tänka mig att inArchive har viljan att göra något bra och användbart av sina sajt, i så fall har de en väldigt lång väg att gå.
De har nog rätt stor vilja att lura sökmotorerna och dess användare, annars tror jag inte de skulle gett sig in i ett så relativt stort lurendrejeriprojekt.

Sedan vill jag understryka att InArchives syfte inte är att göra något "användbart" av sajten. InArchive har endast haft ett personligt vinstintresse, där syftet var att lura de sorgligt lättlurade sökmotorerna.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag är inte heller särskilt orolig för att de skulle sno åt sig trafik från någon av mina sajter, inte ens de allra svagaste.
Ändå är det bevisligen precis vad de gör, även om de - så här långt - inte varit intresserade av just dina sajter.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Bosses informationskampanj mot inArchive verkar ha övergått till någon form av manisk jakt på upprättelse.
Och så fel du har. Alla som läst vad jag skrivit vet att jag inte behöver någon upprättelse. För vad?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
En upprättelse han redan verkar fått [länk].
Tack för att du själv visar på att du har fel.

InArchive-gänget kontaktade mig redan någon dag efter att jag la ut webbsidan om dem. De trodde att de skulle klara sig undan genom att direkt radera kopian av min sajt.
Men eftersom jag bryr mig om mina medmänniskor och inte bara tänker på mig själv så kunde de glömma att de skulle kunna "muta" mig på detta sätt.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Mission Accomplished. Lämna och gå vidare.
"Mission Accomplished"?
Har du lyckats att helt missa vad det handlar om?
Det handlar om att InArchive inte ska fortsätta där de slutade när jag satte press på dem.
Det handlar också om att andra inte ska tro att de ska kunna göra likadant som InArchive.
Och det handlar om att diskutera hur dylika skojerier kan motverkas i framtiden, om så är möjligt, något som tyvärr visat sig svårt i denna tråd där vissa hellre velat diskutera oväsentligheter.

Uppdraget är således alls icke slutfört och jag kan garantera att vid varje dylikt försök till masskopiering i framtiden så kommer jag att värna om alla oskyldiga som drabbas, även om jag själv inte är en av dem.

Men ensam är inte alltid stark, så det är naturligtvis en fördel om alla förnuftiga personer som förstår sitt eget bästa drar sitt strå till stacken när bedrägerier av denna typ uppstår på nätet.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#101 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Tack för att du själv visar på att du har fel. :)
På vilket sätt har jag fel? När jag går in på den länkade sidan står det:

This site is forbidden or removed
(due to unallowed content or request to remove from archive).

Return to inarchive.com


Samma meddelande får jag på alla länkar jag testat i detta sökresultat.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#104 JAG
Utanför ämnet...
Ja, det var ju exakt det som jag skrev. Du bevisade själv att din till ämnet ej hörande anklagelse mot mig ("manisk jakt på upprättelse") var felaktig.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#109 kw_wasabi
Ok, då är jag bara glad att jag kunde ställa allting till rätta.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#107 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
1) Det är endast ett klick i sökmotorn för att komma till det kopierade materialet.
Jag är medveten om att det endast är ett klick från sökresultaten som listar en kopia på inArchive. Min poäng var att visa på en detalj som gör att jag inte ser inArchive som ett så stort hot. Ju fler klick från startsidan det kopierade innehållet ligger, desto svårare får det att ranka bra.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Personligen ser jag att en sajt som redan i inledningsskedet lyckats lura till sig 170.000 besökare/månad är så långt från harmlös som den kan vara.
Vad tror du skulle hänt om de fått fortsätta i godan ro, utan min information?
Nu vet jag ju inte om domänen legat och vilat fram till för några månader sedan, men går vi på registreringsdatum (06-feb-2008) så verkar de inte vara i inledningsskedet. Statistiken på deras Extreme Tracking startade i december 2010. Inte heller det talar för något inledningsskede.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#114 JAG
För en gångs skull om InArchive !!!
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Ju fler klick från startsidan det kopierade innehållet ligger, desto svårare får det att ranka bra.
Ok. Det finns många parametrar som avgör var en sida landar i sökresultaten, och det är nog svårt att plocka ut en enda av alla dessa parametrar som allena avgörande för hur sidor kommer att rankas.

Oavsett detta så är det ju det faktiska resultatet som är det viktiga. Och det faktiska resultatet visar tydligt att detta verkligen är en sajt vars scam är att ta på allvar redan idag.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Statistiken på deras Extreme Tracking startade i december 2010. Inte heller det talar för något inledningsskede.
Det är ett inledningsskede på flera sätt. Sajten registrerades mycket riktigt, som jag tidigare uppgett, 2008. Från bl.a. de kopierade sidorna indikeras sedan att kopieringen påbörjades för ca 1½ år sedan. Men det var först till våren i år som det blev en peak i antalet besökare (om jag minns rätt på rak arm).

Sedan hade naturligtvis InArchive inte tänkt annat än att denna kopiering skulle fortsätta så länge pressen mot deras olagligheter inte blev för stor.

Att kopiera och lägga upp kopior av Sveriges (och Tysklands m fl) webbplatser är inget som görs i en handvändning. InArchive hade precis börjat komma igång på allvar, och med ganska små medel tror jag de kunnat lyfta den redan ansenliga mängden besökare ganska rejält.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#94 Fredrik-s
Även en kund i samband med mitt jobb har fått ett mail från dig Bosse. Jag mindes då i förbifarten att jag sett en rubrik om detta på WN.

Det är ett intressant ämne och givetvis inte rätt att andra sidor kopierar ens innehåll, utan lov.

Dock kan även jag tycka att det vore intressant att veta din bakgrund för att kunna väga hur tung din expertis inom området är. Eftersom du inte varit så aktiv här på WN så är det svårt att bedöma hur kompetent du är inom ämnet. Varför inte vissa presenterar sig här och vad för kunskap de har i bagaget är troligtvis för att de är allmänt kända antingen här på WN eller inom SEO-världen. Flera här i tråden har under många års tid byggt upp ett varumärke kring sig själva och genom antingen personliga bloggar eller olika svar i trådar här på WN visat deras kunskap.

Givetvis ska fakta tala. Men det ämnet som diskuteras här och kring den teorin du har finns ingen konkret fakta, utan endast empiriska exempel, exempelvis en kund eller flera sajter man själv har. Så utan att visa vilka källor du grundar din teori på blir det svårt att ta den seriöst.

Likväl som en forskare presenterar sina källor i sina forskningsrapporter för att man ska kunna kontrollera underlaget för en påstådd teori.
__________________
Min blogg | Armband

#96 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Även en kund i samband med mitt jobb har fått ett mail från dig
Ok, vilken kund är det?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Det är ett intressant ämne och givetvis inte rätt att andra sidor kopierar ens innehåll, utan lov.
Glad att du instämmer i detta, och att det så här långt inte är en enda i denna tråd (eller någon annanstans, mig veterligen) som gett Nikke Lindqvist medhåll i hans synpunkter.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Dock kan även jag tycka att det vore intressant att veta din bakgrund för att kunna väga hur tung din expertis inom området är.
Men varför det?
Till vilken nytta för exakt vad i denna tråd?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Eftersom du inte varit så aktiv här på WN så är det svårt att bedöma hur kompetent du är inom ämnet.
Men om du tittar här i forumet så ser du att runt 99% av deltagarna - precis som du själv - inte presenterat sin bakgrund (dvs som det fungerar i de flesta av all världens forum).

Vad är det för kompetens du vill bedöma specifikt?
Om SEO? Har du noterat att tråden handlar om InArchive.com (v.v. se första inlägget av Nikke Lindqvist)?
Om InArchive? Du är fri att göra vilken bedömning du vill, precis som alla andra, utifrån de fakta jag presenterat, liksom mina tillhörande synpunkter på dessa fakta.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Varför inte vissa presenterar sig här och vad för kunskap de har i bagaget är troligtvis för att de är allmänt kända antingen här på WN eller inom SEO-världen.
Det tror jag inte. För det första kommer det väl nya användare någon gång om året, eller? För det andra spelar det väl ingen roll om de skrivit ett antal inlägg? Alla måste väl ha skrivit sitt första inlägg någon gång, eller hur?

Frågorna om mig är inte relevanta för någonting, men speciellt inte för vad denna tråd handlar om.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Flera här i tråden har under många års tid byggt upp ett varumärke kring sig själva och genom antingen personliga bloggar eller olika svar i trådar här på WN visat deras kunskap.
Varumärke? Som vad? "Trådförstörare"?
Jag känner ingen här i tråden och bryr mig inte det minsta om vem var och en är. Det enda jag bryr mig om är trådens ämne. Jag är inte här för att bygga upp något "varumärke". Den som vill göra detta är naturligtvis fri att göra så, och tycker du inte det då är rimligt att de som inte vill detta inte heller ska behöva göra detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Givetvis ska fakta tala.
Det är min åsikt att fakta talar för sig själv. Är du eller någon annan inte nöjd med alla fakta som jag givit om InArchive, så ta då gärna upp detta på ett konkret sätt, i stället för oväsentligheter!

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Men det ämnet som diskuteras här och kring den teorin du har finns ingen konkret fakta, utan endast empiriska exempel, exempelvis en kund eller flera sajter man själv har.
Något mer faktaspäckat än den information du har fått genom mig om InArchive tror jag är svårt att hitta (och kanske speciellt inte i detta forum). Men om du saknar fakta om InArchive så diskutera då dessa fakta som du tycker saknas istället för mig.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Så utan att visa vilka källor du grundar din teori på blir det svårt att ta den seriöst.
Vilka källor? Alla källor uppges mer detaljerat än vad jag anser någon kan begära. InArchive, Google, etc. Vad är det för källor du pratar om?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Likväl som en forskare presenterar sina källor i sina forskningsrapporter för att man ska kunna kontrollera underlaget för en påstådd teori.
Vad jag skrivit är inte någon forskningsrapport. Men bortsett från detta så kan var och en enkelt kontrollera precis vad de vill.

Om det skulle vara något du vill veta om mig, varför har du inte bemött mitt ursprungliga mejl och ställt de frågor du vill veta där?

Om det är något om InArchive (och "källorna", vilka det nu kan tänkas vara som du syftar på) du vill veta, varför har du inte ställt någon fråga om om detta., varken här eller som respons på mitt ursprungliga mejl?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#105 Fredrik-s
Har ingen möjlighet att delge vilken kund det är, tyvärr.

Varför det - för mig - vore intressant att veta din bakgrund är för att du har en teori om att inArchives kopierande skadar de sidorna de har tagit innehållet ifrån, utan att visa ett konkret exempel. Då måste jag grunda ditt påstående på något annat (än ett exempel) och eftersom jag inte vet vem du är så skulle din bakgrund inom SEO väga upp bristen på konkreta exempel.

Nej, de har inte presenterat sig. Som jag skrev så är det för att dessa personer har under en längre tid varit välkända och bland de ledande inom SEO i Sverige. Med detta så har de under en längre tid visat deras kunskap inom området. Varför inte jag presenterar mig i den här tråden är eftersom jag inte påstår något, utan jag försöker förstå. Jag är endast en lyssnare.

Källorna jag pratar om, eller snarare ger som exempel att du kan presentera är konkreta exempel där du sett att innan inArchive kopierade sajt X så låg den på placering Y på termen F. Efter inArchive kopierade sajt X så tappade den placering på termen F och hamnade istället på placering Y.

Varför jag inte har bemött dig i ditt ursprungliga mejl är för att jag inte har fått något ursprungligt mejl av dig. Men om du är villig att berätta mer om din bakgrund som SEO expert så är jag absolut villig att ta det över mejl eller PM om du känner dig bekvämare med det. Du kan antingen skriva ett PM med mer info direkt eller PM'a din mejladress så kan jag skriva till dig där.
__________________
Min blogg | Armband

#112 Fredrik-s
Svara gärna på mitt inlägg sen.
__________________
Min blogg | Armband

#117 JAG
Inte om InArchive
Har du sett många inlägg som jag inte svarat på? ;)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#153 JAG
Utanför ämnet igen
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Har ingen möjlighet att delge vilken kund det är, tyvärr.
Det var ju synd att du inte vill berätta detta, Fredrik-s.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Varför det - för mig - vore intressant att veta din bakgrund är för att du har en teori om att inArchives kopierande skadar de sidorna de har tagit innehållet ifrån
Men min bakgrund är inte relevant för vad InArchive ägnar sig åt.
Om du inte håller med om det som jag anser är uppenbart (om inte genom något annat så genom den givna besöksstatistiken) vad kan jag säga eller göra för att övertyga dig?

Jag kan inte heller se hur jag ska kunna övertyga dig om det som är uppenbart för mig, dvs att InArchives påverkan med all säkerhet inte kommer att bli mindre ju längre de hade fått fortsätta utan motstånd.

Och kanske än mindre kan jag övertyga dig om att InArchives påverkan med största sannolikhet bara blivit allt större ju längre tid som passerat utan att de utsatts för press från de som drabbats.

Jag har heller inget behov av att övertyga dig, även om jag naturligtvis gärna gett mig in i en diskussion om Inarchiv i de delar som jag ser intressanta och konstruktiva. Men ingen annan ska eller kan bestämma åt mig vad jag tycker är intressant eller konstruktivt.

Om du däremot har specifika, konkreta frågor som är möjliga att besvara, utan att begära mer eller mindre omöjliga saker, så bidrar jag gärna med den information och kunskap jag kan erbjuda. Några sådana frågor har jag emellertid inte fått från dig.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
, utan att visa ett konkret exempel.
Var och en får kontrollera påverkan på sina egna sajter. Svårare än så är det inte.

Och var och en får vidtaga de motåtgärder de önskar, eller göra ingenting. Svårare än så är inte heller detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Då måste jag grunda ditt påstående på något annat (än ett exempel)
Jag tycker bevisen är rent ut sagt överväldigande i vad som behövs för att förstå allvaret i situationen. För mig får du gärna tro att InArchives lurendrejeri inte påverkar någon, jag har ingen avsikt att försöka få alla att förstå (det är nog inte så ofta i världshistorien det inträffat att alla tycker likadant). Men varför respekterar du inte min åsikt om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
... och eftersom jag inte vet vem du är så skulle din bakgrund inom SEO väga upp bristen på konkreta exempel.
Men om jag varken ser någon relevans i detta för frågan om InArchive, eller tror att det finns något jag kan säga eller göra för att övertyga dig, kan du då inte bara respektera min åsikt, och lämna detta därhän?

Jag respekterar att du inte vill berätta vilken kund det är du syftar på, kan du då inte göra motsvarande?


Out of time, tänkte jag skulle hinna svara på kw_wasabis inlägg oxo, men fortsätter vid annat tillfälle där jag slutade här.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#157 Fredik-s
Vet inte vart i mina inlägg du utläser att jag inte respekterar din åsikt? Som jag beskrev så skriver jag för att kunna förstå. Utan att fråga kan jag tyvärr inte förstå, sen om du anser att det är respektlöst att fråga, så får det vara så. Sen kan jag inte delge vilken kund det är på grund av reglerande avtal. Det handlar inte om att jag inte vill delge vilken kund det är.

Får tacka för din tid att besvara mitt inlägg. Då är det även klart för mig att det inte finns något konkret exempel och det får jag acceptera.
__________________
Min blogg | Armband

#161 JAG
Fortfarande utanför ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Vet inte vart i mina inlägg du utläser att jag inte respekterar din åsikt?
I alla dina inlägg i denna tråd.

Om jag inte tycker det är relevant att dra min bakgrund för ämnet i dennna tråd, eftersom jag inte ser något som helst meningsfullt i detta, då respekterar du inte min åsikt om du trots detta hakar på detta tämligen uttjatade sidospår.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Som jag beskrev så skriver jag för att kunna förstå. Utan att fråga kan jag tyvärr inte förstå,
Men du har frågat vad som frågats en väldig massa gånger och som besvarats exakt lika många gånger av mig. Om du inte förstår så är det naturligtvis trist men om jag inte vill efterfölja ditt önskemål att redogöra för min bakgrund pga av att jag anser det irrelevant så är det väl bara att respektera detta? Och kanske diskutera sakfrågan istället?

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
sen om du anser att det är respektlöst att fråga, så får det vara så.
Ja, frågan var ju redan besvarad många gånger tidigare, så det är klart att jag tycker det är respektlöst att inte respektera min åsikt att jag inte ser den minsta relevans i att redogöra för min bakgrund.

Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik-s
Får tacka för din tid att besvara mitt inlägg. Då är det även klart för mig att det inte finns något konkret exempel och det får jag acceptera.
Det var så lite. :)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#100 daniel.s - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Men om du tittar här i forumet så ser du att runt 99% av deltagarna - precis som du själv - inte presenterat sin bakgrund (dvs som det fungerar i de flesta av all världens forum)
Fast personer som Nikke Lindqvist har ett gott renommé inom branschen och personer som Fredrik-s som har varit aktiv inom forumet en längre tid har på ett eller annat sätt bevisat sin kunskap, vilket inte kan sägas om dig. Det du bevis i denna tråd är att du gärna använder härskartekniker och undviker frågor som inte passar dig precis som ett barn.

Det blir väldigt svårt att ta dig seriöst när du så maniskt trycker ner oliktänkande och beskriver inArchive som något likt världens undergång. Jag som många andra här vet att denna sida aldrig kommer bli något problem för någon, och ser på google från ett perspektiv som inte är från hotspots glansdagar.

#108 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Fast personer som Nikke Lindqvist har ett gott renommé inom branschen och personer som Fredrik-s som har varit aktiv inom forumet en längre tid har på ett eller annat sätt bevisat sin kunskap, vilket inte kan sägas om dig.
Vad har det med saken att göra? De övriga 99,9 procenten då?
1. Då får du väl vänta tills jag varit aktiv så länge som Fredrik-s.
2. Nikke Lindqvists renommé har väl inte heller med saken att göra, däremot har det med saken att göra att om Nikke Lindqvist svarat på mina frågor skulle det kanske förtydligas hur fel han har i sina åsikter om InArchive?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Det du bevis i denna tråd är att du gärna använder härskartekniker
Jag ska erkänna att jag är väl insatt i härskarteknikerna, men det finns inte den minsta anledning till att utnyttja dessa i denna tråd, så därför gör jag heller inte detta.

Här räcker det med att bemöta oväsentligheter på sakligast möjligt sätt.

Citat:
och undviker frågor som inte passar dig precis som ett barn.
Återigen gör du som andra i denna tråd;
Du anklagar mig för att undvika att svara på frågor trots att jag besvarar alla frågor som har med ämnet att göra och bemöter allt.
Däremot har du ingen synpunkt på att 100% av övriga som skrivit i denna tråd undvikit mellan samtliga frågor och nästan samtliga frågor. Bland dessa personer inte minst Nikke Lindqvist!


Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Det blir väldigt svårt att ta dig seriöst...
Men varken du eller någon annan behöver ta mig seriöst, som jag så många gånger tidigare förklarat. Jag riktar mig bara till dem som är intresserade av vad tråden handlar om och som förstår sitt eget bästa.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
när du så maniskt trycker ner oliktänkande
Problemet är väl att det i princip inte finns någon "oliktänkande"... hur trycker man ner någon som inte finns?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
och beskriver inArchive som något likt världens undergång.
Dylika överdrifter ter sig bara barnsligt. Så gör man när man saknar sakliga argument.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Jag som många andra här vet att denna sida aldrig kommer bli något problem för någon, och ser på google från ett perspektiv som inte är från hotspots glansdagar.
You lost me. Men hur vet du att InArchive aldrig skulle kunna ställa till med problem för någon? Vad baserar du din åsikt på? Vet du vad InArchive tänkt göra med det material de stulit och hade planerat att norpa från intet ont anande sajtägare?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#113 daniel.s
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad har det med saken att göra? De övriga 99,9 procenten då?
1. Då får du väl vänta tills jag varit aktiv så länge som Fredrik-s.
2. Nikke Lindqvists renommé har väl inte heller med saken att göra, däremot har det med saken att göra att om Nikke Lindqvist svarat på mina frågor skulle det kanske förtydligas hur fel han har i sina åsikter om InArchive?
Nu undviker du än en gång. Dessa personer behöver inte presentera sig eller bevisa något för det är redan gjort, till skillnad från dig. Nikkes ord väger tyngre och kommer väga tyngre tills dess du presenterat dig efter ditt totala felklamp där du på något sätt försöker hävda dina kunskaper utan belägg:

Som många andra håller jag helt med Nikke över att sånt här är oviktigt och oundkomligt i det långa loppet.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Problemet är väl att det i princip inte finns någon "oliktänkande"... hur trycker man ner någon som inte finns?
Tror alla kan hålla med om att du attackerat personer som inte sett på saken likt dig.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Men hur vet du att InArchive aldrig skulle kunna ställa till med problem för någon? Vad baserar du din åsikt på? Vet du vad InArchive tänkt göra med det material de stulit och hade planerat att norpa från intet ont anande sajtägare?
Klart jag inte kan se in i framtiden men om man har någon koll alls på SEO så förstår man att denna sidan inte har någon chans alls att konkurrera med ett original av någorlunda kvalité.

Jättekul att du är så insatt och brinner mycket för saken. Det är absolut viktigt att ha saker att vara engagerad av, hur obetydliga de än är för alla andra. Lycka till med jakten!

#115 JAG
Delvis inom ämnet InArchive
Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Tror alla kan hålla med om att du attackerat personer som inte sett på saken likt dig.
Fortfarande förutsätts oliktänkande för att ditt påstående ens ska kunna ha de grundläggande förutsättningarna för att vara korrekt.

Jag har ingen anledning att attackera någon, och har heller inte gjort detta, utan bara gjort allt som stått i min makt för att hålla en saklig nivå i tråden, trots denna stöm av osakligheter.

Lite märkligt att du inte har några synpunkter på alla inlägg med attacker mot mig... som jag bara bemött så sakligt jag kunnat.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
You lost me. Men hur vet du att InArchive aldrig skulle kunna ställa till med problem för någon? Vad baserar du din åsikt på? Vet du vad InArchive tänkt göra med det material de stulit och hade planerat att norpa från intet ont anande sajtägare?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Klart jag inte kan se in i framtiden men om man har någon koll alls på SEO så förstår man att denna sidan inte har någon chans alls att konkurrera med ett original av någorlunda kvalité.
Detta kan jag till viss del hålla med om. Men då bara väldigt generellt sett!
Jag kan tydligen inte upprepa det tillräckligt ofta, de 170.000 besökarna/månad redan idag (innan jag började informera om InArchive) visar på allvaret i situationen.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Jättekul att du är så insatt och brinner mycket för saken. Det är absolut viktigt att ha saker att vara engagerad av, hur obetydliga de än är för alla andra. Lycka till med jakten!
Att 170.000 besökare/månad redan i detta skede är att betrakta som "obetydligt" får stå för dig. Jag bryr mig om andra och det viktiga för mig är att så många som möjligt av de som drabbas förstår allvaret i situationen.

Tack för ett inlägg som innehöll en del synpunkter relevanta för tråden, som omväxling.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#118 JAG
Mer utanför ämnet...
Daniel, tråkigt att du inte kunde hålla ditt inlägg som du ursprungligen skrev det, utan var tvungen att tillfoga nedanstående, som jag naturligtvis inte är rädd för att bemöta.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Nu undviker du än en gång.
Vad är det du menar att jag undviker?
Du ställde ju inte ens en fråga!
Allt jag gjorde vara att på sakligast möjliga sätt bemöta dina till ämnet ej hörande åsikter.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Dessa personer behöver inte presentera sig eller bevisa något för det är redan gjort, till skillnad från dig.
Vad är det du säger? Till skillnad från mig så har dessa personer inte skrivit några första inlägg?

Återigen, jag är inte i det minsta behov av att bevisa min kompetens. Det lämnar jag fritt till var och en att avgöra från det jag skrivit och från det jag gör.

Tycker du inte det är upp till mig om jag vill bevisa något eller ej?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Nikkes ord väger tyngre
Tja, om du vill tycka att Nikke Lindqvists åsikter väger tyngre än mina trots att Nikke Lindqvist inte ens vågar bemöta de fakta jag lagt fram eller svarar på mina frågor så tror jag inte det spelar någon roll vad jag säger eller gör, för din åsikt kommer att stå fast.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
och kommer väga tyngre
Du får tycka detta, jag bryr mig inte.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
... tills dess du presenterat dig efter ditt totala felklamp
"totala felklamp"? Vad syftar du på då? Skulle du kunna vara lite mer precis i dina påhopp?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
där du på något sätt försöker hävda dina kunskaper utan belägg
Det fina är att jag inte behöver "hävda mina kunskaper" varken för dig eller för någon annan i denna tråd. Jag behöver inga belägg. Du får tycka vad du vill. Bra, va?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Som många andra håller jag helt med Nikke över att sånt här är oviktigt och oundkomligt i det långa loppet.
Skulle du kunna precisera vad det är du håller med Nikke Lindqvist i?
Att 170.000 besök/månad i ett inledningsskede till en scamsajt är oviktigt?

Du säger att du håller med Nikke Lindqvist att det är ofrånkomligt med scams av denna typ.
Tycker du att det bara därför inte finns någon anledning att motarbeta scamsajter och olagligheter på Internet?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#130 daniel.s
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Du säger att du håller med Nikke Lindqvist att det är ofrånkomligt med scams av denna typ.
Tycker du att det bara därför inte finns någon anledning att motarbeta scamsajter och olagligheter på Internet?
Det kommer alltid finnas scamsajter av detta slag så kan tycka att det är bättre att lägga sin energi på att förbättra sina egna sidor istället för att skriva 10000 varnande ord i ett forum.

#140 JAG
Ej om vad tråden handlar om...
Som jag sagt väldigt många gånger redan;
 1. Det finns för närvarande bara en scamsajt av detta slag.
 2. Hur många scamsajter av denna typ som kommer att finnas i framtiden kan till stor del bero på om man - som du - tycker att man inte ska bry sig om dem som försöker luras. Samt på hur många som begriper att samarbete kan vara värdefullt för att scamsajter som InArchive inte ska fotfäste.
 3. Alla kanske inte kan eller har råd att optimera sina sidor. Visst, jag skulle kunna göra som Nicke Lindqvist och säga att den enda lösningen är att optimera sina sidor, men jag arbetar i andras intresse, mer än i mitt eget.
Jag konstaterar att min fråga till dig kvarstår;
Tycker du att det bara därför inte finns någon anledning att motarbeta scamsajter och olagligheter på Internet?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
... istället för att skriva 10000 varnande ord i ett forum.
Om det hade varit så väl. Tyvärr har jag inte skrivit mycket i denna tråd om vad tråden ska handla om eftersom jag tvingats bemöta osakligheter utanför tråden, som detta.

Och det lilla jag lyckats få sagt om InArchive är till största delen upprepningar pga alla återkommande kommentarer från dem som uppenbarligen inte ens läst den lilla text jag skrivit här om InArchive.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#97 Kimpo - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
Vad är det du egentligen vill Bosse? Hur vill du att folk på forumet här ska reagera?

Ta fram högafflarna och storma inarchives serverhallar? Köpa lite tjänster från nån som sitter på botnät o nuka siten?

Nä, vill du få igång en diskussion så borde du nog gå en kurs i vett och etikett på internetforum. Du attackerar ju alla som en ilsken grävling när de ifrågasätter dig. Klart som fan att folk ifrågsätter dig när du bombar upp väggar av text och presenterar det som dagens sanning och dessutom titulerar dig som expert inom SEO.

Försök med lite ödmjukare approach och sluta citera varenda mening och svara på dem bara för att få in ett mothugg. Det hamnar ur kontext och de långa inläggen blir fullständigt oläsliga.

I övrigt vill jag ändå tacka för en väldigt underhållande tråd.

Have a nice day

#102 JAG
Fortfarande helt utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Vad är det du egentligen vill Bosse?
Tja, kanske det som jag sagt genom hela tråden?
Dvs att diskutera sakfrågan.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Hur vill du att folk på forumet här ska reagera?
Precis hur de vill, bara det handlar om InArchive, dvs trådens ämne.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Ta fram högafflarna och storma inarchives serverhallar? Köpa lite tjänster från nån som sitter på botnät o nuka siten?
Om någon känner för detta, så tja, varför inte?

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Nä, vill du få igång en diskussion så borde du nog gå en kurs i vett och etikett på internetforum.
Vad får dig att tro att en kurs i "vett och etikett på internetforum" inbegriper att man inte ska bry sig om infantila kommentarer och personangrepp?

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Du attackerar ju alla som en ilsken grävling när de ifrågasätter dig.
Nej, det gör jag inte. Vilket alla som läser denna tråd har möjlighet att konstatera.
Du tycks sälla dig till kategorin som inte förstår att tråden handlar om InArchive, och det är du fri att göra. Men tror inte att du kommer att gå oemotsagd bara för detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Klart som fan att folk ifrågsätter dig när du bombar upp väggar av text och presenterar det som dagens sanning och dessutom titulerar dig som expert inom SEO.
Om du tycker att barnsligt beteende är befogat för att jag har åsikter och för att jag är expert på SEO, så får du väl tycka det.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Försök med lite ödmjukare approach
Right back at you.

Intressant att du tycker det är ok med oväsentliga kommentarer och personangrepp, men att den som blir påhoppad inte ska ha rätt att försvara sig.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
och sluta citera varenda mening och svara på dem bara för att få in ett mothugg.
Ett tips, sluta läsa denna tråd - som du påstår dig finna underhållande - om du inte vill läsa mina citat.

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
Det hamnar ur kontext och de långa inläggen blir fullständigt oläsliga.
Ja, och det är mitt fel för att jag försvarar mig mot oväsentligheter som inte hör till denna tråd. ;)

Citat:
Ursprungligen postat av Kimpo
I övrigt vill jag ändå tacka för en väldigt underhållande tråd.
You're welcome. :)
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#106 Kimpo
TL;DR

Och där slutar jag mata trollet...
#125 JAG
Moderering
Taggarna som ni som skriver i denna tråd lägger in kan väl inte bättre visa på hur barnsliga ni är? Senast tillkomna; mani, besatthet, troll.

Ni får lägga in precis vilka taggar som helst i skydd av er anonymitet och moderatorer som låter detta forum vara en lekstuga, och det är ju bra att ni på detta sätt tydliggör på vilken låg nivå ni befinner er.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.#110 Captain Thailand
Hej,

Helt ovidkommande, men taggen "humor" börjar mer och mer bli relevant för denna tråden.

Högst personligen är jag hundra gånger mer intresserad av Googles nutida och framtida ändringar av sin algoritmer än denna skitsida, men det är jag det.
__________________
Jag bor och jobbar i Thailand sedan många år. Jag och frugan driver ett gäng destinationsguider. Exempel:
Kohsamui ⚫ org | Kosamui ⚫ org | Kohsamui ⚫ nu | Thai ⚫ nu | Bangkok ⚫ nu | Khaolak ⚫ nu | Kohphangan ⚫ net | Kosamet ⚫ net

#117 JAG
Utanför tråden...
Citat:
Ursprungligen postat av Captain Thailand
Helt ovidkommande, men taggen "humor" börjar mer och mer bli relevant för denna tråden.
Jo, som jag skrev för ett tjugotal inlägg sedan.
Dessa otaliga avvikelser från ämnet kan säkert vara ganska roande, även om det är trist att trådens viktiga ämne blir lidande av detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Captain Thailand
Högst personligen är jag hundra gånger mer intresserad av Googles nutida och framtida ändringar av sin algoritmer än denna skitsida, men det är jag det.
Själv är jag inte ett dugg intresserad av Googles algoritmer, eftersom dessa väl skyddade algoritmer, som ingen egentligen vet något om, i huvudsak är relevanta för dem som tänker kortsiktigt och försöker fuska sig igenom optimeringar.

Det kan däremot finnas något relevant i diskussionerna runt hur ändringar av algoritmerna påverkat rankningen av sidor... om man lyckas sålla bort alla oväsentliga spekulationer om algoritmerna. Det är dock inte så ofta algoritmförändringar berör mig eftersom jag arbetar med mer långsiktiga optimeringar, alltid i enlighet med Googles föreskrifter.

Bedrägerier av den typ InArchive ägnar sig åt - vilket för övrigt är direkt avhängigt sökmotorernas algoritmer - är å andra sidan högst intressant. Hur väl "scams" av denna typ lyckas visar hur bra eller dåliga algoritmerna är, och utifrån sajter som InArchive kan man dra viktiga slutsatser.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#119 Captain Thailand
Hej,

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Själv är jag inte ett dugg intresserad av Googles algoritmer
Konstigt...

Är det inte just adekvata "gissningar" och vetskap om hur Googles algoritmer påverkar SERP:en som just utmärker en "SEO-expert".

Även om de är hemliga kan ju en person med lång och gedigen bakgrund förstå på ett ungefär hur de påverkar sökresultatet, därav benämningen "expert".
__________________
Jag bor och jobbar i Thailand sedan många år. Jag och frugan driver ett gäng destinationsguider. Exempel:
Kohsamui ⚫ org | Kosamui ⚫ org | Kohsamui ⚫ nu | Thai ⚫ nu | Bangkok ⚫ nu | Khaolak ⚫ nu | Kohphangan ⚫ net | Kosamet ⚫ net

#123 JAG
Utanför ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av Captain Thailand
Är det inte just adekvata "gissningar" och vetskap om hur Googles algoritmer påverkar SERP:en som just utmärker en "SEO-expert".
Det är effekten av googles algoritmer som är intressant inte vad ingen vet något om.
T ex InArchive.com och de effekter InArchive.com har.
Vad som utmärker en SEO-expert är enligt min mening resultatet av optimeringarna.

Citat:
Ursprungligen postat av Captain Thailand
Även om de är hemliga kan ju en person med lång och gedigen bakgrund förstå på ett ungefär hur de påverkar sökresultatet, därav benämningen "expert".
Hemliga är just vad algoritmerna är. Alltså är algoritmerna i sig inte av intresse, utan - återigen - effekterna av algoritmerna.
Dvs det som man kan se utifrån hur rankningen av sidor påverkas över tiden.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#128 Captain Thailand
Herrejösses,

Effekten triggas utifrån formeln, det fattar väl alla. När man ur SEO-hänseende pratar om Googles algoritmer så är det väl ALLTID effekten som avses. Det kan ju bara vara hardcore-matematiker som enbart intresserar sig för formlerna i sig.

Personligen garvade jag faktiskt åt taggen "mani". Är medlemmarna här enbart barnsliga, eller är ditt korståg kanske att betrakta som lite maniskt i detta fallet? (jag påstår självklart inte att DU är manisk)
__________________
Jag bor och jobbar i Thailand sedan många år. Jag och frugan driver ett gäng destinationsguider. Exempel:
Kohsamui ⚫ org | Kosamui ⚫ org | Kohsamui ⚫ nu | Thai ⚫ nu | Bangkok ⚫ nu | Khaolak ⚫ nu | Kohphangan ⚫ net | Kosamet ⚫ net
#111 JAG
Inarchive.com
I ännu ett försök i raden vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.#120 kw_wasabi
Räkneexempel
För skojs skulle kan vi göra ett räkneexempel för att se hur stort problemet med inArchive.com är. Vi har ju riktigt bra läge eftersom inArchive inte lösenordsskyddar sin statistik.
 • inArchive har ungefär 1 170 000 indexerade sidor
 • inArchive har 172 000 månatliga besökare (Genomsnitt 2012)
 • 15,16% av besökarna är bots. Vilket är 180 000 besök under 2012.

(172 000 x 0,8484) / 1 170 000 = 0,125


Varje sida på inArchive får allså 0,125 besökare per månad.


Jag tycker också det är rimligt att anta att 30% av de som landar på inArchive inte känner igen sig eller trivs på sajten och bouncar tillbaka till Google, för att klicka sig in på orginalet som förhoppningsvis inte placerar sig så långt bakom inArchives kopia.

I så fall får varje sida på inArchive bara 0,7 x 0,125 = 0,0875 "riktiga" besökare per månad.

Stort problem?

Om inArchive nu snor åt sig 0,0875 besökare per sida så betyder det att en sajt som fått 1000 sidor kopierade går miste om 87,5 besökare per månad.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#129 kw_wasabi
Vet inte om du sitter och filar på ett svar till mitt räkneexempel nu. Om inte, så är det ju du som inte svarar på relevanta inlägg. Du önskade ju en diskussion om inArchive och inte de sidospår tråden kört in på.

Vad anser du om att varje sida (genomsnitt) på inArchive får 0,125 besökare per månad? Då är det den högre siffran som inte bygger på min uppskattade avvisningsfrekvens. Är det mycket?

Visst kan man förfasa sig över 170 000 besökare per månad, men man måste ju sätta det i propotion till hur stor sajten är.

Vad tycker du om att 15 % av besökarna är robotar? Då hamnar ju det genomsnittliga besökarantalet på 145 924 per månad. 24 000 färre än de 170 000 du angav i ett inlägg på sida 2 i denna tråd.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#188 JAG
Om InArchive !!!
Vill kommentera det "gamla" inlägg från igår som kw_wasabi skrev. även om jag nu är lite stressad och bara har några minuter till övers för detta. Kul med inlägg som faktiskt berör vad det handlar om, som omväxling.

Inledningsvis, kanske inte av någon större betydelse, men jag undrar bara var följande uppgift kommer från?;
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
inArchive har ungefär 1 170 000 indexerade sidor
Det är förvisso intressant om det stämmer att 24.000 av besöken/månad är robotar. Har inte kollat detta, men det gör egentligen inte problemet nämnvärt mindre med hänsyn till de olika parametrarna;
 • Det blir värre allteftersom fler sajter kopieras och fler delar av redan tidigare kopierade sajter kopieras.
 • Det handlar inte bara om antalet förlorade besökare till originalsajterna. Även sökmotoranvändarna är ju "part i målet", och det som drabbar dem kan inte bortses från!
 • Min åsikt är att en förlorad besökare per månad till en scamsajt är för mycket.
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag tycker också det är rimligt att anta att 30% av de som landar på inArchive inte känner igen sig eller trivs på sajten och bouncar tillbaka till Google, för att klicka sig in på orginalet som förhoppningsvis inte placerar sig så långt bakom inArchives kopia.
Du har absolut rätt i att ett antal av besökarna (förhoppningsvis många) upptäcker att de landat fel, speciellt så länge de inte lagt ner tid på att snygga till sajten med kopior.
Men, utan att veta, tror jag inte det är så många som tar sig tid att gå tillbaka till Google och sedan gå till originalsajten. Det beror ju på om de upplever den kopierade informationen tillräcklig.
Det kan lika gärna vara 10 % som tar sig tillbaka till sökmotorn, och sedan är frågan hur många av dessa 10 % som går till originalsajten eller kanske istället till en konkurrerande sajt till orignalsajten.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Om inArchive nu snor åt sig 0,0875 besökare per sida så betyder det att en sajt som fått 1000 sidor kopierade går miste om 87,5 besökare per månad.
Jag förutsätter att du talar om snittvärden här i din uträkning, vilket innebär att verkligheten med all säkerhet ser annorlunda ut.
Kanske hälften av de kopierade sajterna inte får någon besökare alls (eller väldigt få) och andra får dubbelt så många besökare.

Var och en får göra sin egen bedömning, men själv tycker jag att redan runt 1.000 tappade besökare per år är allvarligt nog.
Personligen tycker jag som sagt inte det är acceptabelt att en enda besökare går förlorad till scamsajten, men det är bara vad jag tycker. Den som inte bryr sig om att tappa besökare behöver heller inte göra detta.

Och som jag påpekat så väldigt många gånger förr, denna kopiering (om än kanske pausad just nu pga mig) är i sin linda... om de vågar fortsätta... vilket de naturligtvis gör om de inte känner någon press på att upphöra med sin scam.

Det finns ingen anledning att tro något annat än att fler sajter drabbas och existerande kopierade sajter drabbas allt hårdare Det är ju trots allt helt uppenbart att InArchives mål är att sno åt sig så många besökare som möjligt till sina kopior.

Men sedan bortser du här från bland annat en viktig bit som jag påpekat några gånger, dvs att det handlar inte bara om att de kopierade sajterna tappar besökare!
Det handlar minst lika mycket att sökmotoranvändare luras samt att sökmotoranvändare tvingas lägga ner tid och arbete i sökmotorerna.
Problemet går alltså inte bara att räkna i förlorade besökare för de kopierade sajterna.


Sedan har vi problemet med att sökmotoranvändare får felaktig - ej uppdaterad - information.

För att inte tala om problemet att InArchive publicerar information utan kontroll av den ursprungliga sajtägaren, och information går ut som sajtägarna i vissa fall inte önskar ska gå ut, och som t o m kan skapa problem för flera parter, dessutom mycket allvarliga dylika problem. Jag har tidigare nämnt läkemedelsindustrin som ett konkret exempel på detta.

Bara för att ge några exempel på hur InArchives kopieringar påverkar.

Så man måste vara införstådd i alla delar här för att förstå allvaret i situationen... som inte precis blir bättre av att Nikke Lindqvist försöker förringa problemet och sedan inte vågar bemöta kritik mot sina åsikter.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#190 Onpu
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Inledningsvis, kanske inte av någon större betydelse, men jag undrar bara var följande uppgift kommer från?;

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
 • inArchive har ungefär 1 170 000 indexerade sidor
Konstigt att en expert på sökmotoroptimering inte känner till sökningen site:inarchive.com

Nu är det 1 140 000 indexerade sidor (ungefär). Ett tapp på 30 000.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Det är förvisso intressant om det stämmer att 24.000 av besöken/månad är robotar. Har inte kollat detta, men det gör egentligen inte problemet nämnvärt mindre med hänsyn till de olika parametrarna
Du verkar inte så intresserad av att kontrollera uppgifterna som lämnas till dig. Om du tittar i Inarchives statistik och håller musen över fliken browser engines så dyker det upp en lista. Punkt fyra är bots.

http://extremetracking.com/open?login=inarchiv
__________________
SEO & Webbproduktion

#191 JAG
Lite om ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Konstigt att en expert på sökmotoroptimering inte känner till sökningen site:inarchive.com
Hur lyckades du komma fram till denna helt felaktiga slutsats?
Min fråga om var kw_wasabi fick denna siffra från var riktad till kw_wasabi.
Det kan faktiskt finnas mer än ett sätt att få reda på hur många sidor som indexerats, och det finns faktiskt mer än en sökmotor i världen, eller hur?

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Nu är det 1 140 000 indexerade sidor (ungefär). Ett tapp på 30 000.
Japp, och nästa vecka kan det vara 1,5 miljoner sidor... eller 800k.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Du verkar inte så intresserad av att kontrollera uppgifterna som lämnas till dig. Om du tittar i Inarchives statistik och håller musen över fliken browser engines så dyker det upp en lista. Punkt fyra är bots.
Tack för infon, men jag kontrollerar bara det jag ser relevant och har tid med... och är intresserad av, precis.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#121 JAG
Inarchive.com
Dax för en påminnelse igen om vad tråden handlar om.

I ännu ett försök i raden vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#122 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Dax för en påminnelse igen om vad tråden handlar om.
Men va fasen Bosse! Nu spammar du ju bara ut samma budskap som inledde föregående sida i den här tråden. Det kanske är dags för moderatorerna att ta bort några av dina s.k. påminnelser.

Du kan ju kommentera mitt räkneexempel istället. Har jag missat något där så säg gärna till.

Kom ihåg att räkneexemplet inte är till för att försvara inArchive. Det är till för att bemöta ditt påstående om att de orsakar STOR SKADA för de sajter som drabbats av dem.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#124 JAG
Utanför ämnet, mestadels
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Nu spammar du ju bara ut samma budskap som inledde föregående sida i den här tråden. Det kanske är dags för moderatorerna att ta bort några av dina s.k. påminnelser.
Eller så är det dags för moderatorerna att ta bort till tråden ej hörande inlägg?

Om inte denna tråd svällt över med ovidkommande inlägg så hade heller inga påminnelser behövts!

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Du kan ju kommentera mitt räkneexempel istället. Har jag missat något där så säg gärna till.
Men herregud, ge mig en chans att andas!!!

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Kom ihåg att räkneexemplet inte är till för att försvara inArchive. Det är till för att bemöta ditt påstående om att de orsakar STOR SKADA för de sajter som drabbats av dem.
Det lovar jag att komma ihåg.
Men var har du sett att jag påstått att InArchive "orsakar STOR SKADA för de sajter som drabbats av dem"?
Kanske blir bättre om vi inte försöker hävda något som inte är sant?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#126 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Kanske blir bättre om vi inte försöker hävda något som inte är sant?
Du har skrivit så här flera gånger i den här tråden:

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
Visst, jag kan inte hitta att du skriver att de berörda sajterna lider stor skada. Men tar man också med din kampanj här och på hotpot.se i beräkningarna så kan man rimligtvis anta att du tycker de gör just stor skada. Om du hade ansett att skadan var liten eller medelmåttig hade du väl inte engagerat dig så mycket i inArchive.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#133 JAG
Rättelse / Missförstånd
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Du har skrivit så här flera gånger i den här tråden:
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
Precis, det är en himla skillnad!

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Visst, jag kan inte hitta att du skriver att de berörda sajterna lider stor skada. Men tar man också med din kampanj här och på hotpot.se i beräkningarna så kan man rimligtvis anta att du tycker de gör just stor skada.
Du drar förhastade slutsater där du bortser från nästan allt jag skrivit (t o m trots upprepningarna du opponerade dig mot). Då är det lätt att få vad som helst till vad som helst.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Om du hade ansett att skadan var liten eller medelmåttig hade du väl inte engagerat dig så mycket i inArchive.
Istället för att upprepa mitt svar på detta ännu en gång precis som jag måste göra med så många andra saker, så väljer jag att bemöta denna mening i mitt framtida svar på ditt inlägg om besökarna till InArchive.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#134 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Precis, det är en himla skillnad!

Du drar förhastade slutsater där du bortser från nästan allt jag skrivit (t o m trots upprepningarna du opponerade dig mot). Då är det lätt att få vad som helst till vad som helst.
Du tycker alltså inte att inArchive gör stor skada? Konstigt att den här tråden fortsätter att växa.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#136 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Du tycker alltså inte att inArchive gör stor skada?
Jag har varken sagt att InArchive gör stor skada eller att de gör liten skada. Jag har bara sagt det som är uppenbart för alla. Inarhive gör skada.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Konstigt att den här tråden fortsätter att växa.
Ja, undrar varför?
Du tror inte att du har någon liten del i detta?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#139 kw_wasabi
Ja, men står skadan i propotion till den kampanj du bedriver mot dem? De har ju dessutom tagit bort din sajt från sitt arkiv.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#143 JAG
Lite, lite, lite om trådens ämne
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Ja, men står skadan i propotion till den kampanj du bedriver mot dem?
Det som du vill kalla för "kampanj" mot InArchive avslutade jag ju för cirka en månad sedan. Här i denna tråd får jag ju bara mest försvara mig mot sådant som inte har det minsta med saken att göra.

Mitt svar på din fråga blir JA, om du formulerat den på rätt sätt, dvs;
Står skadan InArchive orsakat idag och kan orsaka i framtiden - tillsammans med InArchives eventuella efterföljare - i proportion till den tid du lagt ner på att skriva en webbsida om InArchive?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
De har ju dessutom tagit bort din sajt från sitt arkiv.
Ja, som du kan konstatera så är det inte i direkt personligt intresse jag arbetat. Utan jag tänker på andra som inte besitter samma kompetens som jag.

Men, återigen, som jag sagt så många gånger, tror du verkligen att InArchive-organisationen är de sista som någonsin kommer att försöka luras på detta sätt? Det gör i alla fall inte jag.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#127 digiArt
Även jag fick ett mail via min sajt från Bosse. Egentligen är jag imponerad av den energi han lägger på att trumpeta ut att inarchive finns. Imponeras samtidigt av bristen på insikt om att den argumentationsteknik Bosse använder får rakt motsatt effekt. Trodde först hans mail var ett vanligt spam som ville få mig intresserad av något skräperbjudande, sen dök den här tråden upp. Har nu förstått att jag kan somna om och ägna min tid åt vettigare saker än att intressera mig för Bosses förehavanden tillsammans med inarchive.

Rekommenderar alla andra att göra detsamma.
__________________
kurslitteratur.se | eböcker.se

#137 JAG
Sömnig och utanför ämnet
Sov gott...
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#114 JAG
Inarchive.com
Det är tydligen inte lätt att hålla sig till ämnet. I ännu ett försök av väldigt många vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#132 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!
 1. Ja det stämmer. Vi åker till Lettland och stämmer dem.
 2. Jag ser inga tecken på att de skulle skadas allvarligt i dagsläget. Men visst de kanske skadas pyttelite.
 3. De får ju sin www.doman.tld utskriven i arkivet. Det är en liten kompensation som gör att vilsna besökare får reda på källan.
 4. Jo. De får ju tillgång till informationen på två ställen. Dubbelt så lätt att hitta.
 5. Hur har du räknat ut det? "Högst sannolikt", "ohyggligt många"
 6. Jag ser ingen reklam på sajten i dagsläget. Hur ser deras intäktsmodell ut?
 7. Du har rätt här. Alla som upplever sig orättvist behandlade av inArchive bör ta kontakt med dem. Att gå till Google är också ett alternativ.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#135 JAG
Inarchive.com
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!


Tack för att du kommenterar det som Nikke Lindqvist vill undvika att bemöta när han tar InArchive och deras agerande i försvar och menar att man inte ska bry sig om InArchives (eller andra som gör likadant) olagligheter.
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
1. Ja det stämmer. Vi åker till Lettland och stämmer dem.
Om du tror att det skulle tillföra något för någon, istället för att följa mina förslag, så tycker jag du ska göra detta. Själv stannar jag nog hemma i Sverige.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
2. Jag ser inga tecken på att de skulle skadas allvarligt i dagsläget. Men visst de kanske skadas pyttelite.
Exakt hur mycket webbsajterna skadas vet du lika lite om som jag eller någon annan. Dessutom, vem pratar om dagsläget? Inte jag i alla fall.

Sedan ber jag att få understryka (vilket jag redan gjort så många gånger) att det inte bara handlar om detta, och en upprepning av detta får jag då be att lägga i mitt framtida svar på din uträkning om besökarna.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
3. De får ju sin www.doman.tld utskriven i arkivet. Det är en liten kompensation som gör att vilsna besökare får reda på källan.
Själv tycker jag det är en väldigt, väldigt, väldigt liten kompensation för att bli rånad. Men var och en är fri att tycka som den vill.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
4. Jo. De får ju tillgång till informationen på två ställen. Dubbelt så lätt att hitta.
Så fungerar varken webben, sökmotorerna eller sökmotoranvändarna. Inte särskilt mycket information på webben är statisk.

Förstår inte alls hur du tänker när du tror att det blir dubbelt så lätt att hitta informationen... inte ens om det varit så att samma information fanns på två ställen.
Blir det då 10 gånger så lätt att hitta informationen man söker om den finns på 10 ställen? ;)

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
5. Hur har du räknat ut det? "Högst sannolikt", "ohyggligt många"
Med sunt förnuft kommer man långt. Men om du är av annan åsikt är det fritt för dig att utgå från denna.

Vi kan önska oss information som vi alla vet att vi aldrig kommer att kunna få, men om vi nu vet att vi inte kommer att erhålla denna information så kanske man får gör det enda möjliga och dra sina egna slutsatser, så som jag gjort?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
6. Jag ser ingen reklam på sajten i dagsläget. Hur ser deras intäktsmodell ut?
Då kanske du ska ta dig en titt igen?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
7. Du har rätt här. Alla som upplever sig orättvist behandlade av inArchive bör ta kontakt med dem. Att gå till Google är också ett alternativ.
Och det är också detta som är kontentan av vad jag skrivit (och upprepat ett otal gånger i denna tråd). Glad att vi är överens om denna absolut grundläggande del i alla fall.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#138 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Själv tycker jag det är en väldigt, väldigt, väldigt liten kompensation för att bli rånad. Men var och en är fri att tycka som den vill.
Jag nöjer mig med att kommentera detta. Resten av punkterna har vi avklarat och vet nu varandras åsikt.

Med risk för att vara petig så innebär "rånad" att du blivit bestulen på något. T.ex. om någon tar min mobiltelefon så är den borta och jag kan inte använda den. Om någon kopierar min text så har jag ju kvar den på min sajt. Den har inte försvunnit. "Liten kompensation för att bli kopierad" hade jag köpt rakt av.

Det var mest en reaktion på de dramatiska formuleringar du slänger dig med då och då.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu


#146 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Resten av punkterna har vi avklarat och vet nu varandras åsikt.
Utmärkt.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Med risk för att vara petig så innebär "rånad" att du blivit bestulen på något.
Ja, kanske lite petigt.
Om någon norpar min mobiltelefon och ringer till Jamaica, men sedan lämnar tillbaka nallen, har jag då inte blivit rånad?
Om någon tar min plånbok, men behåller mina kontanter i plånboken har jag inte blivit rånad då?
Om någon kopierar en sajts text för att tjäna pengar på denna text till sig själv så är det då inte en riktig beskrivning att säga att man blivit rånad? På vad man nu vill, besökare, pengar, tid, etc.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Det var mest en reaktion på de dramatiska formuleringar du slänger dig med då och då.
Mjae, förväxlar du nu inte mig med dig själv?
Om du tycker att jag slänger mig med dramatiska formuleringar "då och då", kan du inte ge i alla fall några exempel på detta?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#145 kw_wasabi
Bosse, du vinner.
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#147 JAG
Utanför ämnet...
Nej, det gör jag verkligen inte. Jag vill i övrigt inte "vinna"!
Jag vill att trådens ämne ska diskuteras, dvs InArchive, även om det tycks i det närmaste omöjligt.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#159 Onpu
3 felaktigheter, delvis utanför ämnet
Här har du helt fel - tre gånger i rad

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Om någon norpar min mobiltelefon och ringer till Jamaica, men sedan lämnar tillbaka nallen, har jag då inte blivit rånad?
Nej, för att det ska klassas som rån måste det förekomma våld, eller hot om våld.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Om någon tar min plånbok, men behåller mina kontanter i plånboken har jag inte blivit rånad då?
Nej. Det förekommer inget våld eller hot om våld i din beskrivning.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Om någon kopierar en sajts text för att tjäna pengar på denna text till sig själv så är det då inte en riktig beskrivning att säga att man blivit rånad? På vad man nu vill, besökare, pengar, tid, etc.
Nej. Det förekommer inget våld eller hot om våld i din beskrivning.
__________________
SEO & Webbproduktion

#160 StefanW
Nu är du ju bara ute och märker ord egentligen.
Byter du ut Bosses ord mot bestulen så har han rätt.

#163 JAG
3 fel?
, men jag vill inte att fler ska behöva drabbas av mobben här så var försiktig. Som jag nämnt tidigare kan de aggressiva påhoppen i detta forum snabbt vändas mot den som på något sätt tar mig i försvar, och det vill jag inte riktigt ha på mitt samvete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#165 Onpu
Jag har inte lusläst tråden men såg på ett ställe att Bosse anklagade kw_wasabi för att använda överdrivet språk.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Kom ihåg att räkneexemplet inte är till för att försvara inArchive. Det är till för att bemöta ditt påstående om att de orsakar STOR SKADA för de sajter som drabbats av dem.
Men var har du sett att jag påstått att InArchive "orsakar STOR SKADA för de sajter som drabbats av dem"?
Kanske blir bättre om vi inte försöker hävda något som inte är sant?
Här gör väl Bosse egentligen samma sak genom att smyga in rånad. Kanske för att får det att låta allvarligare än vad det egentligen är. Om han själv är noga med formuleringarna får han faktiskt räkna med petiga rättelser.

Förövrigt kan stöld också diskuteras. Om någon stulit din gräsklippare så finns den inte kvar hemma hos dig. Om någon kopierat din text så finns den fortfarande kvar. Vet att det låter som Piratpartiet nu, men det är ju faktiskt sant. Stöld är också fel ord om man ska vara riktigt nitisk.
__________________
SEO & Webbproduktion

#167 Onpu
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Som jag nämnt tidigare kan de aggressiva påhoppen i detta forum snabbt vändas mot den som på något sätt tar mig i försvar, och det vill jag inte riktigt ha på mitt samvete.
Aggressiva påhopp?

Jag rättade dig när du drog tre exempel på rån som är helt felaktiga. Jag försökte inte på något sätt vara nedsättande mot dig. Att du tar det som ett aggressivt påhopp kan jag faktiskt inte hjälpa.
__________________
SEO & Webbproduktion

#170 JAG
Utanför ämnet...
Jag kommenterade rent generellt. Ditt inlägg saknade relevans för något och faller kanske mer under kategorin "meningslös kommentar utan funktion för något annat än att försöka nedvärdera Bosse", e. dyl. Men visst faller vad du skrev även in under kategorin "aggressiva påhopp", för det var ju ditt syfte, inte att komma med någon saklig information till värde för något!
Dina "tre fel" är som att kommentera felstavningar som vi alla gör emellanåt. Eller som att kalla information för "korståg". Du följer bara strömmen.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#141 JAG
InArchive.com
I ännu ett försök i raden vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#142 StefanW
Vad håller du på med egentligen?

http://www.wn.se/showpost.php?p=20446004&postcount=111

http://www.wn.se/showpost.php?p=20446024&postcount=121

http://www.wn.se/showpost.php?p=20446044&postcount=131

http://www.wn.se/showpost.php?p=20446058&postcount=141

#144 JAG
Helt utanför ämnet
Ja, vad tror du?
Kan det kanske vara det som jag skrivit i varje inlägg du refererar till?
Dvs att jag försöker leda tråden tillbaka till vad den handlar om.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.
#148 SUN - FÖRSTA INLÄGG TOTALT, DIREKT EFTER REGISTRERING OCH HELT ANONYM
Ge oss gärna mer kött
Bosse,
Du börjar ju den här tråden med att betona din expertis inom SEO och att man därför ska lyssna på dig.

”Jag är expert på sökmotoroptimering och jag kan lova att de flesta - eller alla - sajter som drabbats av denna hänsynslösa lettiska organisation har påverkats (eller kommer att påverkas beroende på att allt inte sker direkt).”

Sedan börjar du argumentera mot Nikke Lindqvist om hur sökmotorer fungerar.
Just då verkar det enligt dig vara relevant att diskutera SEO och att Nikke Lindqvist ska lyssna på dig eftersom du är ”expert på sökmotoroptimering”.

Sedan blev det plötsligt helt irrelevant med din expertis när folk börjar ifrågasätta dig. Fast du glömmer att det var du som i början tog för givet att Nikke Lindqvist hade noll koll på SEO (och rent av läxade upp honom) och att han därför ska lita på dina ord. Nu när det framkommer att Nikke Lindqvist har koll på SEO så är det helt plötsligt irrelevant. när det tidigare var det som du trummade på.

Poängen är ju att om du vill lyckas bättre med din vendetta så behöver du förbättra din trovärdighet. Säger Nikke Lindqvist, som bevisat genom åren att han vet vad han talar om när det gäller sökmotorer, att han inte är orolig över inArchive så tror jag på hans syn mer än någon som visar brister i sitt kunnande och inte heller kan ge belägg för sin påstådda expertis.
Varför var det så viktigt i början att betona din expertis och att man därför bör förlita sig på dig men att när det visar sig att han som du argumenterar mot har kött på benen när det gäller sitt kunnande så blir det irrelevant?

Eftersom din agenda verkar vara att få så många som möjligt att dela din syn så borde det ligga i ditt intresse att göra dig själv trovärdig. Inte först börja trumma på hur bra du är på SEO och att man därför ska lyssna på dig och sedan säga att det är irrelevant. Det känns extremt oseriöst.
Men det är bara tips för dig ifall du vill uppfattas trovärdig och lyckas bättre med ditt korståg

Jag skulle gärna vilja se lite statistik för dina påståenden (vilket du även lovade kw_wasabi), samt analys i SEO-termer för varför vi bör oroa oss för dem. Jag ser inget större hot med inArchive (men jag saknar givetvis din expertis inom sökmotoroptimering).

Hur som helst, lycka till med ditt korståg!

#150 JAG
Ny användare, samma trams, fortfarande utanför ämnet
SUN, kul att du registrerat dig bara för att ge dig in i denna tråd (eller om du nu bara skapat ett extra ID, för att du inte vågade skriva under ditt ordinarie ID). Synd bara att du inte kunde göra detta på ett sakligt och meningsfullt sätt.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
”Jag är expert på sökmotoroptimering och jag kan lova att de flesta - eller alla - sajter som drabbats av denna hänsynslösa lettiska organisation har påverkats (eller kommer att påverkas beroende på att allt inte sker direkt).”
Ja, så är det, och om jag minns rätt så har ingen - inte ens Nikke Lindqvist - motsagt att alla som drabbats/kommer att drabbas av InArchiuve påverkas/kommer att påverkas.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Sedan börjar du argumentera mot Nikke Lindqvist om hur sökmotorer fungerar.
Vad är det som gör att du inte tycker att jag har rätt till åsikter, precis som du? Skillnaden mellan oss är att jag vill hålla mig till det som är relevant...

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Just då verkar det enligt dig vara relevant att diskutera SEO och att Nikke Lindqvist ska lyssna på dig eftersom du är ”expert på sökmotoroptimering”.
Ja, och?
Du sällar dig alltså också till de andra här som inte kan skilja på mig och SEO?


Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Sedan blev det plötsligt helt irrelevant med din expertis när folk börjar ifrågasätta dig.
Nej, min bakgrund har aldrig varit relevant, däremot är det inte irrelevant att jag är expert inom sökmotoroptimering. Mer behöver inte sägas, för det är inte mig tråden handlar om.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Fast du glömmer att det var du som i början tog för givet att Nikke Lindqvist hade noll koll på SEO (och rent av läxade upp honom) och att han därför ska lita på dina ord.
Ja, och återigen. Jag bryr mig inte om vem Nikke Lindqvist är, men fel har han och feg är han som inte vågar bemöta de frågor och fakta som definitivt skulle visa att han har fel.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Nu när det framkommer att Nikke Lindqvist har koll på SEO så är det helt plötsligt irrelevant. när det tidigare var det som du trummade på.
Ja, som sagt, min bakgrund är och förblir irrelevant för denna tråds ämne... precis som Nikke Lindqvists bakgrund.

Att jag är sökmotoroptimeringsexpert är bara så det är. Vill man inte tro detta så vad bryr jag mig om det? Tro inte på det om du inte vill, men du behöver inte skriva långa inlägg om ditt oväsentliga tyckande, som inte leder till något varken för trådens ämne eller för något annat.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Poängen är ju att om du vill lyckas bättre med din vendetta så behöver du förbättra din trovärdighet.
Vad är din poäng med att hoppa på mig anonymt, utan att du vågar visa vem du är?

Någon vendetta finns ju inte, som alla kan se som läst i alla fall några inlägg i denna tråd.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Säger Nikke Lindqvist, som bevisat genom åren att han vet vad han talar om när det gäller sökmotorer, att han inte är orolig över inArchive så tror jag på hans syn mer än någon som visar brister i sitt kunnande och inte heller kan ge belägg för sin påstådda expertis.
Vill du tro på felaktiga påståenden bara för att det är Nikke Lindqvist (eller kanske t o m för att du är Nikke Lindqvist), så gör då det.
Sunt tänkande människor tror på den som har argumenten, dvs jag i detta fall, och inte på dem som inga argument har, dvs Nikke Lindqvist i detta fall.

Jag kan inte styra vem som har sunt förnuft och vem som inte har detta.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Varför var det så viktigt i början att betona din expertis och att man därför bör förlita sig på dig men att när det visar sig att han som du argumenterar mot har kött på benen när det gäller sitt kunnande så blir det irrelevant?
Lite tjatig är du. Som sagt, vad jag vill berätta om mig är upp till mig, och inte till dig. Sedan är du fri att tycka vad du vill.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Eftersom din agenda verkar vara att få så många som möjligt att dela din syn så borde det ligga i ditt intresse att göra dig själv trovärdig.
Du vet inget om min agenda, vilket ditt påstående om mig här visar.

Vad är din agenda?

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
så borde det ligga i ditt intresse att göra dig själv trovärdig.
Vad som ligger i mitt intresse avgör jag, och det är inget du behöver oroa dig över.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Inte först börja trumma på hur bra du är på SEO och att man därför ska lyssna på dig och sedan säga att det är irrelevant. Det känns extremt oseriöst.
Då får du tycka det, precis som att jag tycker att du är extremt oseriös. Vi (i alla fall jag) lever i en fri del av världen där vi får tycka vad vi vill.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Men det är bara tips för dig ifall du vill uppfattas trovärdig och lyckas bättre med ditt korståg
Tack, men jag behöver defitivt inga tips från dig.
Och denna tråd blir heller inte bättre av alla oväsentligheter du för fram.

Kanske lite dålig fantasi att göra som andra och nyttja det ord som Nikke Lindqvist startade med i sitt försök att göra sig rolig på andras bekostnad, när Nikke Lindqvist så uppenbart saknade argument för sina felaktiga åsikter.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Jag skulle gärna vilja se lite statistik för dina påståenden (vilket du även lovade kw_wasabi), samt analys i SEO-termer för varför vi bör oroa oss för dem.
Du får se från mig vad jag vill att du ska se och när jag vill detta.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Jag ser inget större hot med inArchive
Det är du fri att tro.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
(men jag saknar givetvis din expertis inom sökmotoroptimering).
Det har du förmodligen rätt i.

Citat:
Ursprungligen postat av SUN
Hur som helst, lycka till med ditt korståg!
Kan du inte skriva ordet "korståg" några gånger till, det kanske är någon som missat det?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#155 daniel.s
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
SUN, kul att du registrerat dig bara för att ge dig in i denna tråd (eller om du nu bara skapat ett extra ID, för att du inte vågade skriva under ditt ordinarie ID). Synd bara att du inte kunde göra detta på ett sakligt och meningsfullt sätt.
Vad är det som är osakligt med hans inlägg? Du kan inte avfärda allt som inte passar dig. SUN tar upp intressanta och till ämnet viktiga punkter. Varför tror du att alla utom du har något att dölja om sig själv?

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Nej, min bakgrund har aldrig varit relevant, däremot är det inte irrelevant att jag är expert inom sökmotoroptimering. Mer behöver inte sägas, för det är inte mig tråden handlar om.
Klart du måste ha belägg för ett sådant påstående. Bara för att du säger dig vara någonting gör dig inte till det.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Vad är din poäng med att hoppa på mig anonymt, utan att du vågar visa vem du är?
Om någon försöker vara anonym och pushar hårt på att någon bakgrundsinformation inte behövs så är det du.

#158 JAG
Helt utanför ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Vad är det som är osakligt med hans inlägg?
Hela inlägget, från första till sista ord.
Daniel.s, ser du något i SUN's inlägg som handlar om InArchive?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Du kan inte avfärda allt som inte passar dig.
Jag kan avfärda precis vad jag vill, och speciellt det om inte hör till saken.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
SUN tar upp intressanta och till ämnet viktiga punkter.
Då får du tycka det, precis som att jag inte tycker det.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Varför tror du att alla utom du har något att dölja om sig själv?
Var får du detta uppenbart felaktiga påstående från?
Men att pseudonymen SUN, som du så ivrigt vill försvara, har något att dölja det kan man nog vara ganska säker på.

Det är en sak att vara anonym i ett forum, men att vara anonym och ägna sig åt infantila personliga påhopp, då ska man inte tro att man får något förtroende mer än från dem som befinner sig på samma låga nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Klart du måste ha belägg för ett sådant påstående.
Du får tycka att jag behöver mer belägg än vad jag redan givit, men om jag tycker annorlunda?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Bara för att du säger dig vara någonting gör dig inte till det.
Det har du rätt i. Och?

Citat:
Ursprungligen postat av daniel.s
Om någon försöker vara anonym och pushar hårt på att någon bakgrundsinformation inte behövs så är det du.
Jasså? Men så är det ju bevisligen inte!
Jag vill bara diskutera det som är relevant, men SUN - och du - vill bara ägna er åt meningslös pajkastning och personangrepp i skydd av er anonymitet i forumet.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#162 digi
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Jag vill bara diskutera det som är relevant, men SUN - och du - vill bara ägna er åt meningslös pajkastning och personangrepp i skydd av er anonymitet i forumet.
Jag, som redan presenterat mig, vill bara flika in (som andra tidigare) att du kommer längre med lite ödmjukhet här på WN.
Du är ny för oss andra användare och propagerar mot en sida som de flesta av oss inte bryr oss om, vilket gör att många drar öronen åt sig och funderar vem som sitter bakom nicket Bosse.

Ett välmenat tips är faktiskt vara öppen för att diskutera lite saker som inte är helt "on topic" då det kan underlätta i längden.
Utan någon som helst bakgrundsinfo är det väldigt svårt att ta dig på allvar och det hela ser ut som något underligt spamförsök.

Jag vet att du kommer dissikera min post i små citat och ge mig skarpa mothugg om hurvida jag och andra i denna tråd borde hålla sig till ämnet men jag försöker bara hjälpa dig att komma tillbaka till ämnet.

/ Pelle

#168 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av digi
Jag, som redan presenterat mig, vill bara flika in (som andra tidigare)
Ny bryr jag mig ju inte, men presenterat dig har du ju inte gjort... det enda du skrivit är ju ditt namn och din titel. Alltså vet ingen mer om dig än om mig.

Citat:
Ursprungligen postat av digi
att du kommer längre med lite ödmjukhet här på WN.
Så du menar att jag inte är ödmjuk, som inte ägnar mig åt pajkastning och personangrepp utan bara på sakligast möjliga sätt försöker bemöta påhoppen och de osakliga kommentarerna?

Men alla dem som bara tycks ha forumet som lekstuga, med en faktiskt ganska skrämmande mobbmentalitet, de är ödmjuka?

Lite konstigt resonemang i mina öron, men du får naturligtvis tycka vad du vill.

Citat:
Ursprungligen postat av digi
Du är ny för oss andra användare och propagerar mot en sida som de flesta av oss inte bryr oss om,
Har du statistiska bevis för att de flesta inte bryr sig om InArchive?
Du kanske kan presentera de fakta du grundar dig på när du hävdar att de flesta inte bryr sig om InArchive?
De ca 12 stycken personer som utöver jag skrivit i detta forum är i alla fall inte det flesta av de drygt 13.000 medlemmarna.

Om du inte bryr dig om InArchive, vad gör du i denna tråd?
Har du inte hamnat lite fel då (precis som de andra skribenterna som inte vill diskutera vad tråden handlar om)?


Citat:
Ursprungligen postat av digi
vilket gör att många drar öronen åt sig och funderar vem som sitter bakom nicket Bosse.
Eller så är det så att det passar bättre in i den här gällande mobbmentaliteten att försöka förstöra tråden? Kan det kanske vara möjligt?

Citat:
Ursprungligen postat av digi
Ett välmenat tips är faktiskt vara öppen för att diskutera lite saker som inte är helt "on topic" då det kan underlätta i längden.
Även om jag inte är intresserad av att "underlätta i längden" så är det nog högst troligt att jag gjort enligt ditt förslag, om det inte varit för att attackerna mot mig så snabbt tog sig så löjliga proportioner.

Citat:
Ursprungligen postat av digi
Utan någon som helst bakgrundsinfo är det väldigt svårt att ta dig på allvar
Men om du läst något i denna tråd - som du läser trots att du inte anser den intressant - så måste du kunnat konstatera att jag inte riktar mig till dem som inte förstår sitt eget bästa eller dem som inte bryr sig.

Citat:
Ursprungligen postat av digi
och det hela ser ut som något underligt spamförsök.
"Spamförsök"? Det påstående är ju bara meningslöst trams. Man kan bara hoppas att de flesta i alla fall är intelligenta nog att förstå att så ej är fallet. Men du kommer säkert att få några anhängare i mobben, precis som när Nikke Lindqvist - i brist på sakliga argument - försökte smutskasta mig genom att kalla min högst sakliga information för "korståg".

Citat:
Ursprungligen postat av digi
Jag vet att du kommer dissikera min post i små citat och ge mig skarpa mothugg om hurvida jag och andra i denna tråd borde hålla sig till ämnet
Ja, att hålla sig till ämnet är ju vad jag vill. Men kanske föga sannolikt att så kommer att ske i denna lekstuga.

Citat:
Ursprungligen postat av digi
men jag försöker bara hjälpa dig att komma tillbaka till ämnet.
Det är kanske inte rätt metod att komma tillbaka till ämnet att bara kritisera den enda i detta forum som håller sig till/vill hålla sig till ämnet.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#169 SUN
Är det svårt att presentera belägg för dina påståenden?
Tyvärr Bosse så öppnar du inte upp för en diskussion. Du bryter ner varje mening i absurdum. (Kanske borde du fundera på att även bryta ner varje ord? ) Jag har inte alls sagt att du inte har rätt till en åsikt, jag påvisar att i början så ansåg du det relevant att diskutera SEO och din kompetens. Du viftar bort det som faktiskt är relevant: dvs. fakta. Det är det som de flesta av oss efterfrågar. Därför tror jag att de flesta ger upp.

Jag diskuterar gärna ämnet om du kan presentera statistik och belägg för dina påståenden.
Du skrev följande: ”Jag kan besvara alla eventuella frågor om effekten i sökmotorerna och om InArchive.com och arkiveringar.”, men när folk frågar så säger du att det är irrelevant. Var det bara tomt prat? Du lovar att ge kw_wasabi statistik. Också tomt prat?

Du skrev även ”jag kan lova att de flesta - eller alla - sajter som drabbats av denna hänsynslösa lettiska organisation har påverkats”. Du kommer med påståenden som du inte kan backa upp och när folk frågar så säger du att det inte är relevant.

Visa mig effekten för inArcive:s agerande i sökmotorerna och att de flesta sajter påverkats. Det vore en bra start. Då visar du även att det inte bara var tomt prat. Nu menar jag synlig påverkan.

Jag gillar soffhjältar som strider för vad de tror på. Vi behöver flera Bosse i världen som för korståg mot elaka aktörer! Tro inte att jag är mot dig på något sätt, tvärtom! Jag behöver bara se lite fakta som styrker dina påståenden så att jag också kan gå med i ditt tåg. Jag är säker på att någon som har lagt ner så mycket energi på sitt korståg (läser att du mejlat massor) har bl.a. statistik som styrker dina påståenden. Men av någon anledning verkar du inte vilja dela med dig av det till oss.

Ja, jag skapade kontot för att jag hittade WN igår p.g.a. den här intressanta tråden. Har inte hunnit fixa till det ännu. Sök upp tebie_ på twitter om det nu spelar någon roll. Eftersom jag inte påstår något om ämnet, efterfrågar bara belägg för dina påståenden.

Jag är tyvärr rädd för att du kommer att göra mig besviken och inte kunna presentera något relevant som svar så jag säger hejdå redan nu och önskar dig åter igen lycka till med ditt korståg. Önskar bara (hoppas) att du låter andra få chansen att delta. Men kan du inte ge mig belägg för dina påståenden så är det inte lönt att ägna mer tid. Jag vill bara ha en konstruktiv diskussion om ämnet inArchive
154 digi - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD
Hej Bosse!

Enkel fråga (och ja, den är OT): Inser du inte att du är den enda som faktiskt engagerar dig i det här och att vi andra finner mer nöje i att luska i vad du faktiskt besitter för kunskaper i ämnet?

Uppskattar om du kan citera mig när du svarar.

Med vänliga hälsningar
Pelle Penttinen
Överlevnadsexpert

#156 JAG
Helt utanför ämnet
Citat:
Ursprungligen postat av digi
Enkel fråga (och ja, den är OT): Inser du inte att du är den enda som faktiskt engagerar dig i det här och att vi andra finner mer nöje i att luska i vad du faktiskt besitter för kunskaper i ämnet?
Ja Pelle, jag inser att av dem som skriver i denna tråd är det en klar majoritet som beter sig omoget, använder forumet som en lekstuga, bara är ute efter att lägga in löjliga taggar och skriva helt oväsentliga saker.

Frågan är om dessa personer inser detta?
Kanske du skulle fråga dem?

Citat:
Ursprungligen postat av digi
Uppskattar om du kan citera mig när du svarar.
Nöjd?

Eller för säkerhets skull;
Citat:
Ursprungligen postat av digi
Med vänliga hälsningar
Pelle Penttinen
Överlevnadsexpert
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#187 digi
Saxade detta från sidan du länkade till:

Citat:
Q: What is inArchive.com bot name?
A: Bot name is as site name: "inarchive.com"
My comment:
There is nothing that shows that this is anything but a lie !!!
Note that Inarchive.com don't give out the IP for the bot.
Det är ju inte omöjligt att boten huserar över flera IP-nr, kan ju t.o.m. vara dynamiska adresser. FYI.

#189 JAG
Om InArchive !!!
Citat:
Ursprungligen postat av digi
Det är ju inte omöjligt att boten huserar över flera IP-nr, kan ju t.o.m. vara dynamiska adresser. FYI.
Det har du rätt i, och därför ställde jag också denna fråga till InArchive... jag anade att de inte skulle svara, men jag gjorde i alla fall ett försök.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#149 Onpu - FÖRSTA INLÄGG I TRÅDEN
Oj vilken tråd.

Bosse: Jag tror alla håller med dig om att kopieringen av innehåll är olaglig. Däremot håller inte alla med om att Inarchive är ett stort hot.

Min uppfattning är att de inte är ett stort hot.
__________________
SEO & Webbproduktion

#152 JAG
Utanför ämnet...
Som jag mycket tydligt påpekat tidigare (bara några få inlägg före din synpunkt här) så har jag inte uttryckt mig som att InArchive är ett stort hot (det finns ett antal olika parametrar att ta hänsyn till, enligt vad jag redogjort för), och då kanske det blir svårt att såväl hålla med som att inte göra detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Min uppfattning är att de inte är ett stort hot.
Ok, alla är fria att tycka vad de vill, även om man inte redogör för skälen för sitt tyckande.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#151 JAG
InArchive.com
Varför är det så svårt att hålla sig till ämnet. Hur många gånger måste jag påminna om vad tråden handlar om?

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#164 Anders Larsson
Jag är tämligen säker på att jag har skrivit en presentation, dock går det inte att söka mer än 500 inlägg bakåt, så jag kan inte hitta den. Den skulle troligen vara ganska så felaktig idag eftersom det har hänt lite på de 8 år jag skrivit här.

Bosse, det underlättar inte av att du upprepar samma inlägg med envishet, det gör bara att det blir jobbigt att läsa.

Alla, försök gärna att citera rimligt, det blir väldigt svårläst när det är felciterat.

OnTopic:
Hur väljer IA ut vilka sajter som ska "indexeras/kopieras"?
Respekterar de en begäran om att exkluderas i efterhand?
Respekterar de robots.txt?

#167 Onpu
Svara på Anders Larssons relevanta frågor istället när det faktiskt kommer något som tillför ämnet.

Det skrev du redan i ditt första inlägg i den här tråden. Jag förväntar mig ett bra svar utan upprepningar.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Jag kan besvara alla eventuella frågor om effekten i sökmotorerna och om InArchive.com och arkiveringar.
__________________
SEO & Webbproduktion

#170 JAG
Utanför ämnet...
Återigen, jag svarar på vad jag vill och när jag vill och om jag vill.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#172 Anders Larsson
Men allvarligt, om det är så du vill få igång en diskussion, när jag kommer med relevanta frågor kring ämnet i tråden - och dessutom efter att tidigare ha fått idel beröm när jag stod emot grupptrycket här inne, så är det ditt svar?

Menar du på fulla allvar att du slösat bort min tid för att svara när och om du känner för det?

Om så är fallet rekommenderar jag omedelbart en moderator att radera eller åtminstone låsa denna tråd - för i så fall är du inte mer än ett patetiskt troll.

Menade du istället att "Jag svarar på hans frågor i ämnet som vi diskuterar här i tråden när jag har bättre tid" uttryckte du dig väldigt klumpigt.

#182 JAG
Utanför ämnet igen !
Det är jättebra att du vågade stå emot grupptrycket för en stund i alla fall, men nu missförstod du mig. Mitt svar till Onpu var till Onpu, inte till dig. Förstår du skillnaden? Svaren på dina frågor har jag gett, och det var väl uppenbart att jag skulle besvara dina frågor?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Menar du på fulla allvar att du slösat bort min tid för att svara när och om du känner för det?
Bara du kan avgöra om jag slösat bort din tid, men precis som jag påpekat flera gånger innan får du gärna ge mig några sekunder på att svara.

Självklart svarar jag bara på det jag vill, vid det tillfälle som passar mig och om jag känner för det. Gör inte du det?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Om så är fallet rekommenderar jag omedelbart en moderator att radera eller åtminstone låsa denna tråd - för i så fall är du inte mer än ett patetiskt troll.
Bra Anders att du ändå föll för grupptrycket och valde att följa i de andras fotspår med dumma påhopp. Nu är du utanför riskzonen.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Menade du istället att "Jag svarar på hans frågor i ämnet som vi diskuterar här i tråden när jag har bättre tid" uttryckte du dig väldigt klumpigt.
Ja, det kanske jag gjorde. Och du uttryckte dig tämligen "klumpigt" i ditt inlägg här. Så vi är inte perfekta någon av oss.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#183 Anders Larsson
Om det var riktat som ett privat budska till honom borde du för att hålla det privat med honom och inte smutsa ner tråden med OT skickat ett PM till honom.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Självklart svarar jag bara på det jag vill, vid det tillfälle som passar mig och om jag känner för det. Gör inte du det?
Det gör jag, och det var därför jag ställde frågan.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Bra Anders att du ändå föll för grupptrycket och valde att följa i de andras fotspår med dumma påhopp. Nu är du utanför riskzonen. ;)
Påhopp? Om du kallar min fråga påhopp så gärna för mig. Om det är ett påhopp anmäl mitt inlägg så får mod. ta och avgöra om det var ett påhopp eller inte. Inte för att mod i sig är allena rådande att avgöra det, men på denna webbplats är de det.

#185 JAG
Helt utanför ämnet !
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Om det var riktat som ett privat budska till honom borde du för att hålla det privat med honom
Om Onpu hade skickat ett PM till mig så hade jag besvarat detta i ett PM.
Som du förhoppningsvis ser gjorde inte Onpu detta.
Precis om för dig och alla andra som skriver i forumet så är svar till en kommentar riktat till den som ger kommentaren. Blir kanske lite löjligt att ens tro något annat? Jag tror säkert du vet hur forum fungerar.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
och inte smutsa ner tråden med OT skickat ett PM till honom.
Se där, nu har du ju gått över rätt bra på andras linje med meningslösa påhopp.
Att jag i stort är den enda som försöker hålla mig till tråden är naturligtvis inte relevant, och de som däremot inte alls håller sig till tråden, eller har det minsta intresse av annat än att försöka sabotera tråden, ska inte kritiseras för detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Självklart svarar jag bara på det jag vill, vid det tillfälle som passar mig och om jag känner för det. Gör inte du det?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Det gör jag, och det var därför jag ställde frågan.
Om du istället gett mig några minuter och inväntat mitt svar till dig så hade du inte behövt ställa denna helt meningslösa fråga.

Du måste väl ändå ha noterat att du inte är den enda i denna tråd jag bemöter?

Sedan kan man undra varför du ställer en fråga där svaret är uppenbart och där du själv gör exakt likadant som jag.

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Bra Anders att du ändå föll för grupptrycket och valde att följa i de andras fotspår med dumma påhopp. Nu är du utanför riskzonen.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Påhopp? Om du kallar min fråga påhopp så gärna för mig.
Vem har sagt att din fråga var ett påhopp? Inte jag i alla fall.

Men kanske att obefogat anklaga mig för att slösa bort din tid, att rekommendera mod att ta bort/stänga tråd, för att du inte kan diskutera på ett sansat sätt, eller för att referera till mig som ett "patetiskt troll", där du inte gör annat än återutnyttjar andras infantila påhopp, precis som de gör som återanvänder Nikke Lindqvists irrelevanta, osakliga och uppenbart osanna påhopp om "korståg". Fantasilöst, kan du inte komma på egna okvädningsord?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Om det är ett påhopp anmäl mitt inlägg så får mod. ta och avgöra om det var ett påhopp eller inte.
Jag anmäler ingenting. Var och en får stå för sina egna ord, även om de flesta här inte vågar göra det annat än i skydd av sin anonymitet... i bästa Flashback-stil.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#192 Anders Larsson
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Var och en får stå för sina egna ord, även om de flesta här inte vågar göra det annat än i skydd av sin anonymitet... i bästa Flashback-stil.
Eftersom du skrivit att ett svar på ett inlägg är riktat till personen vars inlägg du svarar på, och eftersom du svarade på mitt inlägg förutsätter jag då att meningen ovan var riktad personligen till mig. Har jag förstått det korrekt?

Jag är inte anonym, på min profilsida står vem jag är och vart jag jobbar. Ett klick bort, eller faktiskt två, på min arbetsgivaren hemsida står fullständiga kontaktuppgifter till mig.

Det är samma sätt som du själv presenterar vem du själv är, förutom att det vid en snabb titt på länken i din profil, direkt på www.hotpot.se eller på din undersida om InArchive som du länkar till framgår några kontaktuppgifter till dig.

Med andra ord står jag alldeles utmärkt för vad jag skriver här. För att hålla en god diskussionston här inne vill jag helst undvika liknande påhopp.

#198 JAG
Utanför ämnet igen !!!
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Eftersom du skrivit att ett svar på ett inlägg är riktat till personen vars inlägg du svarar på, och eftersom du svarade på mitt inlägg förutsätter jag då att meningen ovan var riktad personligen till mig. Har jag förstått det korrekt?
Ja, så långt är det korrekt.

Men sedan blev det fel;
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Jag är inte anonym, på min profilsida står vem jag är och vart jag jobbar. Ett klick bort, eller faktiskt två, på min arbetsgivaren hemsida står fullständiga kontaktuppgifter till mig.
Har jag någonsin anklagat dig för att vara anonym. Minns inte till 100% så med risk för att skapa ännu något som du eller andra kan hänga upp er på i all sin oväsentlighet, tror jag till och med skrivit raka motsatsen.

I övrigt, "de flesta" skulle kunna innebära att du ingår i "de flesta", men behöver inte göra det och gjorde det inte i detta fall. Personligen tycker jag det är uppenbart. Du hugger kanske lite väl snabbt. ;)

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Det är samma sätt som du själv presenterar vem du själv är, förutom att det vid en snabb titt på länken i din profil, direkt på www.hotpot.se eller på din undersida om InArchive som du länkar till framgår några kontaktuppgifter till dig.
Ja, det är väl bra?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Med andra ord står jag alldeles utmärkt för vad jag skriver här.
Och något annat har jag inte sagt att du gör.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
För att hålla en god diskussionston här inne vill jag helst undvika liknande påhopp.
Skulle du vilja vara vänlig och precisera vad det är som du räknar som påhopp från mig sida, så att jag vet vad jag ska undvika?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#195 Anders Larsson
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Bara du kan avgöra om jag slösat bort din tid, men precis som jag påpekat flera gånger innan får du gärna ge mig några sekunder på att svara. :)
10 minuter fick du faktiskt :)

Med tanke på att du svarade som du svarade ställde jag en fråga - i den frågan fanns två alternativ. I det ena alternativet svarade du inte på relevanta frågor och om det vore så, hade jag bett om en låsning av tråden.

Men du svarade och när du gjorde det bevisade du att du ville diskutera och inte enbart trolla.

Jag gjorde inget påstående, utan frågade vilket som var fallet. Som tur var valde du att fortsätta diskutera, för det är en intressant diskussion och det är en styrka med ett forum som WN att vi med all vår samlade kompetens här kan diskutera ämnen som rör vår vardag.

Kan vi snälla hålla oss till ämnet och inte posta en kopia på samma megainlägg igen, utan diskutera ämnen. Det är tom helt okej att diskutera varför vi är oense - det är ju det som är poängen med ett forum - diskutera och argumentera!

#173 Onpu
Om du inte har någon ny information att tillföra tråden så kanske du ska invänta svar som du finner relevanta. Att svara på inlägg du ser som irrelevanta göder ju bara dom som inte håller sig till ämnet.

Som du sa nyss så väljer du ju fritt om du ska svara och vad du ska svara på. Du behöver med andra ord inte svara dem som du anser vara offtopic.
__________________
SEO & Webbproduktion

#180 JAG
Utanför tråden...
Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Om du inte har någon ny information att tillföra tråden så kanske du ska invänta svar som du finner relevanta.
Eller så kan jag bemöta påhopp, etc, och hoppas att dessa personer som ägnar sig åt detta kan lägga sina synpunkter åt sidan och låta tråden handla vad den ska handla om.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Att svara på inlägg du ser som irrelevanta göder ju bara dom som inte håller sig till ämnet.
Ja tydligen, och det är ju tråkigt.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Som du sa nyss så väljer du ju fritt om du ska svara och vad du ska svara på. Du behöver med andra ord inte svara dem som du anser vara offtopic.
Men varför ska jag finna mig i att bli påhoppad och att tråden saboteras av dem som inte har något sakligt att tillföra?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#175 Onpu
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Men allvarligt, om det är så du vill få igång en diskussion, när jag kommer med relevanta frågor kring ämnet i tråden - och dessutom efter att tidigare ha fått idel beröm när jag stod emot grupptrycket här inne, så är det ditt svar?
Det verkar inte spela någon roll för Bosse vad man skriver i tråden. Både du och kw_wasabi har nyligen försökt komma med input som är direkt kopplad till Inarchive. Åtminstone två väldigt relevanta inlägg har han noncharlerat och fortsätter istället att bemöta det han själv klassar som offtopic och irrelevant.

Samma budskap ekar som inledning på sida 12,13,14,15,16,17 och 18 i denna tråd. Inget nytt tillkommer. Förövrigt tror jag det är kört att få fler svar från Nikke Lindqvist.....
__________________
SEO & Webbproduktion

#178 JAG
Utanför ämnet...
Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Det verkar inte spela någon roll för Bosse vad man skriver i tråden.
Jo, det spelar roll, och alldeles särskilt i de sällsynta fall det handlar om något som hör till tråden.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Både du och kw_wasabi har nyligen försökt komma med input som är direkt kopplad till Inarchive.
Emellanåt skrivs det ju - inte bara av mig och kw_wasabi - om Inarchive, men det drunknar tyvärr i mängden av irrelevanta inlägg.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Åtminstone två väldigt relevanta inlägg har han noncharlerat och fortsätter istället att bemöta det han själv klassar som offtopic och irrelevant.
Jag noncalerar ingenting, och tycker du inte det är lite dumt att komma med dylika påståenden som alla så lätt kan se inte är sant. Men du måste väl i jösses namn ge mig tid att svara på inläggen istället för att anklaga mig för att inte göra vad alla kan se att jag gör.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Samma budskap ekar som inledning på sida 12,13,14,15,16,17 och 18 i denna tråd.
Ja, och hade inte du och andra ödslat min tid med meningslösa inlägg så hade inte dessa försök till styrningar tillbaka till vad tråden handlar om behövts. Är inte det uppenbart?

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Inget nytt tillkommer.
Det är inte sant, men visst, när du och andra försöker avvika från tråden och skriva oväsentligheter samt hänge sig åt personangrepp så är det säkert svårt att hitta de relevanta/nya bitarna.

Dock är ett hett tips att hoppa över samtliga inlägg där jag skrivit i rubriken till inlägget något i stil med att det är utanför ämnet. Mina inlägg med dylika rubriker är lika ointressanta som de inlägg som föregick dessa av mina inlägg.

Citat:
Ursprungligen postat av Onpu
Förövrigt tror jag det är kört att få fler svar från Nikke Lindqvist
Så är det kanske.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#176 JAG
Om InArchive.com !!!
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Bosse, det underlättar inte av att du upprepar samma inlägg med envishet, det gör bara att det blir jobbigt att läsa.
Du har säkert rätt, men det finns ju ändå inte så mycket annat i denna tråd än påhopp på mig o dyl, så det kanske inte spelar någon större roll.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Hur väljer IA ut vilka sajter som ska "indexeras/kopieras"?
Det finns ju inget dokumenterat om detta så det är inte helt lätt att veta, och InArhive skulle naturligtvis inte svara (ärligt) på en dylik fråga.
Vad jag kunnat konstatera är att InArchive varit duktiga på att hitta stora sajter med mycket text (dvs det som är relevant för att attrahera sökmotorerna). Men de har även lagt ut många sajter med väldigt få sidor.
Min gissning, för det är allt vad jag kan ge på denna fråga, är att InArchive sållat ut de flesta större sajter och koncentrerat sig på dessa, och sedan har de "lindat in" dessa större sajter i en massa små sajter så att man inte så enkelt ska kunna se att prioriteten legat på större sajter.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Respekterar de en begäran om att exkluderas i efterhand?
Jag har fått ett antal mejl från upprörda sajtägare om att InArchive inte brytt sig om att ta bort deras sajter trots att de begärt detta, men ännu ingen som svarat mig att deras sajt tagits bort.

Emellertid, när jag kollade för några dagar sedan så upptäckte jag i alla fall en sajt som inte fanns kvar.

Kanske någon annan som läser detta, och som drabbats av InArchive, kan berätta om InArchive respekterat deras önskan om borttag? Skulle vara intressant att veta.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Respekterar de robots.txt?
Innan jag kontaktade dem så gjorde de med hundra procents säkerhet inte detta (eftersom det var tekniskt omöjligt).
Efter att jag ifrågasatt deras agerande hävdade de att namnet på deras bot var "inarchive", och att de respekterade en blockering av denna bot.
Ehuruvida det är sant vet jag inte, men med tanke på alla lögner de presterat kanske man inte ska ta deras påstående på allvar?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#184 Anders Larsson
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Emellertid, när jag kollade för några dagar sedan så upptäckte jag i alla fall en sajt som inte fanns kvar.

Kanske någon annan som läser detta, och som drabbats av InArchive, kan berätta om InArchive respekterat deras önskan om borttag? Skulle vara intressant att veta.
Så vi vet iaf att de kan ta bort sajter. Kan vi verifiera på något sätt att det är fler sajter som har begärt borttagning och att de inte blivit borttagna?

Jag kan ju känna att om de faktiskt tar bort sajter när man ber om det så, även om det fortfarande inte är ett okej betende, så blir det åtminstone ett mycket mindre problem.

(Ang robots.txt)
Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Innan jag kontaktade dem så gjorde de med hundra procents säkerhet inte detta (eftersom det var tekniskt omöjligt).
Efter att jag ifrågasatt deras agerande hävdade de att namnet på deras bot var "inarchive", och att de respekterade en blockering av denna bot.
Ehuruvida det är sant vet jag inte, men med tanke på alla lögner de presterat kanske man inte ska ta deras påstående på allvar?
Hur menar du med tekniskt omöjligt? Var det de som påstod det eller är det ditt påstående?


Ny fråga
Återindexerar/uppdaterar de sajterna som de har sparat kontinuerligt?

#186 JAG
Om InArchive !!!
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Kan vi verifiera på något sätt att det är fler sajter som har begärt borttagning och att de inte blivit borttagna?
Kanske enligt det förslag jag redan givit? För det måste väl vara någon som skrivit i denna tråd som har fått sin sajt kopierad... annars blir det om möjligt ännu mer oförklarligt varför de skriver här, utanför ämnet.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Jag kan ju känna att om de faktiskt tar bort sajter när man ber om det så, även om det fortfarande inte är ett okej betende, så blir det åtminstone ett mycket mindre problem.
Tja, det kanske man kan tycka, om man bortser från det mesta annat som jag tagit upp, och som jag kommer att ta upp om bara strömmen av irrelevanta inlägg (inte detta) i alla fall tar en liten paus.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
(Ang robots.txt)
Hur menar du med tekniskt omöjligt? Var det de som påstod det eller är det ditt påstående?
Som jag mycket tydligt skrivit bl a på webbsidan om InArchive (http://hotpot.se/inarchive.htm) fanns det - innan jag engagerade mig i frågan - ingen information om namnet på InArchives bot, och då finns det heller ingen möjlighet att blockera den. Och som jag skrev i mitt svar till dig för en stund sedan så påstår InArchive nu att namnet på deras bot är "inarchive". Men hur kan man bekräfta att det är sant, om det nu skulle vara så?

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Återindexerar/uppdaterar de sajterna som de har sparat kontinuerligt?
En bra fråga. Det är inget de uppger, men jag vill minnas att de skrev till mig personligen vid ett tillfälle att de gjorde detta (kan dock inte gå ed på detta även om jag är ganska säker... och sedan spelar det kanske inte så stor roll vad InArchive säger, eftersom det inte går att lita på dem).

Emellertid, under den tid jag kontrollerade kopieringen så kunde jag inledningsvis vid något tillfälle se några sajter där kopiorna utökats med kopierad text. Däremot kunde i alla fall inte jag se att någon kopia uppdaterats efter ursprungssajtens uppdateringar.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#193 Anders Larsson
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Kan vi verifiera på något sätt att det är fler sajter som har begärt borttagning och att de inte blivit borttagna?

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Kanske enligt det förslag jag redan givit? För det måste väl vara någon som skrivit i denna tråd som har fått sin sajt kopierad... annars blir det om möjligt ännu mer oförklarligt varför de skriver här, utanför ämnet.
Då måste jag få fråga: Dhar inga bevis för ditt påstående att de inte tar bort sajter när man ber dem? Du bara gissar att de inte gör det?

För att kunna hålla denna diskussion på en rimlig nivå bör vi fastställa fakta - inte spekulationer. Hur åstadkommer vi detta så att vi vet vilka punkter diskussionen ska handla om?

Har Bosse begärt att få någon sajt borttagen?
Har någon annan i tråden begärt att få en sajt borttagen?
I så fall, har denna sajt blivit borttagen?

#199 kw_wasabi
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
1. Har Bosse begärt att få någon sajt borttagen?
2. Har någon annan i tråden begärt att få en sajt borttagen?
3. I så fall, har denna sajt blivit borttagen?
Gör ett tillfälligt återbesök trots att jag låtit Bosse gå hem med vinsten i denna duell.

Jag vet svaret på två av dina frågor.
1. Ja.
2. Inten aning. Trots att Bosse visat på stor skada och har granskat inArchive under en tid kan han inte ge något exempel varken för eller emot.
3. Ja. Bosse har fått sin sajt borttagen. [källa]
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#200 JAG
Om InArchive !!!
Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Dhar inga bevis för ditt påstående att de inte tar bort sajter när man ber dem?
Jo, det har jag.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Du bara gissar att de inte gör det?
Nej.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
För att kunna hålla denna diskussion på en rimlig nivå bör vi fastställa fakta - inte spekulationer.
Tillfredsställande fakta är redan fastställda, enligt min personliga mening, vad gäller vad som hänt (och ev. händer). Däremot saknar jag en diskussion om framtiden och vad som eventuellt kan göras för att förbättra situationen, såväl vad gäller bristerna i sökmotorerna som sajternas egna säkerhetssystem mot scamsajter som InArchive.
Och du hoppar över precis varje ord som är av vikt, T.ex. det i fetstil i mitt senaste svar till kw_wasabi.
Mer behöver egentligen inte fastställas, men naturligtvis är den som vill bistå med mer arbete i denna undersökning, i det som jag finner av midre intresse, varmt välkommen att göra detta.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Hur åstadkommer vi detta så att vi vet vilka punkter diskussionen ska handla om?
Ja du, Anders, säg det.
Själv är jag mest intresserad av att diskutera det som kan leda till något konstruktivt, så som t ex hur man ska förhindra att scamsajter som InArchive lyckas i sitt uppsåt att lura sökmotorerna.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Har Bosse begärt att få någon sajt borttagen?
Ja, det har jag.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Har någon annan i tråden begärt att få en sajt borttagen?
Högst relevant fråga.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
I så fall, har denna sajt blivit borttagen?
Om jag får svara för mig;
Nej, i alla fall inte när jag kollade senast. Men för din skull ska jag vid lämpligt tillfälle undersöka detta.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#194 Anders Larsson
Ursprungligen postat av Anders Larsson
(Ang robots.txt)
Hur menar du med tekniskt omöjligt? Var det de som påstod det eller är det ditt påstående?


Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Som jag mycket tydligt skrivit bl a på webbsidan om InArchive (http://hotpot.se/inarchive.htm) fanns det - innan jag engagerade mig i frågan - ingen information om namnet på InArchives bot, och då finns det heller ingen möjlighet att blockera den. Och som jag skrev i mitt svar till dig för en stund sedan så påstår InArchive nu att namnet på deras bot är "inarchive". Men hur kan man bekräfta att det är sant, om det nu skulle vara så?
Oavsett vilken UserAgent som deras bot har, om de följer riktlinjerna för robots.txt som de påstår, så ska följande respekteras av alla som scrapar sidor för att spara/cacha dem:

User-agent: *
Noarchive: /

Är det någon, Bosse inkluderat, som har använt följande i robots.txt och trots det fått sin sajt sparad av InArchive?
#181 JAG
InArchive.com
I ännu ett försök i raden vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Se tidigare inlägg med påminnelse !!!


#171 JAG
Inarchive
I ännu ett försök i raden vill jag upprepa lite av det väsentligaste som denna tråd egentligen skulle handlat om.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

1. Anser du att immaterialrättsliga brott inte är något att bry sig om?

2. Utifrån svaren som InArchive-organisationen givit och som jag redovisat kan man se hur InArchive ljuger sig blåa. Detta trodde jag var helt uppenbart för alla. Har du läst dessa lögnaktiga svar från InArchive och kan du se hur InArchive ljuger för att försöka ge sken av att vara ute i ärliga avsikter?

3. Är du införstådd med att InArchive inte kopierar sajter för att vara snälla, utan de gör detta enkom för personlig ekonomisk vinning när man lurar till sig besökare från andra sajter på detta rättsvidriga sätt?

4. Tror du att något enstaka test på enstaka sajter med enstaka sökord visar vilken effekt InArchives kopieringar har rent generellt?

5. Tror du att de negativa effekterna av InArchives kopieringar inte kommer att öka allteftersom det kopierade materialet ökar och organisationen bakom InArchive bearbetar/optimerar det kopierade materialet?

6. Förstår du att även de sajter som bara fått "en handfull" sidor kopierade även ligger direkt i riskzonen för att även få resten av sin sajt kopierad, och tycker du att det inte är något att bry sig om?

7. Hur motiverar du att sajtägare med kopierade sajter inte ska ska be att få sina sajter borttagna och, om så inte sker, anmäla InArchive till Google?

8. Vad tycker du att sajtägare som blivit utsatt för detta brott av InArchive-organisationen ska göra istället för det som jag rekommenderar?

9. Kan du se att någon sajtägare vinner på att få sin sajt kopierad, och i så fall på vilket sätt skulle det kunna vara en fördel för sajtägarna att InArchive norpar andras material... och besökare?Eftersom inlägg #64 drunknat i en mängd av irrelevanta kommentarer vill jag upprepa vad jag skrev där, i förhoppning att det är möjligt att hitta någon som är intresserad av att diskutera själva sakfrågan istället för att ägna sig åt den typ av trams som denna tråd fyllts upp av. Jag konstaterar att Nikke Lindqvist är av åsikten att ingen ska eller behöver göra något överhuvudtaget åt InArchives (eller liknande organisationers) brottsliga verksamhet.Nikke, du tycker inte man ska kritisera InArchive för sina lagbrott, du anser att man ska fortsätta låta InArchive sabotera för svenska webbplatser och du har inga argument för någonting du säger överhuvudtaget.

Du kan inte bemöta sakliga argument på ett sakligt sätt utan måste hänvända dig till personangrepp och du vågar inte svara på en enda fråga som skulle kunna visa att dina åsikter inte är förenliga med verkligheten. Man kan bara konstatera att du befinner dig på en tråkigt låg nivå.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Men det har ju extremt mycket med saken att göra.
Själv tycker jag inte personangrepp har med något att göra.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
För det jag säger, är att sajter som inArchive inte utgör något som helst hot mot andra sajters närvaro i Googles sökresultat.
Och då säger jag att du har fel.
Förutom av allt annat som visar på att du har fel så visar de 170.000 besökarna/månad - i inledningsskedet av InArchives brottsliga bana - som landat på fel sajt att här kan det inte skada att stämma i bäcken.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Det är min enda utgångspunkt, och det är enbart i det avseendet jag avser att ha några åsikter om den.
Men Nikke Lindqvist! Det är inte den enda utgångspunkt du har. Du har flera, och en av dessa är att man ska låta alla göra som de vill oavsett om de bryter mot lagen eller skadar andra... eller ens riskerar att skada andra.

Du hävdar att du inte har några åsikter om InArchive, men det är ju just vad du har. Och dessa åsikter överensstämmer inte med mina, enligt de fakta jag presenterat. Sedan får var och en använda sitt eget förnuft för att avgöra vem av oss som har rätt. Mina frågor till dig som du inte velat svara på ger kanske en bra indikation om detta?

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
Den som upplever inArchive som ett hot, den har väldigt mycket att lära om hur Google har utvecklats de senaste åren, och den som ser sin sajts Google-närvaro påverkas av inArchive,
Du får gärna tycka att jag har mycket att lära om "hur Google har utvecklats de senaste åren". Men själv bryr jag mig inte ett skvatt om detta, utan för mig är bara det som gäller idag relevant.

Citat:
Ursprungligen postat av Nikke Lindqvist
den borde ägna sin kraft åt att göra sajten bättre istället för att storma mot väderkvarnar.
Finns inga väderkvarnar var jag sitter, och vädret är lugnt!
Jag värnar om andra i motsats till dig som anser att man inte ska göra något åt dem som på illegala vägar försöker sabotera hela länders webbplatser.

Jag ägnar mig åt information. Sedan är var och en fri att göra vad den vill. Det finns t ex två vägar som jag föreslagit. Den som förstår sitt eget bästa lägger i alla fall ner några få minuter på detta enkla arbete.
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#177 StefanW
Men Bosse, nu har du skrivit det här inlägget runt 8 gånger i den här tråden.

Mods: Är detta OK?

#179 JAG
Utanför tråden...
Citat:
Ursprungligen postat av StefanW
nu har du skrivit det här inlägget runt 8 gånger i den här tråden.
Ja, och helt uppenbart har det varit befogat.
När så många inte kan hålla sig till tråden är ju det enda man kan göra att försöka få dessa personer att diskutera det som är relevant, eller hur?

Vill du inte läsa denna tråd så varför gör du det?

Citat:
Ursprungligen postat av StefanW
Mods: Är detta OK?
Varför ställer du inte frågan om oväsentligheter, elaka påhopp, personangrepp, irrelevanta kommentarer, barnsliga taggar, diverse uppenbara försök att på alla tänkbara sätt sabotera tråden, mobbmentalitet i bästa Flashback-stil, etc är ok?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.


#166 htiawe
Kan någon (Bosse?) posta mailet som Bosse skickat ut angående inArchive?
Det vore kul att ta del av.
#196 SimonP
Jag har submittat två av mina domäner till inarchive, jag bryr mig inte om de lagrar en kopia.
Tänkte testa begära radering på en av dom sen. Tyvärr har de inte indexerat ännu, borde nästan klaga på att de indexerar för sällan...
__________________
"We write the code that makes the whole world sing"

#197 Anders Larsson
Bra initiativ - det ska bli intressant att se dels hur de hanterar en ansökan om indexering och hur de hanterar en borttagningsbegäran.


#201 JAG
Om InArchive !!!

Verkar som mina påminnelser om vad tråden handlar om gett lite effekt. Nu är det lite mer om InArchive, även om kanske inte så mycket om det som jag finner mest av värde.

Vad det kanske främst handlar om är följande sju punkter;
1. InArchive begår immaterialrättsligt brott.
2. De sajter som kopieras skadas.
3. Ingen kopierad sajt tjänar något på att bli kopierad.
4. Ingen utanför sajtägarna har heller något att tjäna på de kopierade sajterna.
5. Även om det skulle finnas någon som skulle tjäna på att sajter kopieras är det högst sannolikt att ohyggligt många fler förlorar på det.
6. I fallet med InArchive är det enbart InArchive som tjänar på kopieringarna.
7. Det finns inget skäl för att inte be InArchive att ta bort det kopierade materialet eller att inte anmäla sajten till Google i det fall att InArchive ignorerar begäran om borttag av kopierad sajt!

Ovanstående punkter ska då ses i perspektiv till bl a följande frågor som Nikke Lindqvist inte vill/vågar svara på när han tar InArchive och deras lagbrott i försvar och säger att han inte tycker att dylika lagbrott ska beivras på något sätt av någon;

Etc.
.
.
.
.
.
.
.

#206 Anders Larsson
Sluta för fan att posta samma inlägg igen. Det tillför ingenting, och vi som försöker diskutera i tråden blir bara förbannade.
#202 kw_wasabi - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS, LÅNGT EFTER BEGÄRAN OM DETTA
Karaktärsvittne
Jag är lite intresserad av hur länge den här tingsrättsförhandlingen höll på.

Citat:
... har till Malmö Tingsrätt inlämnat klander av HSB Malmös årsstämma 2008 och kräver att den skall göras om i den del där hans motioner behandlas.
... pekar på att han fråntogs sin yttranderätt och inte tilläts försvara alla sina motioner.

Citat från: http://www.cisionwire.se/hsb-malmo/r...stamma,c555920
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

#203 AndreasJohansson - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS
Nu börjar det gå för långt. Inte dags att stänga tråden?
__________________
Fotoframkallning - Framkalla bilder

#209 JAG
Stäng av Kristoffer Wedholm !!! - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS, LÅNGT EFTER MIN BEGÄRAN OM DETTA
Ja, eller kanske ännu bättre ta bort idiottaggarna, varna de små barnen som lagt in de löjliga taggarna och stänga Kristoffer Wedholm, alias kw_wasabi?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#204 NuCo - FÖRSTA INLÄGG I DENNA TRÅD - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS, LÅNGT EFTER BEGÄRAN OM DETTA
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag är lite intresserad av hur länge den här tingsrättsförhandlingen höll på.
Ska man tro detta dokument så pågick den ca 2,5h ..
__________________
Alltid nåt på gång!

#211. JAG - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS...
Personangrepp
Var fick du luft ifrån, Martin Horak?
Det är uppenbart att du bara är här för att fortsätta på den infantila vägen som beretts av så många andra redan!
Tänk bara på att det kan straffa sig.

#214. NuCo alias för Martin Horak
Ska jag tolka detta som ett hot [mitt namn]? På vilket sätt kommer det "straffa sig" ?

Det första du gör är att komma med personangrepp som ytterliggare bevisar att du är arrogant och inte tar åt dig de synpunkter, frågor och kritik som har framkommit.

Du envisas med att fortsätta med dina upprepade "påminnelser" som ett litet barn i försök att få din vilja igenom.

#215. JAG - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS...
Martin Horak
Tja, vad tror du, Martin Horak?
Kanske att jag går den juridiska vägen anmäler dig och Kristoffer Wedholm för förtal?

Sedan kanske man fråga sig om ditt smutsiga beteende gagnar dina tre webbutiker och NuCo Systems. Tror du det?

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Det första du gör är att komma med personangrepp
Dumheter! Jag ägnar mig inte åt detta, i motsats till så många andra i denna tråd, och du kan inte ens hitta något exempel på detta.

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
som ytterliggare bevisar att du är arrogant och inte tar åt dig de synpunkter, frågor och kritik som har framkommit.
Det får du tycka om du vill, men är det skäl nog att ägna sig åt förtal, det första du gör i denna tråd. Du har uppenbarligen inget annat intresse!

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Du envisas med att fortsätta med dina upprepade "påminnelser" som ett litet barn i försök att få din vilja igenom.
Men läs då inte denna tråd om du tycker detta! Hur svårt kan det vara?

#217 NuCo - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS...

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Tja, vad tror du, Martin Horak?
Kanske att jag går den juridiska vägen anmäler dig och Kristoffer Wedholm för förtal?
Hot är minst sagt lika straffbart [Mitt namn].

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Dumheter! Jag ägnar mig inte åt detta, i motsats till så många andra i denna tråd, och du kan inte ens hitta något exempel på detta.
Så du tycker inte att ditt hot är ett personangrepp på mig?

Citat:
Ursprungligen postat av Bosse
Men läs då inte denna tråd om du tycker detta! Hur svårt kan det vara?
Sluta spamma din påminnelser så slutar jag läsa tråden? Deal?

219. JAG
Hot och personangrepp

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Hot är minst sagt lika straffbart
Lycka till med att få det till hot att jag anmäler dig för förtal, Martin Horak.
Som ännu ett förtydligande vill jag understryka att jag tror att ditt beteende här inte gagnar NuCo Systems eller dina tre webbbutiker

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Så du tycker inte att ditt hot är ett personangrepp på mig?
Varför påstår du att hot förekommit när det redan står klart att jag inte ägnat mig åt detta?
Och nej, hot är hot, och personangrepp är personangrepp. Det måste du väl ändå förstå?

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Du kanske ska läsa på vad ordet förtal betyder?
Du anar inte hur väl insatt jag är i vad förtal innebär.

Citat:
Ursprungligen postat av NuCo
Sluta spamma din påminnelser så slutar jag läsa tråden? Deal?
Eller sluta läsa tråden överhuvudtaget. Deal?

Jag förstår inte varför så många "ointresserade" följer denna tråd.

Påminnelser för att försöka komma tillbaka till vad tråden handlar om är inte spam!


213. Anders Larsson - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS...
Tack för mig. Oavsett om det var en olämplig kommentar så visade Bosse sig just från en sida där tom jag inser att det inte är värt att fortsätta diskutera.

Jag tycker dock fortfarande att mod borde rensa upp taggarna och även en del av inläggen i tråden.

#218 JAG - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS...
Kristoffer Wedholm och Martin Horak
Anders Larsson, du tror kanske att mitt tålamod är oändligt? Jag önskar det vore så. Om du inte har förståelse för att jag ryter till när alla gränser för dumheter passerats så är det tråkigt.

Citat:
Ursprungligen postat av Anders Larsson
Jag tycker dock fortfarande att mod borde rensa upp taggarna och även en del av inläggen i tråden.
Alla sunt tänkande personer tycker naturligtvis att detta måste göras. Men tydligen är detta ett extremt oseriöst forum där moderatorerna tillåter precis vad som helst.

Jag har i alla fall anmält Kristoffer Wedholm och Martin Horak, så får vi se om moderatorerna bryr sig. Nu kan modsen i alla fall inte hävda att de inget kände till.

#205 JAG - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG AV CLARENCE ELDEFORS, I SITT FÖRSÖK ATT VINKLA TRÅDEN SÅ ATT SANNINGEN INTE SKULLE BLI FÖR UPPENBAR
Infantila tilltag - Forum utan moderering
Det är kanske bra att moderatorerna i detta forum tillåter precis vilka barnsliga tilltag som helst. Taggarna till denna tråd kan väl inte bättre visa på vilken låg nivå det är i detta forum.

När man inte har några sakliga argument hänger man sig åt att hitta på barnsliga taggar som man hoppas kan skada mig på olika sätt. Det är illa nog att ägna sig åt infantila personangrepp, så som oavbrutet sker i denna tråd, men vissa är t o m så fega att man inte ens vågar göra det mer eller mindre anonymt i inlägg utan gömmer sig bakom den extra anonymiteten i taggarna (eller fejkat ID utan någon som helst personlig info)!


Moderatorerna kan se vem som lagt in vilka taggar. Jag vill därför be moderatorerna att lägga ut vem som lagt in vilka taggar till denna tråd... och det är min förhoppning att det inte är moderatorernas mål att forumet ska vara en lekstuga!
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#207 JAG - DETTA INLÄGG TOGS BORT AV CLARENCE ELDEFORS, LÅNGT EFTER MIN BEGÄRAN OM DETTA
Svinigt beteende av Kristoffer Wedholm !!!
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag är lite intresserad av hur länge den här tingsrättsförhandlingen höll på.
Har du ingen som helst skam i kroppen, Kristoffer Wedholm?
Är du bara ute efter att jävlas?
Har du ingen lekhage hemma?

Vi kan gå igenom dina webbsidor och kommentera allt du skrivit där, tex. på http://www.wedholm.net/kontakta/
Tycker du det är meningsfullt?
__________________
Expert på sökmotoroptimering. Driver Sveriges största sajt om bostadsrätter.

#211 kw_wasabi - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG AV CLARENCE ELDEFORS
Ja det var dumt... men jag tar gärna emot mail med kommentarer och synpunkter på det jag har skrivit.

Men om vi ska rannsaka oss själva så är jag inte den enda som betett sig illa i den här tråden. Flera har försökt att diskutera vad tråden handlar om. Visar man på minsta sätt att inArchive inte utgör ett så stort hot så svingar du piskan.

Du har trakasserat Nikke Lindqvist genom att upprepa samma frågor som inledning de senaste 10 sidorna i tråden.

En fråga helt utanför ämnet. Har du någonsin gjort eller tyckt fel?
__________________
Mycket intresserad av webbutveckling och SEO. Driver ett större antal sajter, däribland:
Wedholm.net | Bilsemester.net | Lübeck.nu

216. Bosse007 - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG AV CLARENCE ELDEFORS
Erkännande om dumt beteende, utan ursäkt
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Ja det var dumt...
Du tycker det är dumt, varför gjorde du det då?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
men jag tar gärna emot mail med kommentarer och synpunkter på det jag har skrivit.
Du kommer bara att få svar från likatänkande, dvs som ligger på samma låga nivå som du. Vad ska du göra med dessa "kommentarer och synpunkter"? Vill du starta en hata-Bosse-klubb? Det får du gärna göra, men du och NuCo får nog lära er att bete er på ett lite mer civiliserat sätt.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Men om vi ska rannsaka oss själva så är jag inte den enda som betett sig illa i den här tråden.
Det är sant, men du ligger för tillfället tveklöst i topp i denna liga.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Flera har försökt att diskutera vad tråden handlar om. Visar man på minsta sätt att inArchive inte utgör ett så stort hot så svingar du piskan.
Det kallas för att argumentera. Att göra som du och ägna sig åt allvarliga personangrepp när du inte klarar av att argumentera är bara sorgligt, liksom alla små barn här som roar sig med att lägga in tramsiga taggar.

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Du har trakasserat Nikke Lindqvist genom att upprepa samma frågor som inledning de senaste 10 sidorna i tråden.
Icke sa Nikke, att jag gjort detta, men varför svarar du för Nikke Lindqvist?
Det är väl inte ditt problem och tycker du inte Nikke Lindqvist själv kan svara på om han känner sig trakasserad för att frågor ställs till honom?

Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
En fråga helt utanför ämnet. Har du någonsin gjort eller tyckt fel?
Självklart har jag det, men det hindrar inte mig från att föra en saklig diskussion. Något du tyvärr visat att du inte är kapabel till, och det är bara att beklaga.


222. Bosse007 - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG OCH HELT UTAN ANLEDNING AV CLARENCE ELDEFORS
Vett och etikett i forum

Citat:
När det kommer till HSB-länken/citatet jag postade känner jag dock lite ånger.
Hmm, jag är glad för din ursäkt, men jag tycker nog att du borde känna lite mer än "lite" ånger! Jag vet att jag i alla fall hade ångrat mig duktigt om jag skulle gjort något liknande, och jag hade gjort allt som stod i min makt för att försöka återställa skadan jag åsamkat.
Citat:
... utan för att det var ett taskigt övertramp från min sida.
Ja, det var det verkligen, men din ursäkt faller tyvärr lite när du försöker skyla över varför du betedde dig så illa.
Om du tycker att jag har svårt för oliktänkande bara för att jag bemöter påhopp o.dyl. så får du och vem som så önskar naturligtvis tycka det. Men att försöka övertyga andra om din åsikt genom att på ett närmast desperat sätt försöka smutskasta mig med något som alls icke hör hit är inte på något sätt acceptabelt.

(Det finns en lite lustig sak i denna annars tråkiga historia, men jag tar det någon annan gång för att detta inlägg inte ska bli längre än vad jag redan vet att det kommer att bli.)

Sedan blir det ju inte precis bättre av att det inte var första gången du gjorde detta i tråden. Du hade alltså passerat gränsen med råge redan innan.

Citat:
Även när en klar majoritet är emot dig så vägrar du vika dig.
Frågan är då vad denna av dig påstådda majoritet är emot. Mig generellt (för att jag vågar argumentera) eller mina åsikter? Kanske inte helt lätt att avgöra i denna anstormning av irrelevanta påhopp mot mig?

Personligen tycker jag inte att ett tiotal personer är en klar majoritet, det är t o m ganska långt från en majoritet av drygt 13.000 personer.
Sedan kan man undra varför man ska vika sig om man har rätt? Eller i alla fall så länge ingen kunnat påvisa att man har fel?
Här är ett tiotal personer som dag ut och dag in bara försöker hitta något fel i vad jag skrivit istället för att ägna sig åt samarbete och något konstruktivt. Hur många fel har du och dessa andra personer hittat så här långt... alltså om man inte går ner på så låg och betydelselös nivå som felstavningar och skillanden mellan rån och stöld?
Kan du inte göra en sammanställning av dessa fel? Det skulle vara intressant att veta.

Citat:
Försök att då och då spola tillbaka bandet och se vad du sagt eller skrivit.
Det behövs inte spola tillbaka bandet för min del. Jag står för vad jag sagt... i alla fall till dess att någon lyckas hitta något som verkligen är fel i vad jag skrivit. Jag är inte ofelbar och även jag gör fel från gång till gång (även om jag kanske inte sagt något som är fel just i denna tråd). Är inte det ganska givet?
Jag har aldrig varit rädd för att erkänna när jag gjort eller sagt fel.
Citat:
Det kanske inte är så korrekt, hövigt eller glasklart alla gånger.
Vad menar du? Fram till dess att någon av alla er hittat något fel som jag skrivit så är det jag skrivit korrekt. Sedan är det en annan sak att man kan ha olika åsikter, men det får man väl ha? Då kanske en har rätt och en har fel, eller bägge har rätt, eller hur?

Och glasklart är det sällan något som är. Men då är det väl inget som hindrar att man kan ha en sansad diskussion om detta? Kan man inte bli överens så kan man väl i alla fall vara överens om att man inte är överens, och gå vidare i livet, eller?

Vad gäller att vara hövlig så vill jag för femtielfte gången understryka två saker;
1. Det är aldrig jag som börjat med att vara otrevlig, om jag någonsin ens varit detta... och jag har aldrig gått ner på samma låga nivå som den som börjat med sina otrevligheter... jag har istället gjort allt för att hålla mig så saklig som möjligt, även mot osakliga påhopp.
2. Jag har tidvis varit ganska tuff i mina kommentarer, men om man utsätts för konstant mobbmentalitet, onödiga/irrelevanta påhopp, personangrepp, meningslösa/barnsliga kommentarer helt utanför ämnet, etc, etc, så kanske det kan vara befogat att vara lite tuff i retur, tycker du inte det?

Visst skulle jag kunnat ignorerat alla dumma kommentarer, och låtsat som det regnat... men då skulle förmodligen denna tråd inte haft så många besök som runt 6.100 redan efter några veckor. Det är ju uppenbart att tråden är populär, eller hur? Kanske av fel anledning, men ändå.

Det mesta av den här tråden går tyvärr bara ut på att - på ett påtagligt maniskt sätt (vilket kan ses i perspektivet att vissa här, i brist på annat, försökt anklaga mig för att vara manisk bara för att jag skrivit en liten webbsida om InArchive och, i all välvilja samt för allas bästa, upplyst ett antal intet ont anande sajtägare om att deras sajter kopierats) - försöka hitta fel som jag skrivit.
Det är väl bara en tidsfråga innan vissa övergår till påhopp om stavfel som jag (precis som andra) gör i hastigheten.

Du har ju faktiskt skrivit några bra inlägg i denna tråd, inte minst ditt inlägg med uträkningen. Det ska du ha credit för. Jag tror att du i grund och botten är en förnuftig person och det skulle vara förnämligt om du kunde hålla dig till dylika sakliga och relevanta inlägg och kanske lägga lite mindre energi på de negativa och osakliga bitarna som ändå aldrig kan leda till något konstruktivt.

kw_wasabi, det hedrar dig att du berättar vilka taggar du står bakom.
Då är bara frågan vilka 5-10 pellejönsar i denna tråd som är ansvariga för tramstaggarna. Det finns ungefär 10 möjliga personer att välja mellan, men att de skulle våga att själva stå för sina taggar ska vi nog inte ha några större förhoppningar om.
Det är för mig ofattbart att den som har ett forum, eller modererar detta, kan tillåta dylika infantila påhitt.

Captain Thailand tyckte taggarna var roliga och det är enligt min mening tragiskt att det finns personer som t o m öppet stöttar detta barnsliga beteende (men det är klart, om man själv varit delaktig i dumheterna så ger man dessa sitt stöd).

"Överkurs"
Av de drygt 20 personer som skrivit i denna tråd utöver mig är det bara
- Ciffan
- StefanW
- Fredrik-s
- digi
- två till vars pseudonymer jag för tillfället glömt (eftersom bägge bara skrivit ett inlägg var, om jag minns rätt på rak arm)
som lyckats hålla sina inlägg rena, om än med vissa kanske lite hårda kommentarer eller lite väl långt från ämnet, vilket det naturligtvis bara är att acceptera, så det kan man absolut inte anmärka på.

Skulle vara trevligt om fler hakade på ovanstående skribenters sätt att argumentera.#208 Anders Larsson - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG AV CLARENCE ELDEFORS...
Citat:
Ursprungligen postat av kw_wasabi
Jag är lite intresserad av hur länge den här tingsrättsförhandlingen höll på.
Helt orelevant, kan vi försöka hålla oss till det som är relevant i denna tråden?

#210 Anders Larsson - DETTA INLÄGG TOGS BORT PÅ EGET BEVÅG AV CLARENCE ELDEFORS...
Förfrågan till mod

Visst är det bra att det går att lägga in egna taggar, men i denna tråd har det faktiskt spårat ur. Vad sägs om att rensa lite bland taggarna som är helt OT?

Bortser vi från vissa återupprepade meddelanden och enstaka påhopp finns det en intressant diskussion här.

Äsch... stäng tråden och så kan det istället startas en ny tråd där ämnet kan diskuteras.
#212 Clarence
Bosse. Jag har varken tid eller ork att rensa allt bland dina inlägg just nu. Men ett varningens finger för att fortsätta likadant får du.

Du har gjort copy & paste av samma inlägg oräkneligt antal gånger i denna tråd och det verkar mest ha gjorts bara för att ducka diskussionen?
Du har gjort personpåhopp.
Du har gjort halvt maskerade hot.
Du har gjort det till någon sport att använda namn istället för smeknamn för de som inte håller med dig.

Hård diskussion tillåts på WN. Men samtliga punkter ovan är inte välkomna och är vad jag kan se ingen annan än du som ägnat sig åt i denna tråd (även fast jag inte för en sekund tror att du kommer acceptera det).


Clarence Eldefors skriver;
Du har gjort copy & paste av samma inlägg oräkneligt antal gånger i denna tråd och det verkar mest ha gjorts bara för att ducka diskussionen?
Min kommentar:
Hur logiskt är det att anklaga den enda som genomgående hållit sig till ämnet och svarat på allt utom personliga frågor som absolut inte har med något att göra, för att "ducka diskussionen"?
Detta samtidigt som Nikke Lindqvist "duckat diskussionen" till det yttersta genom att inte besvara en enda fråga. Precis som ett flertal andra!

Clarence Eldefors skriver;
Du har gjort personpåhopp.
Hur logiskt är det att anklaga den som inte gjort några personangrepp för detta medan ett flertal andra - inte minst Kristoffer Wedholm alias kw_wasabi - nästan uteslutande ägnat sig åt detta?

Clarence Eldefors skriver;
Du har gjort halvt maskerade hot.
Hur logiskt är det att anklaga mig för att göra "maskerade hot" bara för att jag informerar om att ärekränkande uttalande kan leda till stämning? Det är varken ett hot eller maskerat!

Clarence Eldefors skriver;
Du har gjort det till någon sport att använda namn istället för smeknamn för de som inte håller med dig.
Hur logiskt är det att anklaga mig för att "göra det till en sport" att skriva ut namn i stället för alias efter att jag utsatts för detta ett otal gånger, alldeles särskilt av de enda två (sport?) som jag namngav; Kristoffer Wedholm (kw_wasabi) och Martin Horak (NuCo)?
Det kan noteras att dessa enda två personer som jag skrivit ut namnet på själva uppger sina namn!

Clarence Eldefors skriver;
Hård diskussion tillåts på WN.
Clarence Elderfors säger alltså här att personangrepp och trakasserier är inget som han som administratör för forumet bryr sig om.

Clarence Eldefors skriver;
Men samtliga punkter ovan är inte välkomna...
Dvs om det enligt Clarence Eldefors personliga tolkning är att de förekommit och då endast av mig.

Clarence Eldefors skriver;
... och är vad jag kan se ingen annan än du som ägnat sig åt i denna tråd
Ett löjligt påstående när alla kan se att jag inte ägnat mig överhuvudtaget åt detta, enligt vad som beskrivits ovan.

Clarence Eldefors skriver;
(även fast jag inte för en sekund tror att du kommer acceptera det)
Det enda rätt som Clarence Eldefors lyckats skriva i sitt inlägg. Varför skulle jag acceptera något som alla så enkelt kan se bara är lögner av Clarence Eldefors?

Clarence Eldefors skriver;
Men ett varningens finger för att fortsätta likadant får du.
Trots det otal övertramp som gjorts av så många i tråden - utom av mig - så är det bara mig som Clarence Eldefors kritiserar.Tipsa en vän


© 2012 - Uppdaterad 2012-12-20